Printscreen
Политика Србија

ЦИА ОБЈАВИЛА ДОКУМЕНТЕ КОЈИ СУ ШОКИРАЛИ БАЛКАН: Откривено ко је растурио бившу Југославију!

Аналитичари ЦИА имали су врло детаљне информације о томе шта се догађа и каква је улога политичара

(ВИДЕО) У ПРИШТИНИ ПРАВЕ ПЛАЗМА ТОРТУ БЕЗ ПЛАЗМЕ Ево шта се дешава са српским производима на југу Косова

Збивања на простору бивше Југославије била су од највећег интереса за ЦИА на шта упућује од недавно доступна архива која садржи бројна докумената која се односе на ближу и даљу историју региона.

Само од материјала у којима се обрађују Тито и његов режим могла би се саставити солидна историјска грађа. У документима се налази све, од процена војних снага непосредно после рата па надаље, преко улажења у процене колико је заиста јака Титова власт, односно има ли могућности да он падне.

(ВИДЕО) Протест црногорске опозиције: Жути прслуци и у Подгорици

Иде се често и у детаље, анализирају се југословенски медији, прати се свака свађа у партијском врху. Из докумената се види и на који је начин Тито водио своју политику, врло прагматично и без пуно скрупула.

Посебно је праћен био Ранковићев пад, ликвидација Хебранга и Жујовића, јавни обрачуни и ревизионизам водећих Титових шпијуна након његове смрти. С дипломатима калибра Хенрија Кисинџера разговарао би у рукавицама, а својим арапским пријатељима разговор презентирао као проарапско предавање америчком дипломати.

Очекује нас ТЕМПЕРАТУРНИ ШОК од кога ћемо се тешко опоравити! Ево када креће захлађење које леди крв у жилама – ПОТРАЈАЋЕ!

С Кастром, према ЦИА-иним документима, није био у нарочито добрим односима, поготово му је замерао мешање у сукобе у Анголи коју је држао важном у контексту несврстаности. Бројни су и документи који се односе на ток и период након распада Југославије.

Аналитичари ЦИА имали су врло детаљне информације о томе шта се догађа и каква је улога политичара, а Слободана Милошевића су дефинисали као “главни реметилацки фактор и најопаснијег чиниоца у већ крхкој федерацији”.

Стефановић открио бројку! Колико је стварно људи било на Ђиласовом протесту?!

Видљиво је да се пратило и све што говори Фрањо Туђман, каква су кретања на терену, могућности исхода сукоба, уз врло брзу реакцију у проценама. Наводи се како је Милошевић гледао на крајишке Србе или како је Туђман чекао тренутак у којем може бити сигуран да Хрватску неће погодити санкције ако нападне тадашње секторе Север и Југ.

ШЕХОЛИ ОДАО ХАРАДИНАЈЕВЕ НАМЕРЕ: Прво планира да забрани УПОТРЕБУ СРПСКОГ ДИНАРА и још ОВЕ ДВЕ СТВАРИ!

Америчка агенција је пратила и емигрантске активности. Од првог дана ступања на америчко тло имали су све информације о Андрији Артуковићу, пратили активности Анте Павелића од почетака његове емиграције у Аргентини, с ким срађује, какви су му планови.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Краљ Петар Први – велики филм о великом подвигу

УЖАС КОД ЛУЧАНА: Младић убијен у лову!

Саудијска Арабија одбила да изручи Турској оптужене за убиство Хашогија

Исповест мушкарца: Када и зашто је реченица ,,Ја не знам да кувам“ постала ИН и гура се свима под нос?

За годину дана 400 километара новог гасовода кроз Србију

Избезумљен и наоружан терорише цело село: Насилник годинама злоставља људе, прети, краде и туче старије

Espreso.rs

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
13°
Thu
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun