pixabay.com
Хроника

ЧЕСТО ЈЕ ВИЂАЛИ ТРУДНУ, АЛИ ДЕЦУ НИКАД „Нема ко све у селу није лежао с њом“ Славица је задавила сву своју децу, кости нађене у свињцу, Србија памти ужас!

Око куће на стотине разбацаних, искоришћених женских уложака.

НАЈПРЉАВИЈА ПРОВОКАЦИЈА АЗЕМА ВЛАСИЈА: Србија је крива за Велики рат, А САМО СЕ ШЛЕПОВАЛА УЗ СИЛЕ ПОБЕДНИЦЕ!

– Колико знам, убила је седморо или осморо деце. Можда и више, не знам. То нико у селу не зна. Полиција је нашла четири леша. Остали су, прича се и даље ту негде закопани. Она је у кући сигурно, лежи. Покуцајте јој на врата.

Комшиница Славице Глишић, чедоморке из села Превешт код Рековца, показује на оронулу, наизглед напуштену кућу. Језив призор! На стотине разбацаних, искоришћених женских уложака.

– Нема ко све у селу није лежао од мушкијех с њом. И данас лежу. Буди бог с нама чије је све дете поништила.

Без обзира што сад има више од 50 година, мештани Превешта одају да Славица сваке вечери има “госте”: Она се тако издржава, не зна за друго. Ваљда више не може да затрудни – кажу они.

Одговор је вероватно са друге стране врата са којих се зелена фарба одавно ољуштила. У тами своје собе налази се једна од најозлоглашенијих жена у Србији. Жена која је убила сву своју децу. У исту собу, обично ноћу, свраћали су мушкарци из села и околине. Млађе је, наводно, примала у постељу да их „одшколује“, а старије за новац. Данас се прича по Превешту, да мушкарци са којима није „легла“, могу да се изброје на прсте једне руке.

ДРАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУ Попречили му пут из чиста мира, бесомучно га претукли и украли му возило

– Виђала сам је често трудну, али никад нисам видела ниједно дете. Сви у селу су знали да нешто није у реду, причало се да су била мртворођена или удављена у потоку. Кад сам чула да је убијала децу, рекла сам јој да ми више не улази у кућу. И до дан данас је тако остало. Страшно је то што се дешавало. Велика трагедија – прича комшиница сузним гласом.

„Поништила је сву своју децу“

Славица је први пут, сматра се, остала трудна 1985. године. Имала је непуних 20 година. Девет месеци касније родила је дете. Истог дана, према сопственом признању, у полусаграђеном свињцу поред своје куће, задавила је своју бебу. Како је рекла, помогла јој је мајка.

(ФОТО) МАКИЦЕ, АНЂЕЛЕ НАШ, ОБАСЈАЈ НАМ ОВУ НОЋ: Родитељи и сестра потресним речима опростили се о Марије Ћурчић (25), а питање њене бакице ће вам СЛОМИТИ СРЦЕ

– Не верујем у то. Мајка јој је била јако болесна. Отац јој је био добар човек, радио је у надници. Саградио им је кућу, свињац, куповао посуђе и намештај. Она је успела све да уништи. А од домаћинства да направи дечију гробницу – одмахује главом Славичина комшиница.

Након бројних трудноћа и сумњивих нестанака деце, мештани Превешта су пријавили Славицу за чедоморство. Ћутали су годинама. Ипак, сећају се дана кад је полиција дошла да ухапси Славицу. Био је 17. мај 2004. године, а озлоглашена чедоморка била је под сумњом да је убила више од једног детета.

– Било је то око Спасовдана. Дошли су из полиције да траже лешеве. Она им је прво рекла да иду у шљивик изнад куће. Кад тамо нису ништа нашли признала им је да су деца сахрањена у дворишту и у кући. Кад су нашли кости ставили су их у џак и однели да се сахране – објашњава једна комшиница.

ОН МИСЛИ ДА МОЖЕ ДА ИЗЛЕЧИ ДАРКА: Мистериозни ИСЦЕЛИТЕЉ појавио се у Земунској болници и нуди да бројевима ПОДИГНЕ ЛАЗИЋА НА НОГЕ!

Полиција је тог дана пронашла посмртне остатке четири бебе. Два скелета била су похрањена у шерпи која се налазила у свињцу, а један у самој кући, у соби коју нико није користио. Четврти леш никад није пронађен, али се сумња да је у негде у дворишту. Ипак, комшије верују да је Славица усмртила седморо или осморо деце.

– Не знам тачно број, али знам да је била трудна више од четири пута. Нико не зна колико је тачно беба убила. Штета што није оставила макар једно дете у животу, да је чува сад под старе дане – крсти се комшилук.

Славица је на суду признала да је, како је рекла “поништила” своју децу.

„НИСАМ МОГАО ДА МУ КУМУЈЕМ, САДА ГА ИСПРАЋАМ НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК“ Несуђени кум погинулог у Ресавској не може да се помири са Славишином смрћу!

– Последњи случај догодио се 1. маја 2004. Нисам успела да га спасем, дете се удавило у плодовој води. Троје деце сам изгубила раније, 1986., 1989. и 1990. године. Погрешила сам тако нешто више не бих поновила – рекла је тада Славица Глишић.

Шест месеци за чедоморства

Сутрадан по хапшењу полиција у Јагодини пустила је Славицу Глишић на слободу, јер нису имали довољно елемената да би јој одредили притвор. Годину дана касније, Славица је осуђена на две године условне казне и шест месеци затвора. Најпре су је обележили као умно заосталу, али су лекари утврдили да је потпуно ментално здрава. Славица је одговарала само за једно, последње убиство, јер је утврђено да су остала дела застарела.

Самоубиство у Славичином бунару

(АУДИО) НЕНАД ШИПКА СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ БРУТАЛНИХ ОПТУЖБИ МУЖА УБИЈЕНЕ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Зоран хоће да скрене пажњу са нових доказа о убиству!

Најстарији мештани се сећају још једне трагедије која се догодила у дворишту Глишића. Заправо прва комшиница ове породице једног јутра је дошла испред бунара који се налази у њиховом дворишту и скочила у њега.

– Сећам се да је мој муж утрчао у кућу и рекао: Видео сам Милеву како се изула испред бунара Глишића и скочила унутра. Погинула је на лицу места, јадна жена – прича Славичина комшиница.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Суноврат нафте: Највећи пад цена од 2015. године

Америчка коалиција користила у Сирији касетне бомбе

ЋЕРКА СУЗАНЕ МАНЧИЋ УДАЛА СЕ ЗА 20 ГОДИНА СТАРИЈЕГ МИЛИОНЕРА Ипак јој луксуз није довољан, лије сузе због ОВОГА!

Абе: Јапан и Русија ће закључити мировни споразум

СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ПОТРЕСАЛА ЕВРОПУ ПЉАЧКАМА: Пинк Пантер као организација не постоји! А ево како се изводе ВИН-ВИН ПЉАЧКЕ, у којима нико није оштећен!

Македонија тражи од Мађарске изручење Груевског

alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat