Проф др Предраг Ћеранић (фото: www.mc.rs/)
Регион

Ћеранић: НАТО жели да окупира Републику Српску (ВИДЕО)

Стручњак за безбедност, Предраг Ћеранић, оценио је да се НАТО заклања иза одлука Уставног суда БиХ, ради мимо институција и народне воље, намерава да тихо спроведе окупацију Републике Српске. Ћеранић сматра да одговор Српске треба да буде референдум, што је и иницијатива председника Републике Милорада Додика.

„Одговор Српске је референдум. Што пре га организовати, још ове јесени! Иницијатива председника Додика заслужује пуну подршку“, сматра Ћеранић.

Он је у ауторском тексту за „Фонд стратешке културе“ навео да се НАТО није трудио да придобије Србе и да разлога за референдум има много.

„Да ли НАТО нуди гаранције да ће након приступања БиХ овом савезу политички капацитет Српске остати неокрњен? Не – НАТО ради супротно. Како онда да будемо за НАТО? НАТО жури да запоседне војне објекте на Мањачи, у Хан Пијеску, у Билећи. Заклања се иза одлука Уставног суда… Одговор Српске је референдум“, истакао је Ћеранић.

Да се НАТО бар изјаснио о растућем тероризму у БиХ, каже он, на тај начин би донекле ублажио негативне емоције код Срба које ствара спомињање имена овог војног савеза због познатих разлога /отворено војно сврставање НАТО на страну српских противника у протеклом рату/.

„Шта је НАТО учинио да би се ублажиле последице употребе муниције са осиромашеним уранијумом? Да ли је помогао лиечењу деце са малигним обољењима, да ли је олакшао живот било коме ко и данас пати због употребе нуклеарног оружја? Шта је учињено да се санирају последице радијације на контаминираним подручјима? Колико нам је НАТО, уопште, помогао? НАТО је много могао да уради, а није“, навео је Ћеранић.

Да јесте, појашњава он, данас би се могао позвати на урађено, приказати се као заштитник од тероризма и убеђивати нас да је снага на коју се можемо ослонити приликом елементарних непогода као што су поплаве и ватрене стихије.

„Бригом о обољелима од канцерогених болести, које су директна посљедица НАТО удара забрањеним оружјем, учинио би пуно на поправљању перцепције о себи код локалног становништва. НАТО се није потрудио да нас убиеди да је постао другачији“, закључио је Ћеранић.

Извор: СРНА – Фонд стратешке културе

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СРАМНА СТРАНА ЦРНЕ ГОРЕ: Споменик Војводи Мирку, убици српске деце – ЧУВА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ!

Српске дипломате од четвртка у Скопљу, Дачић и Димитров у петак у Нишу

Бакир Изетбеговић: Срби и Хрвати у Босни су измишљене нације

РАЗГОВАРАЛИ ВУЧИЋ И ЗАЕВ: Ево шта су се председник Србије и премијер Македоније договорили

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat