Русија Србија

Чепурин: ,,Нико не сме да врши притиске на Србију!“

Амбасадор Русије Александар Чеупурин изјавио је да Србија треба, пре свега, да води рачуна о својим интересима и поручио да би било боље да се не врше притисци на Србију по питању њене спољне политике и не задире у интересе српског народа.

Александар Чеупурин је навео да Србија има легитимно изабраног председника чија је обавеза да брани интересе Србије.

„Србија има своју владу и свог председника, које је изабрао српски народ и обавеза председника је да брани, пре свега, интересе Србије. Постоји више субјеката у свету и сваки од њих има своје интересе, али је задатак руководства земље, како ми то разумемо, да се брани интерес своје земље односно интерес народа, као и да се промовишу у агенду управо потребе српског народа“, рекао је Чепурин на питање новинара да прокоментарише да ли се на Србију врше притисци у спољној политици.

Онда би боље било, како каже, да се не врши притисак са једне стране, друге ,треће и четврте и да се задире у интересе Србије и српског народа.

„Са друге стране, руско-српски односи имају невероватну дубину, која је историјска, морална и стратешка. Онда, неки гласови са стране неће ништа променити. Русија и Србија су као два велика воза која се крећу напред и они нису ни против кога, нису усмерени ни против кога, већ остају пријатељске земље, које су сарађивале, сарађују и које ће сарађивати у будућности“, закључио је Чепурин.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

УЖАС код Лесковца: БИВШИ ДИРЕКТОР ДОМА КУЛТУРЕ ПОКУШАО ДА ОБЉУБИ ДЕВОЈЧИЦУ (11)

ВРБУЈЕ, ОБУЧАВА, УБИЈА: Глава женског „одреда смрти“ Исламске Државе, долази са Косова!

ВАТРА СЕ НЕ СТИШАВА Са црногорске Луштице евакуисани и МАЈКА И БЕБА ИЗ СРБИЈЕ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed