Србија Хроника

ЦЕО ЖИВОТ ИЗА РЕШЕТАКА: Ово су жене из Србије које су због најбруталнијих убистава својих НАЈМИЛИЈИХ осуђене на НАЈВЕЋЕ ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ

Уколико Апелациони суд потврди казну од 30 година затвора Теодори Викторовић (41), на коју је пре неколико дана осуди београдски Виши суд због убиства мајке и бабе у марту 2015. године у њиховом заједничком стану на Врачару, ова глумица ће бити друга жена по дужини казне у казамату у Србији.
Резултат слика за теодора викторовић
Теодора Викторовић

Наиме, на казне веће од изречене овој глумици у Србији су осуђене само две жене у Србији, али једна од њих, босанска држављанка Магдалена Балаћ, већ годинама измиче правди.

Припаднице “слабијег” пола осуђена на највеће казне махом су учествовале у убиствима својих најближих – деце, супруга. Ипак, има и они којима је суд изрекао драконске казне због класичног криминала, убистава из користољубља.

Рекордерка: Ана осуђена на 37 година због убиства ћеркице

Рекордерка по казни, иако јој суд није изрекао максималну робу – 40 година, Ана Филиповић из Београда осуђена је на 37 година затвора за најмонструознији злочин, убиство своје трогодишње ћеркице Катарине Јанковић 17. јула 2005. године.

Ана Филиповић

Њеном љубавнику Малиши Јевтовићу изречена максимална казна због силовања и убиства девојчице.

Високе казне судија је образложио тиме да је “дете трпело свирепо малтретирање, да је имало више од 50 тешких повреда по телу, а да су повреде нанете рукама, ногама и полним органом”.

Суд је утврдио да је Јевтовић у Звездарској шуми трогодишњу Катарину силовао, тукао је и задао јој повреде од којих је преминула, као и да је био свестан свог дела, док му је Филиповићева у томе са умишљајем помогла и “пуштала да иде са њеном ћерком сам у шуму и прикривала повреде које је девојчици наносио и трагове”.

Магдалена Балаћ ће иза решетака провести 35 година

И док је Ана Филиповић одслужила трећину затворске казне, вицешампионка Магдалена Балаћ, од три и по деценије боравка у затвору заштитило је држављанство Босне и Херцеговине.

Сродна слика

Балаћева је, пред тадашњким Окружним судом у Нишу, осуђена у одсуству због двоструког убиства Братислава Манојловића (42) из Алексинца и његове супруге Горице Станковић (40) 20. јула 2005. у Алексинцу.

На истоветну казну је осуђен Данијел Дедајићу (33) из Алексинца због подстрекивања, а суд је установио да је Балаћева супружнике убила из користољубља.

Како није била доступна српском правосуђу за њом је расписана међународна потерница, на основу које је у априлу 2008. ухапшена у Шамцу. Од екстрадиције међутим “заштитило” ју је држављанство БиХ, јер тада ова држава није изручивала своје држављање, па макар били осуђени и за најтеже злочине у иностраству.

Магдалена Балаћ је пуштена из притвора и од тада јој се губи траг. Србија и БиХ су иначе, после потписале билатерални уговор који омогућава изручење својих држављана који се терете за најтежа кривична дела, али је Балаћева на време “умакла”.

Наташа Петровић 30 година због подстрекивања на убиство мужа

Треће место, за сада, са Теодором Викторовић дели Београђанка Наташа Петровић. Она је на три деценије затвора осуђена због подстрекавања на убиство мужа Ненада 14. априла 2007. на исту казну је осуђен и Ненад Барачи (53), некадашњи полицајац Јединице за противдиверзиону заштиту Полицијске бригаде СУП Београд, кога је Петровићева наговорила да убије њеног мужа.

Наташа Петровић је иначен правоснажност пресуде чекала на слободи, на коју је пустио Апелациони суд и то после седам година проведених у притвору. После правоснажности пресуде упућена је у затвору у Пожаревцу.

У Србији само једна жена осуђена на 40 година робије – Убила таксисту због 597 динара

Иако у затвору у Србији нема жене која служи максималну казну, суд у Београду ипак је једној припадници “нежнијег” пола изрекао 40 година робије. То је била Оливера Крсманић из Прњавора код Шапца. Она је на максималну казну била осуђена због убиства таксисте Незира Шишића у ножи између 11. и 12. априла 2005. у Београду. Таксисти је хладнокрвно пуцала у потиљак јер није желела да плати рачун од 597 динара!

 

Апелациони суд је уважио жалбу њених браниоца, па јој је казна смањена на 15 година робије. Из затвора ће изаћи у априлу 2020, јер је, после две трећине одслужене казне, одбијен њен захтев за условним отпустом.

Најпознатија српска преваранткиња

Занимљиво је да је “шампионка” Ана Филиповић у затвору била жртва преваранткиње Радмила Икић. Можда најпознатија српска преваранткиња Радмила Икић је цимерка у затвору у Пожаревцу, убедила да јој је платила адвоката који ће је извући из затвора, па јој је Ана Филиповић поклонила сву гардеробу и ципеле.

За жене злочинце кобна 2005.

Интересантно је да су две највеће казне, које су изречене женама, за злочине почиње у року од само три дана! Трогодишња ћеркица Ане Филиповић убијена је 17. јула 2005. Три дана касније Магдалена Балаћ је убила брачни пар у Алексинцу. Те године, али три месеца раније, и жена која је једина била осуђена на максималну казну, која јој је затим смањена, Оливера Крсманић убила је таксисту.

Извор: Блиц

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Овако је прошла земља коју су Американци већ уценили да — бира столицу

Селаковић: Очекујем став Вучића о изборима за две недеље

СТИЖЕ НАМ МУТИРАНИ ВИРУС ГРИПА, НИКАД ЈАЧИ: И код здравих људи може да доведе до упале плућа, па чак и смрти!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon