Printscreen
Православље Србија

ЦЕЛЕ ГОДИНЕ ЋЕ ВАС ПРАТИТИ СРЕЋА И БЛАГОСТАЊЕ За Бадње вече морате да урадите ОВО у тачно одређено време!

Како пада мрак и Бадњи дан се приближава крају, а пристиже Бадње вече, православни верници се спремају за један од најлепших обичаја - уношење бадњака у кућу. Врло је битно када ће домаћин ово урадити, као и да ли ће испоштовати све друге обичаје који се везују за уношење бадњака.

(ФОТО) БИО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ НА СВЕТУ! Овако се Јужна Америка опростила од легендарног Шекија!

Наиме, сваки домаћин, уколико жели благостање у свом дому, пред вечеру уноси бадњак и сламу у кућу.

Куца на врата, а када укућани питају: „Ко је?“, одговара:“Бадњак вам долази у кућу“.

Нова иницијатива: Отворити границе између Србије, Црне Горе и РС

Потом му домаћица отвара и обраћајући се бадњаку говори:“Добро вече, бадњаче“. Домаћин ступајући десном ногом преко прага уноси бадњак у кућу, и поздравља укућане речима:“Срећно вам Бадње вече“, на шта га укућани отпоздрављају са:“Бог ти добро дао и среће имао“, док га домаћица дочекује сипајући по њему жито из сита.

Носећи бадњак домаћин обилази кућу квоцајући као квочка, а домаћица и сва деца иду за њим пијучући као пилићи.

(ВИДЕО) НАПЕТО У ЂАКОВИЦИ! Шиптари НА БАДЊИ ДАН не дају СРБИМА ДА УЂУ У ЦРКВУ!

Домаћин обилази све углове дома бацајући по један орах у сваки угао, што се сматра жртвом прецима. Остали ораси и лешници се остављају и у слами испод стола и најчешће се једу са медом. Ораси који су у угловима нико не узима.

По уношењу бадњака, домаћин или домаћица, уноси сламу и разноси је по целој кући, а посебно на место где ће бити постављена вечера.

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ УБИЦА У БЕЛОЈ ЈАКНИ! Он је усмртио човека на Бановом Брду усред бела дана! Потрага широм Србије за Суботичанином (38)!

При томе, онај ко носи сламу квоца, а остали пијучу. Преко сламе се поставља столњак јер се служи и једе на поду. Столице су изнете из куће и седи се на слами.

Бадњак се целива, маже медом и ставља на огњиште. Када је бадњак стављен на огњиште, према њему се морало понашати као према живом бићу: китили су га зеленим гранама, љубили, али и преливали вином, посипали житом, итд.

УЖАС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Пронађен леш мушкарца иза билборда на Савском тргу!

Деца „џарају“ ватру, односно, гранчицама распаљују и чачкају ватру изазивајући прегршти варница и искри говорећи: „Колико искрица толико парица, пилића, кошница…“, набрајајући сву стоку и живе чије се благостање прижељкује.

ЗА БОЖИЋ ДЕБЕЛИ МИНУС И МРАЗ, У УТОРАК И ДО -20, а ево када нам се враћа „топла“ нула! (ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА)

Негде се уз бадњак у кућу уноси и печеница и говори: „Добро вече, честити ви и Бадње вече“, а укућани одговарају: „Добро вече, честити ви и ваша печеница“.

После завршетка овога, домаћин окади цео дом и вечеру, запали свећу и приступа се бадњој вечери.

КО ЈЕ ЧАБА ДЕР, ПЛАЋЕНИ УБИЦА У БЕЛОЈ ЈАКНИ? Познат по ликвидацији новосадског криминалца! Пришао му маскиран вештачком брадом и шеширом, оверио га са 4 метка, па побегао НА БИЦИКЛУ!

(ВИДЕО) ДЕЦУ ХРАБРЕ ДА ПУШЕ, А СТАНОВНИЦИ ЖИВЕ ДУЖЕ ОД 100 ГОДИНА! Најчудније обичаје ћете видети у овом селу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОПАСНО! АМЕРИЧКИ ДЕСАНТНИ БРОД КРЕНУО КА ЦРНОМ МОРУ! Сумња се да носи НАОРУЖАЊЕ УКРАЈИНИ! Москва одмах реаговала!

(ВИДЕО) ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА ИСПРЕД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ: Окупио се велики број грађана, присутни и министри Дачић и Вулин!

ЧОВЕЧАНСТВО НЕМА ПЛАН ЗА ОДБРАНУ ОД УДАРА АСТЕРОИДА КОЈИ НАМ ПРЕТИ Морамо бити спремни на изненађења, последице ће бити КАТАКЛИЗМИЧНЕ!

КАКВА ЈЕ САДА ОВО ИГРА?! АМЕРИКА ИПАК ОСТАЈЕ У СИРИЈИ! БОЛТОН: Не повлачимо се док се Турска не обавеже да ће зауставити убијање Курда!

ПРЕД ОЧИМА ЗАПАДА НЕ МОЖЕМО НА БОЖИЋ У СВОЈУ ЦРКВУ! Срби из Ђаковице огорчени због шиптарског застраживања, али и ћутања западних амбасада!

извор: Telegraf

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue