Pixabay
Друштво Србија

ЦЕЛА СРБИЈА ПРАТИ СУДБИНУ БАКЕ! Нико од ШЕСТОРО деце и даље не жели да је прихвати! Слепа и немоћна ОСТАВЉЕНА У БОЛНИЦИ ЧЕКА ДА СЕ НЕКО СМИЛУЈЕ!

Овај случај не оставља никог равнодушним, али ми смо и у обавези да заштитимо колико можемо приватност свих који се код нас лече или на други начин остварују здравствену заштиту, каже Беба Каначки, портпаролка Здравственог центра Врање.

Готово невероватно звучи да ни после писања Курира и опште осуде и згражавања јавности ниједном од шесторо деце осамдесетседмогодишње баке из планинског села Првонек није пало на памет да се ипак јави и дође по своју стару, слепу и немоћну мајку.

(ВИДЕО) АРАНЂЕЛОВЧАНИ УСТАЛИ ПРОТИВ НАРКО-ДИЛЕРА: Кренула протестна шетња градом

Цела Србија прати судбину ове жене из села у близини Врањске Бање, коју нико од шесторо деце не жели да прихвати након болничког лечења. Бака се и даље налази на интерном одељењу Опште болнице у Врању. У уторак ће, према речима надлежних, бити пребачена у Прихватилиште за стара и одрасла лица у том граду, а након завршетка процедуре у Дом за старе у Сурдулици. Старица је у тешком стању, слепа и непокретна, са декубитисом по телу, због чега су је потребне туђа нега и помоћ.

(ВИДЕО) РУСКО ЧУДО НА НЕБУ: Овако је први пут полетео НАЈБРЖИ бомбардер на свету

Мајка шесторо деце је на интерно одељење Опште болнице у Врању примљена 18. октобра због проблема с повишеним крвним притиском. Када је дошло време да изађе из болнице, нико од њене деце се није појавио и поред позива који су им упућени.

Беба Каначки, портпаролка Здравственог центра Врање, каже да је бака под надзором особља интерног одељења.

(ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ПРЕД СЕДИШТЕМ ВМРО-ДПМНЕ! ГРУЕВСКИ НА ПОТРЕНИЦИ И У БЕКСТВУ: Претреса се сваки ауто! Чим стигне налог УПАДАЈУ у зграду странке!

– Овај случај не оставља никог равнодушним, али ми смо и у обавези да заштитимо колико можемо приватност свих који се код нас лече или на други начин остварују здравствену заштиту – каже Каначки.

– Сви ми имамо обавезу да, док радимо своје посао, задржимо професионализам, да поштујемо важеће законе, како писане, тако и оне неписане који се тичу људскости, поштовања интегритета и заштите оних којима је заштита потребна.

(ФОТО) УБИЈ ГА! МЕНИ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ! Исповест адвоката којег је СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ брутално тукао и шутирао пред ћеркицом (7) и супругом!

Центар за социјални рад је контактирао с децом остављене старице и оно што је битно јесте да нико од њих није исказао интересовање да се непосредно брине о мајци, али су хтели да сносе одређене трошкове смештаја у одговарајућу установу.

Надлежни у ЗЦ Врање напомињу да случај није усамљен и да такви проблеми настају због тога што деца не желе да се старају о старим и болесним родитељима, па се, нажалост, дешава да и последње дане такви пацијенти проведу у болници и живот заврше у болничким условима.

МОЈ СИН ЈЕ ОТИШАО НА РОЂЕНДАН, ДОШАО КУЋИ И ЗАСПАО! ВИШЕ СЕ НИЈЕ ПРОБУДИО! Неутешни отац Стефана (17) из Неготина открива шта се дешавало кобне ноћи

С друге стране, надлежни задужени за социјална питања и локалну управу тврде да Град неће дозволити да бака над чијом се судбином сажалила цела Србија заврши на улици.

– Најтеже је што је бака неутешна, стално плаче, свесна ситуације у којој се налази. Деца се једноставно не појављују – каже добро обавештен извор Курира.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АГЕНЦИЈА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И СЗО УПОЗОРАВАЈУ: Отровне честице из чађи годишње убију 5.400 Срба!

НЕЋУ ТИ РЕЋИ НИ ЈЕДНУ ЛЕПУ РЕЧ, НИСИ ЗАСЛУЖИЛА… Марија се обесила у стану о гелендер, а онда јој је пријатељ написао ПЕСМУ која кида и срце и душу!

ДРАМА У КРАЉЕВУ Пожар код Железничке станице, неколико кафића у пламену

(ФОТО) УБИЈ ГА! МЕНИ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ! Исповест адвоката којег је СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ брутално тукао и шутирао пред ћеркицом (7) и супругом!

(ФОТО) СТРАВИЧНО! Димитрије је својој девојци Олги појео мозак и пио јој крв! Полиција упала и затекла НАЈЈЕЗИВИЈУ СЦЕНУ ИКАДА

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat