pixabay.com
Свет

Чека нас тотални пакао: Изашла стравична прогноза за 2019. годину, погледајте какви временски шокови су пред нама!

Можда глобално загревање делује као нешто што се догађа само на филмовима, али ми већ сада осећамо озбиљне последице. Следеће године поново ће бити срушен рекорд јер ће 2019. вероватно бити пета по реду најтоплија година икада забележена толико о томе да се клима "не мења".

ВУЧИЋ: Даћемо све од себе да сачувамо мир, али НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПОГРОМ И ПРОТЕРИВАЊЕ НАШЕГ НАРОДА НА КиМ!

Од последње 22 године чак 20 их је најтоплијих откада се врше мерења температуре.

Можда глобално загревање делује као нешто што се догађа само на филмовима, али ми већ сада осећамо озбиљне последице. Следеће године поново ће бити срушен рекорд јер ће 2019. вероватно бити пета по реду најтоплија година икада забележена толико о томе да се клима ,,не мења“.

(ФОТО) ЧИТАВА СРБИЈА ШЕРУЈЕ ОВУ СЛИКУ ИЗ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА: Докторка Даница дошла да оперише у овоме! А тек коментаре на Фејсу да видите

Од последње 22 године чак 20 их је најтоплијих откада се врше мерења. Светска метеоролошка организација (ЊМО) је објавила доста депресивну, али не изненађујућу чињеницу о стању климе 2018. године базирану на пет различитих независних истраживања температура широм планете. Закључили су да је просечна температура за период између јануара и октобра за 0.98 Целзијуса топлија него пре индустријске револуције.

(ВИДЕО) ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД УМКЕ, ЗАТВОРЕН САОБРАЋАЈ КА ОБРЕНОВЦУ: Жена пешак погинула у близини фабрике картона, мушкарац тешко повређен

twitter.com

Елена Манаенкова из Светске метеоролошке организације каже да је то много више од броја. Свака фракција загревања одражава се на људско здравље, храну, воду за пиће, преживљавање животиња и биљака, преживљавање коралних гребена и морских животиња. Прави разлику у економској продуктивности и отпорности наших градова, посебно приобалних. О острвима и ниским територијима да се и не говори. Свака фракција Целзијуса је битна. На глобалне температуре утичу и природне појаве као Ла Ниња и Ел Нињо (на које такође посредно утиче човек) или пак људски фактори – све веће емисије гасова и ефекат стаклене баште који убрзавају загревање планете.

Дрецун открио делове поверљивог извештаја: Официри ОВК знали за трговину органима, преносили делове тела на аеродром!

Ова година је чак за мрву хладнија од три претходне, највише због слабе Ла Нињо појаве раније ове године, која се најчешће повезује са нижим глобалним температурама, а не, на жалост, због пада количине емисије гасова.

Ел Нињо који нам готово сигурно следи сигурно ће повисити глобалне температуре следеће године. Сви научници упозоравају шта ће да се деси ако просечна температура порасте за 1.5 Целзијуса. Доћи ће до масовног губитка читавих врста животиња, суше на неким подручјима, и поплава на другим, врућине, пожари, пораст нивоа мора и недостатак хране. И даље се не ради довољно да се тај проблем реши. Нови недавно објављени извештај показује да је после три године, назови стагнирања, опет дошло до пораста емисије гасова стаклене баште. Километрима смо удаљени од достизања циљева Париског споразума.

(ФОТО) Овако сада изгледа монстроузни силоватељ Пикасо из Н. Сада који је на слободи: Откривени стравични детаљи о њему!

– Нисмо ни близу правог пута. Концентрације гасова су опет на рекордним нивоима и ако овако наставимо до краја века можемо да очекујемо загревање од 3-5 Целзијуса – каже Петери Талес из Светске метеоролошке организације.

Време је да се већ забринемо каква ће бити 2019. година, а и године које следе. Сетимо се само пожара и суша од ове године на измаку.

Данас је велики чудотворац Александар Невски: Обавезно ово урадите ако желите здравље за вашу породицу!

Трагедија која је цео регион оставила у шоку: Средњошколка из Бара отишла са великог одмора и бацила се под воз!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРИ СЕ МЕЂУСОБНО КОЉУ: У Аустрији нападнут и ,,недодирљиви“ Беџет Пацоли!

ДАЧИЋ: Ускоро мање од 100 земаља које су признале такозвано Косово!

Русија: А шта ако наше подморнице испливају на обали Америке

ВУЛИН ОДУВАО РАМУША: Војска Косова да иде у Сирију, па косовски Албанци су већ тамо као терористи ИД!

(ФОТО) УЖАС У ЛЕСКОВЦУ: Жена се бацила под воз, полицајци скупљају РАСКОМАДАНО ТЕЛО

(ВИДЕО) БОСАНАЦ ОБОРИО СВЕТСКИ РЕКОРД За само 25 секунди ГЛАВОМ РАЗБИО 90 БЛОКОВА

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
8°
13°
Thu
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun