Фото: ЛДП
Политика

ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ поново оплео по СРБИЈИ: Сребреница је наша срамота и грех

БЕОГРАД - Председник ЛДП Чедомир Јовановић је изјавио данас да је Сребреница "наша срамота и грех", као и да би ишао у Сребреницу колико год пута треба и поклонио се жртвама политичког безумља.

 

Фото: ЛДП

„Сребреница је наша срамота и грех. Срамота званичне политике која се се из Београда ширила у најмрачнијој деценији наше блиске прошлости и свестан сам да се због тога многи не осећају комфорно. Отишао бих тамо колико год пута треба и поклонио се жртвама једног политичког безумља. То није само моја обавеза као политичара. Најмање је због тога. То је моја обавеза као човека и родитеља, да тамо будем 11. јула. То је најмање што могу да учиним“, рекао је Јовановић за лист Данас.

Јовановић је тако одговорио, уочи одласка у Сребреницу на комеморацију жртвама наводног геноцида у Сребреници, одговарајући на питање очекује ли да га као прошле године Александар Вулин и Милорад Додик оптуже да користи догађај за личну промоцију.

На питање шта би у контексту овог обележавања, званични Београд требало да уради, Јовановић одговара да се не ради о томе шта је Београд могао да уради баш поводом овогодишњег обележавања.

– Ради се о томе шта Београд треба да ради сваког дана, како би регион, који још увек живи са ожиљцима рата, успео да се извуче из тих ровова у којима смо и даље и почне живот који је достојан дивних људи који живе, рецимо, у тој Сребреници. Сваки сусрет званичника БиХ, Србије и Хрватске је прилика да се БиХ поклони пажња коју она заслужује и пошаље порука да посебно ми немамо право да напустимо те људе, који су данас на маргинама свих дешавања на овом свету“, навео је Јовановић.

Kако Јовановић каже, сувише се дуго бави политиком да бих се обазирао на коментаре људи „који су своје животе и личне каријере изградили на каменовању свакога ко другачије мисли или се понаша“.

 

Извор: ртв.рс, Говори Србија

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue