Printscreen
Политика Србија

ЧЕДА ОШТРО: Вучића су створили Тадићева глупост и Томини комплекси!

Нисам ја правио Вучића. Направили су га Тадићева глупост и Томини комплекси. СНС је направила Вучићева интелигенција и памет да искористи неспособност свих других - тако лидер ЛДП Чедомир Јовановић одговара на питање магазина "Недељник" да ли је власт или опозиција.

– Сви знају где сам и да сам тамо где сам увек био – каже Јовановић за „Недељник“ и додаје: „А зна и Вучић где сам ја. Посебно док изговара реченице које сам толико пута рекао пре њега. Зна и Тадић где сам ја, док се дави у својој јаловости и инфериорности“.

Лидер ЛДП истовремено оцењује да опозиција нема лидера и да не постоји, наводећи да постоје људи који су на власти и који нису на власти, а да су они по многим питањима истомишљеници.

На питање како би реаговао ако би га председник ДС Драган Шутановац позвао да се врати у ту партију, Јовановић је рекао да му се „Зоран (Ђинђић) једном поверио да ДС није странка за њих двојицу“.

Каже и да се данас у странкама окупљају само две врсте људи – оне су, каже, последња шанса друштвеног талога да се попне на хијерархијској лествици, а друга група људи у странкама су мотивисани егзистенцијално.

– Ако хоћеш да опстанеш, да дођеш до изражаја, ти си условљен странком. И то не било којом – и у једном и у другом случају само оном која је на власти. То ме уверава да ми више немамо странке. Оне су постале компензација за државу коју немамо – рекао је Јовановић.

Закључио је да је он сам данас тачно тамо где је желео, а да је то још увек веома далеко од циља.

Он понавља став да до септембра следеће године морамо да решимо косовску агонију – или ће Американци и Европа то урадити без нас.

Независност Косова

На констатицију да критички говори о одбијању опозиције да учествује у дијалогу о Косову, који је најавио председник Србије, он одговара:

– Кад Вучић каже: Хајде да разговарамо о Косову, ми одговоримо: а) нећемо да преузимамо одговорност за нешто за шта је он крив – б) постоји важније питање од Косова, слобода медија – одговара Јовановић.

А не пада нам на памет, каже Јовановић, да размислимо шта се то Вучићу десило па је одједном одлучио да он, који пет година води монолог, сада позове све на разговор.

– Да није можда због тога да би учврстио власт у тренутку када има више него Немци кад су окупирали Србију 1941. године? То није питање политике – каже Јовановић.

Поред оцене да ће косовска „агонија“ морати да се реши до септембра, Јовановић је поновио уверење да ће то бити независност.

Извор: Танјуг, Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стеафновић: Огроман дипломатски напор да се спречи улазак Косова у Интерпол

Харадинај позвао БиХ да призна независност Косова

Руси и Кинези помажу Србима у тужби против НАТО-а

(ВИДЕО) МАСОВНА ТУЧА ПОСЛАНИКА: Парламент Уганде!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat