Фото: Printscreen
Политика Србија

Чеда Јовановић: Јанковић је подмукао и неискрен

Не може се свако ко се одазове позиву председнка Александра Вучића на дијалог о Косову проглашавати издајником, поручио је данас лидер ЛДП Чедомир Јовановић који каже да није изненађен што је Покрет Саше Јанковића одлучио да прекине сарадњу са ДС, јер та сарадња никад није била искрена.

Јовановић је, на конференцији за новинаре, рекао да „нема никакво разумевање за ту Јанковићеву идеју да је свако ко покуша да разговара са Вучићем издајник и да се са Вучићем и онима који са њим воде земљу може разговарати само о једној теми, а то је како ће мирно предати власт“.

Како је навео за њега је тај потез Јанковића нешто подмукло и очекивано и неискрено, као и много тога, што је, додаје, до сада Јанковић урадио.

– Јанковић никада није желео са ДС јер не може да шефује демократама. Из истог разлога, није била могућа сарадња њега и мене – рекао је Јовановић.

Одговарајући на питање о прекиду сарадње ПГС са ДС, Јовановић је рекао да не би да се меша Драгана Шутановца и Саше Јанковића јер ту, каже, има јако мало политике. Навео је да ДС има своје органе и треба да формулише своју политику.

– Видео сам њихов килави одговор. Килав не због тога што је изостала нека свађа и прст у око Саши Јанковићу, то никоме не треба, али ту нема никакве политике – каже Јовановић.

Наводи да ово није последње што је Јанковић урадио и да ће ту бити још потеза из „арсенала Коштунице“. Сматра да је за опозицију погубно инсистирање на таквом односу према земљи због кога се наводно разилазе сада Јанковић и Шутановац.

– Како мислимо да променимо друштво ако не разговарамо? Вучићева идеја да се покрене дијалог о Косову је нешто на шта ми не смемо остати неми – каже Јовановић и поново истиче спремност ЛДП на разговор, уз гаранцију да та странка неће ни за промил променити свој став о Косову.

– Зато сам и рекао да Вучић треба да стави фластер на уста Дачићу. Мислим да сам ту погрешио јер сам ставио тачку. Треба да га веже негде или затвори јер оно што је јуче урадио на седници Савета безбедности УН може да се допада само паланачким ђилкошима по Србији – критикује Јовановић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОШТРО И АРГУМЕНТОВАНО: Овако руски амбасадор брани Космет у УН!

Трамп тражи да се финансијска помоћ Србији ,,поткреше“

Пушков: Оптужбе Кијева су дрска лаж

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri