Фото: Промо
Жена

О ОВОМЕ ЈЕ ДУГО ЋУТАЛА Цеца о деци, Аркану, Марини Туцаковић, лажним фоткама и зашто никада неће отићи у Хрватску!

Фолк певачица отворила душу за ВИП магазин.

ОБИСТИНИЛЕ СЕ НАЈЦРЊЕ ПРОГНОЗЕ: Процурили документи америчке владе о контроли ума! Језиви експерименти!

Певачица Светлана Цеца Ражнатовић за магазин ВИП открива да не обележава посебно првомајске празнике, али да је и те како упозната са ситуацијом у којој се налази просечан српски радник.

Ви сте неко ко ради, али истовремено имате и људе који раде за вас. У прилици сте да будете и послодавац и запослени. Какав је ваш став о радничким правима?

– Данас је свима тешко, и послодавцима и радницима. Послодавац има гомилу дажбина које треба да плати, а исто тако радник сматра да труд који је уложио није довољно награђен. То, наравно, могу да разумем, јер сам и ја радник! Ми не спадамо у богате државе, а волела бих да живимо у земљи у којој радник добија адекватну новчану надокнаду за уложени рад и труд. Будући да се бавим естрадом и јавним послом, живим од своје публике. Да би моја публика могла да долази на концерте, требало би да има новца за карте, а то значи да колико-толико има сређен живот. Не живи се сјајно ни у земљама у окружењу. Најлакше је напасти систем за све лоше што се дешава, али треба бити поштен и рећи да нигде не цветају руже. Чак и чувена немачка авио-компанија „Луфтханза“ често штрајкује, а реч је о компанији из најразвијеније европске државе.

(ФОТО) ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ БРУЈЕ: Цеца ушла у уџбеник за 5. разред основне школе и ево шта каже на то

Да ли сте југоносталгични и мислите ли да се у време Тита живело боље?

– У старој Југославији су сви живели приближно исто. Свако је себи могао да приушти летовање, које јесте било на кредит, али нико није имао проблем да га врати. Факултетски образовани људи су били адекватно плаћени у то доба, што данас није случај.

Шта мислите да треба да се промени да би радници у Србији били задовољни?

– Не волим да причам о политици јер ме јавно полемисање о тим темама не интересује. Свој став имам, али га исказујем у кругу пријатеља. Ипак, ми као да заборављамо колико нам је земља уништена у НАТО бомбардовању 1999. године, колико је мостова порушено и колико је привредних субјеката разорено. Умало смо доживели еколошку катастрофу. Штета коју смо претрпели мери се милијардама, а све то треба обновити. Мостове треба саградити, а радницима чије су фирме уништене поново наћи посао. Ипак, видим да се ситуација мења набоље и да се граде путеви. Надам се да ће, пре свега млади и образовани људи, добити прилику да раде послове за које су се школовали и марљиво учили. Они заслужују да добију ту шансу. Мислим да ће земља бити довољно јака да омогући тим младим људима да достојанствено живе од свог рада и да стварају породице. Данас је веома тешко засновати породицу, огроман је то изазов.

(ВИДЕО) ЛУНА ПОВРАЋАЛА КРВ И ПАЛА У НЕСВЕСТ! ХИТНО ПРЕБАЧЕНА У УРГЕНТНИ?! Сазнала да Слоба воли Кију, тресла се од БОЛА и неутешно плакала

Лидија се сели ускоро, али ће ми бити близу Н И даље живите са сестром, њеним супругом и децом, да ли ће се то променити?

– Свашта се писало, али ја и дан-данас живим са мојом Лидијом и по цео дан проводимо заједно. Моја сестра и њена породица намеравају да се ускоро преселе, али свакако ћемо живети близу.

Ражнатовићи вс Кардашијанови

– Искрено да вам кажем, код нас је стално неко славље! Ми смо велика породица и сигурна сам да смо 100 пута интересантнији него Кардашијанови. Код нас се ствари дешавају спонтано, а код њих, убеђена сам, по сценарију. Шесторо деце и четворо одраслих живи у мојој кући и свако има нешто да каже и свако држи до свог мишљења. Ми се не везујемо за празнике да би нам било лепо и да бисмо уприличили неко весеље, дружење и шалу, јер је то код нас свакодневно.

Фото: Ало!/Масанори Јошида

Много се пише о љубавима ваше деце, да ли у њима видите себе када сте били у њиховим годинама?

– Пре десетак година сам знала да су ми деца у соби, да рано иду на спавање и тада сам била најмирнија. Али сада су они велики, имају своје прохтеве, планове и организацију сопствених живота, што је сасвим нормално. Ја сам са 20 година упознала супруга, а са 22 године сам се удала. Мени је незамисливо да помислим да они сада ступе у брак, а то су те године. Сада разумем моје родитеље, који су били шокирани мојом одлуком да се тако млада удам. Мени је тада то било потпуно ОК, јер сам се смртно заљубила и моји родитељи су поштовали моју одлуку. Ниједног тренутка се нисам покајала због те одлуке, јер сам имала партнера који ми је увек давао ветар у леђа. Тада сам практично била клинка, али сам имала уз себе неког ко ми је био све. Жељко је мени био и партнер, пријатељ, саветодавац… Имала сам срећу да изаберем човека који је знао да ме обликује. Изабрати за супруга некога ко има доста животног искуства, што лепог, што ружног, јесте лутрија. Као што је и лутрија када бирате људе око себе који ће вам бити пријатељи.

КАД ЋЕ ОВА ЖЕГА ДА УМИНЕ: И данас сунчано и до 30 степени, а ево када стиже благо захлађење

Где је казна, ту је и награда

Да ли сте строги према Анастасији и Вељку?

– Довољно сам отвореног ума да будем подршка својој деци, јер су и грешке за људе. Подржавам то да се људи на грешкама уче. Али те грешке не смеју да имају континуитет, јер знате да се паметан човек учи на туђим грешкама, а глуп на својим. Ипак, сви морамо да искусимо и оно добро и оно лоше да бисмо формирали правилно мишљење. Ја као родитељ немам чаробни штапић и не могу да их заштитим од свега. Морају и сами да сазревају. Наравно да сам кажњавала своју децу. Где је казна, ту је и награда. Тако сам и ја одрасла и ништа ми не фали.

Ко је од ваше деце правио више несташлука?

– Искрено, више сам кажњавала Вељка него Анастасију. Он је био немирно и весело дете. Вељко је био као она деца која ће висити са лустера ако им то дозволите. Увек је имао вишак енергије. Анастасија је била мирна, тиха и дијаметрално супротна од њега по темпераменту. Баш због тога сам Вељка водила на разне спортове, док га је то држало. Он се тражи и дан-данас, ево сада се максимално посветио борилачким спортовима. Нажалост по мене, јер је то агресивно, али с друге стране, повреде се дешавају и у другим спортовима. Све је то ипак у божјим рукама.

Мотив за живот

Шта је ваш највећи покретач када упаднете у тешку ситуацију?

– Анастасија и Вељко су мој мотив за живот. Све осцилације које сам имала су оставиле дубок траг на мени и лагала бих када бих рекла да да вас ојача оно што вас не убије. Али у најтежим тренуцима деца су ми била мотив да се борим и истрајем. Само желим да моја деца буду срећна. Њихови избори, ако их чине срећним, мене чине двапут срећнијом. Живим за Вељка и Анастасију. Мени ништа у животу није важније од среће моје деце. Као што су мени моји родитељи били највећа могућа подршка, јер без њих не бих постигла све ово, исто тако и ја морам да будем подршка својој деци. Породица је елементарна база сваког човека. Човек само када му је тешко види ко му је прави пријатељ и ко му пружа руку. Нажалост, само тада видимо праву истину о пријатељима. Али све је то живот и то се не дешава само јавним личностима већ и онима који живе сасвим обичним животима.

Фото: Промо

Весна Змијанац је изјавила да су неке ваше песме писане за њу, али да их је она одбила, на пример „Иди док си млад“. Да ли сте и сами одбили неке песме које су после постале хитови у извођењу других певачица?

– Тачно је да је Весна Змијанац одбила песму „Иди док си млад“. Весни се свидела мелодија, али не и текст. Будући да сам заљубљеник у Маринино писање, купила сам ту песму од ње, а и мој супруг Жељко је био одушевљен том нумером. Није ми се никад десило да сам одбила неку песму, а да је она касније постала велики хит. Никада ни од кога нисам отела песму, већ сам сваку поштено платила ауторима. Дешавало се да, рецимо, песму „Ваздух који дишем“ прерадим од бивше мис Дајане. Мало људи зна да је управо Дајана прва која је певала ту песму. Такође, песма „Кукавица“ је годинама стајала са стране. Знам да је нуђена многим мојим колегиницама и да су је одбијале, јер се вероватно нису виделе у тој песми и тој емоцији. Ја сам је случајно чула, јер ми је требала песма за „Ктитор фолк лигу“. Занимљиво је да је Марина Туцаковић чак била против тога да ја чујем ту песму. Међутим, када је отишла да скува кафу, замолила сам Футу да ми је кришом одсвира. Видела сам да је то песма за мене и већ сутрадан је он урадио аранжман за мене. Једноставно, та песма ми је била суђена.

У потрази за песмама

Марина Туцаковић се бори са болешћу, да ли сте због тога одложили издавање новог албума и велики београдски концерт?

– Свакодневно сам у контакту са Марином. Знам да јој много сметају новински написи. Она ми сама каже да чита о себи нешто што нема везе са истином, али она заиста нема намеру ни могућност да се сада бави демантовањем текстова. Она се бори и за сада је добро. Марина је лавица и има моју апсолутну подршку. Концерт и нови албум су одложени и пре него што се Марина разболела, јер нисмо стигле да склопимо албум. Имам толико песама иза себе и немам потребу да се нечим новим доказујем. Али када урадим албум, желим да лично станем иза тога и да будем потпуно задовољна. Ове године је 30 година од издавања мог првог музичког албума. Планирали смо да направимо велики концерт на Ушћу са новим албумом и да то буде велика балканска журка, али ако нема довољно добрих нових песама, онда нема разлога да се жури. Када спремам албум, увек заједно са Марином слушам најпре мелодије и увек се консултујем са својим клинцима. Они прате трендове и то је моја публика. За сада још нисмо нашли нешто што ће померити ствари.

Многи млади певачи се жале да је тешко на почетку, неретко помињу и да им старије колеге не помажу. Да ли сте ви на почетку каријере трпели подметања старијих колега?

– Не. Ево, трајем 30 година и немам никакве сукобе са колегама. Суздржавам се и негујем достојанство своје личности. Време је свакако најбољи показатељ, дела која остају иза нас најбоље говоре о нама и то је најважније. Нисам имала подметања на почетку своје каријере. Отац ме је пратио редовно на свим наступима и концертима до моје 20. године и то је била моја огромна заштита. Никада нисам доживела неку врсту непријатности. Увек су ме доживљавали као неку клинку, као дете.

Ћутање нико није победио

Поменули сте малопре да се ове године навршава 30 године откако сте ступили на сцену. Шта мислите, сад кад погледате уназад, шта је кључ ваше успешне музичке каријере?

– Важан је одгој који понесемо из куће. Моји родитељи су се доста бавили васпитањем моје сестре Лидије и мене. То васпитање сам пренела и на своју децу. Не можеш свима да се допаднеш, али није важно шта се каже, већ ко каже. Људи без кредибилитета немају утицај на мене. Да би ме неко саветовао, мора да буде већи и успешнији од мене. Достојанство и ћутање нико никада није победио.

Сви смо постали воајери због ријалитија

Да ли гледате ријалити програме?

– Пратим ријалитије и мислим да већински део Србије то гледа. Неки то желе да признају, а неки не, али то је просто феномен за социологе. Доласком ријалитија у Србију, ми смо постали воајери, јер гледамо животе људи који су, метафорички речено, заробљени у једној кутији и они као да учествују у неком експерименту који сви пратимо. Можда је ружно што овако говорим, али тако је. Сви ти људи су стављени на сцену и већина нас их коментарише, налази им неке мане. Али то је судбина људи који изађу на јавну сцену. Чим се човек одлучи да стане на сцену, мора да прихвати чињеницу да ће бити предмет коментарисања. Наравно да не могу сви да вас подржавају и да вас воле. Ви се, једноставно, помирите са тиме и трудите се да пружите најбоље од себе. Сви смо ми људи, склони грешкама и лепим и ружним потезима. Сви ми који смо на сцени имамо своје личне проблеме, па сам ја тако ван естраде и мајка и сестра и ћерка.

Фото: Инстаграм/вељкораз96

Да ли је истина да је ваш син Вељко добио понуду да учествује у „Фарми“?

– Никада није добио позив да уђе у „Фарму“, то су само спекулације. Нити смо икада причали о томе. Постојала је понуда да имамо сопствени породични ријалити, по угледу на породицу Кардашијан, али сам апсолутно против тога, јер желим да сачувам приватност и интиму своје породице. Не желим да сваки тренутак у нашим животима буде изложен на тацни.

Тужба због лажних голих слика

Недавно се у јавности појавила фотомонтажа на којој сте наводно наги на масажи. Колико вас је читава та афера потресла?

– На лажи се одговара само путем институција и тако се тражи правда. Мени је савест чиста и када неко почне са клеветама, обратим се званичним институцијама. Немам намеру да се свађам и препуцавам преко новина са било ким.

Лидија се сели ускоро, али ће ми бити близу Н И даље живите са сестром, њеним супругом и децом, да ли ће се то променити?

(ВИДЕО) ИВАНИ ЈЕ ВЕРЕНИК ХИРУРГ ПУЦАО У ГЛАВУ, А САД ЈЕ ПРВИ ПУТ УЖИВО ПРОГОВОРИЛА О ЈЕЗИВИМ ТРЕНУЦИМА: Ево шта је рекла прво кад је отворила очи у болници и каквог мушкарца данас тражи

– Свашта се писало, али ја и дан-данас живим са мојом Лидијом и по цео дан проводимо заједно. Моја сестра и њена породица намеравају да се ускоро преселе, али свакако ћемо живети близу.

Хрвати долазе у Београд, шта ћу онда ја тамо?!

Прошло је више од 20 година од рата у БиХ, а ви се и даље држите одлуке да не наступате у Хрватској и у муслиманском делу Босне, иако тамо имате много фанова. Шта би требало да се деси да се то промени?

– Сматрам да је Београд огромна европска метропола и да смо ми као домаћини сјајни. Поносна сам што Срби и последње што имају износе за сто да удовоље госту. Ушће је дивно место на којем сви људи из бивше Југославије имају прилику да се лепо проведу без било каквих проблема. Моја музика спаја и шаље лепу поруку, тако да су на моје концерте добродошли сви, без обзира на то одакле су. Никада нисам ни помислила да увредим некога и веома водим рачуна о томе шта причам, чак и када је шала у питању. Београд је покретач свега и почеци каријере свих музичких звезда из бивше Југославије везани су управо за Београд. Зато нема потребе да идем у те крајеве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СУД ПОНИШТИО ЗАБРАНУ ПОЛИЦИЈЕ: Шешељ победио МУП, СРС ће одржати скуп у Хртковцима на Ђурђевдан

Будућа шефица ЦИА: „Крвава Ђина“ — стручњак за Русију

ЗАГРЕБ ПОКРЕНУО ИСТРАГУ ПРОТИВ ШЕШЕЉА: Он им одговорио у свом стилу!

И званично: Србија раскринкава НАТО злочин

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
28°
Fri
18°
Sat
20°
Sun
17°
Mon

Истакнуто