Wikipedia
Регион

Чавић за распуштање парламента до избора!

Седница Народне скупштине Републике Српске и у среду протекла у знаку бурне расправе. Опозиција "осула паљбу" по председнику НС и посланицима владајуће коалиције због пословника.

СПС БУРНО РЕАГОВАЛА НА ИНТЕРВЈУ МИРЕ МАРКОВИЋ: Она има жељу да нас уништи као што је уништила и Слободана!

НАКОН бурне расправе у наставку седнице Народне скупштине РС коначно је усвојен дневни ред, а опозиција је „осула паљбу“ по председнику НС РС Недељку Чубриловићу и посланицима владајуће коалиције због, како тврде, кршења Пословника.

 Драган Чавић, председник Клуба НДП рекао је да Влада РС крши Пословник и угрожава уставну позицију НС РС, а да Недељко Чубриловић, председник парламента, није ништа учинио да се то спречи.

– Не можемо прихватити овакво понашање које је невиђено у историји РС. Господине председниче, мислим да сте могли неким својим ауторитетом заштитити дигнитет овог парламента – рекао је Чавић.

(ВИДЕО) ОВУ ТЕМУ НИКО НИЈЕ ОТВОРИО! Заветници погодили у срж проблема!

Чавић тврди да се Влада Српске „безочно односи према парламенту“, што је, како каже, видљиво и из материјала који су достављени по хитном поступку.

– Народну скупштину би до октобарских избора требало распустити, јер се руши дефинисана пракса. Влада се не понаша у складу са Уставом, законом и пословницима. Наша улога је да штитимо уставну улогу институција, ако то ви нисте у могућности – изјавио је Чавић.

Он каже да опозиција не може да прихвати „бахато понашање“ и сматра да је председник НСРС могао ауторитетом „каналисати неке ствари“.

ПРИЈАТЕЉ МАЈОРА ФИЛИПОВА ОТКРИВА СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ: Овако су изгледали последњи сати руског хероја

ЗАСЕДАЊЕ Свађе на седници Народне скупштине ,Фото Народна скупштина

Недељко Чубриловић истиче да су посланици опозиције дезинформисали јавност тврдњама како су тачке по хитном поступку у дневном реду уврштене супротно Пословнику о раду.

– Чланови 226 и 128 Пословника омогућавају да одлуке уђу у скупштину по хитној процедури, а при томе прошло је више од 24 сата од предлога до уврштавања у дневни ред – рекао је Чубриловић.

Он је демантовао да је на седници Колегијума дао за право опозицији да су одлуке уврштене у хитној процедури мимо Пословника, показавши стенограм са седнице, где се говори о томе да је Чубриловић само рекао да клубови могу да реагују како они желе.

– Ипак је најважније да су се посланици опозиције вратили у скупштинске клупе – истакао је Чубриловић.

(ФОТО) ОТИШЛА ЈЕ ПО ДЕТЕ У ВРТИЋ: Када је видела шта су васпитачице урадиле њеној ћерки, ПОБЕСНЕЛА ЈЕ!

РАЗМОТРИТИ ЗАДУЖЕЊА

ВЛАДА Српске затражила је да по хитном поступку у НС буду разматрани предлог одлуке о прихватању задужења РС према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање изградње ауто-пута Бањалука – Добој и задужење РС према Светској банци и Међународној банци за обнову и развој за реструктурисање „Железница РС“…


РЕКЛАМА

Увешћемо матерински капитал и олакшице за породице са више деце

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЧОВЕК КОЈИ СЕ НИЈЕ КУПАО 20 ГОДИНА: Сматра да су сапуни штетни, а ево шта он користи за хигијену

Хрватска оставила осмочлану породицу са шесторо деце да се смрзне на граници са Србијом

Почела седница Савета безбедности УН о Косову

Ухапшен инспектор, осумњичен за мито од 150 евра

ОДБИЈА МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ! Братислав Дикић започео штрајк глађу и жеђу!

Извор: Новости

Оставите коментар