Србија Хроника

„ЧАСТ МИ ЈЕ ШТО САМ ГА ИМАО 27 ГОДИНА“ Тужна исповест оца младог адвоката из Јагодине ког су УБИЛИ ГРЕШКОМ испред зграде

“Мој син страдао је без икаквог разлога. Резултати истраге показали су да је највероватније убијен грешком, јер убиство је било намењено другом момку из криминогене структуре који је становаоу истој згради. Нажалост, Немања је наишао пет минута раније”..

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: НАТО упутио најопаснију поруку Србима још од бомбардовања

Овако у сусрет шест месеци од убиства његовог сина, младог јагодинског адвоката, Немање Стојановића (27), прича за “Блиц” његов отац Милован Мики Стојановић, познати адвокат.

У неизмерној туги и болу Милован, његова супруга и ћерка обележиће данас шест месеци од убиства њиховог сина, брата Немање чији се убица не зна. Како објашњава Милован за “Блиц” он ће тражити да се цео случај убиства његовог сина спроведе до краја, да се процесуирају и налогодавци и извршиоци и да се осуде и казне.

Приватна архива

– Никада нећу одустати од тога, иако је Немања убијен грешком. Најтеже је мојој супрузи Тањи, која је најзаслужнија за његово лепо васпитање, највише ће недостајати његовој сестри Анђели, као и његовој девојци Невени, а нарочито мени, његовом оцу. Он није био само мој син, већ добар другар, сарадник, колега и пријатељ, па онда најбољи син, са којим сам се међусобно уважавао и поштовао. Водио сам га на све свечаности на којима су ме позивали као дисциплинског тужиоца Адвокатске коморе Србије у Београду у члана Управног одбора Адокатске коморе у Крагујевцу. Била ми је велика част што је увек био поре мене, јер је својим манирима, достојанством и позитивном енергијом увек био посебан. Било је за адвокатуру у Лондону, Паризу, Њујорку – прича Стојановић.

(ВИДЕО) ДОЛАЗИ НЕПОБЕДИВА ЕПИДЕМИЈА: Научници у шоку, нову пошаст назвали БОЛЕСТ ИКС

Шест месеци од губитка свог сина мезимца овај човек и даље осећа тескобу када крочи њихову адвокатску канцеларију, која је, како прича Стојановић, без Немање празна.

– Када год се отворе врата ја ћу и даље очекивати да Немања уђе, да ми се осмехне, да се врати са суђења и пресрећан ми каже да је добио спор. Да ме тако срећан позове каже да то све прославимо уз ручак или пиће – са тугом у гласу прича Милован.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВА СЦЕНА: Овом монструму доживотно треба забранити бављење спортом!

Како каже, Немања је био син за пример, а он је био најсрећнији отац на свету.

– Била ми је част што сам га имао 27 година и што ћу га имати у мислима до краја живота. Он ће за мене увек бити жив – са сузама у очима каже несрећни отац.

С тугом се сећа када су га две колегинице његовог сина среле испред суда и уплакане рекле да Немања није био само мој, већ да је припадао и свима њима.

Како додаје, Немању је познавала цела Јагодина, помагао је свима који би му се обратили за правни савет. Памте га као доброг, културног и васпитаног младића.

– Ишчупали су ми срце из груди. Немања је био мој лепотан, моја узданица, моје све. Били смо малтене партнери у послу, сви су се њему обраћали за савет. Мени је делио савете као да има велико искуство. Колеге су говориле да је много бољи од мене, то ми је годило, био сам поносан. Нема га више и ја више нисам човек, већ руина. Живим за дан када ће убица бити пронађен – прича Мики.

(ВИДЕО) ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ! ПОБЕСНЕЛИ НАВИЈАЧИ ПОКУШАЛИ ДА ЛИНЧУЈУ СВОЈЕ ФУДБАЛЕРЕ: Играчи бежали главом без обзира!

Жеља му је да његовог сина нико никада не заборави.

– Волео бих да га сви памте. Да се сете његовог прелепог осмеха, умиљатог лица, смисла за хумор. Да увек дођу у Јагодину и обиђу његов гроб – дрхтавим гласом објашњава Милован и додаје да ће прихватити и предлог које су одобриле све коморе у Србији, да се у оквиру Адвокатске коморе у Крагујевцу формира хуманитарни фонд који ће носити Немањино име, а који ће помагати два адвоката најтежег материјалног стања.

Подсетимо, Немања Стојановић убијен је из заседе 13. септембра прошле године око 2.30 сати после поноћи када се враћао кући из града.

У њега је испаљено четири хитаца, а истрага је од самог старта указивала на то да је несрећни младић можда убијен грешком.

(ДОКУМЕНТ) НАТО ПУШТА МИЛА НИЗ ВОДУ И СУДИ МУ ЗА КОРУПЦИЈУ! Ево кога доводе на власт у ЦГ уместо њега

Посмртна плакета

Поводом 156 година постојања адвокатуре у Србији, Адвокатска комора у Крагујевцу доделила је постхумно плакету убијеном Немањи, као једном од најперспективнихих младих адвоката. Награда је уручена његовом оцу Миловану.

– На Дан адвокатуре увек сам био највеселии. Међутим, ове године то је за мене био један од најтежих тренутака у мом животу, јер сам у име мог покојног сина примио најзначајније признање. Био бих најсрећнији човек на свету да ју је он лично примио и да сам ја тамо где се он налази – са сузама у очима казао је Милован.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШУТАНОВАЦ ДАО ОСТАВКУ! Одлазим са места председника ДС!

(ФОТО) ВЕЛИКИ ПОЖАР НА ЛАБУДОВОМ БРДУ: Гори у близини новог дома здравља, густ дим надвио се изнад тог дела града!

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА СЛИЧИЦЕ 313! ОВО ЈЕ ЗАБРАЊЕНИ ДЕО ФИЛМА: Свет је грешком видео убиство Џона Кенедија!

Извор: blic.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat