Друштво Србија

ЦАРИНА ЗАПЛЕНИЛА ВЕЛИКУ КОЛИЧИНУ НЕИСПРАВНИХ МЕДИКАМЕНАТА: Откривено 200.000 кутија фалш лекова опасних по живот!

Огроман контингент неоригиналних лекова за срце и притисак, вијагре и цитостатика повучен са тржишта од почетка године до данас јер су садржали супстанце које могу озбиљно да угрозе здравље.

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ поручила Вучићу: „Неће се Срби рађати, ако предате Косово!“

Око 200.000 паковања фалсификованих лекова који садрже супстанце опасне по живот заплењено је у првих шест месеци ове године, показују подаци Управе царине. Међу проблематичним медикаментима, највише има лекова за срце, циркулацију и притисак, али и вијагре и појединих врста цитостатика.

Ови лекови били су намењени продаји преко интернета и на црном тржишту, а постојала је бојазан да би могли да се нађу и у неким приватним апотекама. Стога стручњаци упозоравају грађане да пазе где и како купују лекове.

ПРЕМИНУЛА СЕКРЕТАРИЦА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Ево шта је Мира рекла о њој!

Рекордна заплена

Радмила Јованић из Сектора за контролу примене царинских прописа Управе царина истиче да је од почетка 2018. године до 22. јула извршена рекордна заплена нелегалних лекова.

– Углавном је реч о лековима за циркулацију, срчане тегобе, еректилну дисфункцију… Заплењено је око 200.000 кутија за нешто више од шест месеци, што је заиста велики број. Највећи проблем је што праву природу производа не можете знати док се не изврше детаљне и скупе лабораторијске анализе. Да би се утврдило да је део неког нелегалног товара истовремено и фалсификован предуслов је да се фармацеутске компаније активније укључе у заштиту својих оригиналних брендова – каже Јованић.

СЕНЗАЦИОНАЛНО! ИЗ ПОЖАРА У ЗЕМУНУ ИЗВУКЛИ СЕФ СА 18 МИЛИОНА €: Ватрогасцима стигло хитно наређење! Испитује се да ли је експлозија подметнута

Према њеним речима, примери из светске праксе показују да се у фалш лекове стављају чак и неке веома отровне супстанце.

(ФОТО) ФОТОГРАФИЈА О КОЈОЈ ЈЕ БРУЈАО СВЕТ Када се Легија придружио Аркановој Гарди догодила се ЈЕДНА велика промена, а чувени тигар је заправо…

– Забележени су случајеви да су у фалсификованим лековима проналажене материје попут цемента, креде, борне киселине, арсена, креме за полирање обуће, што представља велики ризик за здравље онога ко користи тај лек. Зато је неопходно радити на подизању свести грађана о штетности фалсификованих лекова који се купују на неовлашћеним местима, попут пијаца или путем интернета јер се употреба таквих лекова некада може завршити и смртним исходом – наглашава наша саговорница.

(ФОТО/ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ЗАУСТАВИЛА ТАМАРУ ЂУРИЋ И ПРЕТРЕСАЛА ЊЕН БМW X6! Више од пола сата чешљали старлетин ауто, па је одвели ПОД РОТАЦИЈОМ!

Да употреба оваквих лекова некада може бити и смртоносна, потврдио је и Павле Зелић из Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС).

Ово је прави план Запада за Косово!

Строге контроле

– Агенција је врхунски опремљена средствима за контролу квалитета лекова и за откривање свих врста фалсификата. Поред тога, имамо и одличну сарадњу са свим медицинским и здравственим установама и удружењима пацијената, као и са МУП-ом, Управом царина и другима који се боре против фалсификата.

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО БЕОГРАЂАНЕ: Овакву вожњу таксисте још нисте видели!

Морам да апелујем на грађане да ради сопствене безбедности избегавају куповину лекова за које немају доказ да су оригинални и да користе само оне који поседују маркице са холограмима које се штампају у Заводу за израду новчаница. Јер приликом конзумирања ових проблематичних медикамената у организам се уносе штетне, понекад и отровне материје, које могу бити кобне по здравље, па и по сам живот – наглашава Зелић.

СРАМОТА: Соња Лихт би што пре да се решимо Косова, а ево зашто

КРИСТИЈАН СЕ ОГЛАСИО ИЗ ЗАТВОРА ЗАБЕЛА: Ево шта је рекао о „куму“ Чеди

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! ЗАРАЖЕНИ КОМАРЦИ НА 47 ЛОКАЦИЈА: Вирус западног Нила прети на овим местима!

ОГЛАСИО СЕ ОТАЦ ЦРНОГОРСКОГ ОФИЦИРА КОЈИ ЈЕ У КНИНУ СЛАВИО „ОЛУЈУ“: Причао сам са Иваном, након оног што ми је рекао, остао сам нем!

МАЈКА МИ ЈЕ БИЛА НАРКОМАНКА И ЧЛАН СЕКТЕ: Терала ме да крадем због грама хероина, а овако сам се извукла из ПАКЛА!

(ФОТО) НАЈУЖАСНИЈИ ДОКАЗ СТРАДАЊА СРПСКЕ ДЕЦЕ У ХРВАТСКОМ ЛОГОРУ: Рачун за гробара Фрању

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
29°
Tue
30°
Wed
31°
Thu
26°
Fri