Информер
Политика Србија

ЧАНКОВИ НАСТАВЉАЈУ С АНТИРУСКОМ ХИСТЕРИЈОМ! Костреша „брине“ Српско-руски хуманитарни центар

Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш данас је наставио са антируском хистеријом која долази из странке Ненада Чанка, тако што је изјавио да власт у Србији "затвара очи пред бројним реметилачким активностима Руске Федерације у Србији и земљама региона".

– ЛСВ тражи од Владе Републике Србије да што пре реши питање такозваног Српско-руског хуманитарног центра у Нишу. Став Европске уније по питању статуса овог центра је јасан и администрација у Бриселу захтева усклађивање спољне политике Србије са Европском унијом. Нажалост, може се приметити да у Србији, са једне стране, постоји недвосмислена подршка процесу европских интеграција, а са друге стране повлаче се потези који увелико отежавају приступни процес – рекао је Костреш, коме је, иначе, због антируске делатности забрањен улазак у Руску федерацију.

Костреш даље тврди да нереаговање власти по питању центра у Нишу за последицу може имати изостанак отварања поглавља 31 у преговорима са Европском унијом.

– Ово поглавље регулише питање спољне, безбедносне и одбрамбене политике и једно је од темељних у процесу придруживања. Лига социјалдемократа Војводине забринута је због политике „корак напред-корак назад“ која постоји у односу према европским интеграцијама – изјавио је овај високи функциоинер војвођанских лигаша.

 

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Састали се Вучић и Додик – ево шта је договорено

Ђилас иде сам на изборе, одувао опозицију!

Вулин: Повећање плата за војску, нова опрема, модернизација

Пјонгјанг: „Узалуд труд, нико не може да лоцира наше ракетне лансере“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
18°
Sat
19°
Sun
17°
Mon
11°
Tue