Фото: Новости
Политика

Бура у Влади око родне равноправности: Председник прекинуо „клинч”

Спуштање тензија у Влади које су подигнуте због Закона о родној равноправности требало би да уследи после састанка председника Вучића са потпредседницом Владе Зораном Михајлови.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је синоћ са потпредседницом Владе Зораном Михајловић у вези са контроверзама око нацрта закона о родној равноправности који је последњих дана пољуљао чак и односе у Немањиној 11. Како „Новости“ сазнају, тензије међу појединим министрима би требало да, после овог састанка који је трајао око сат, буду стишане.

У клинчу због новог прописа нашли су се најпре Михајловићева, која инсистира на његовом што скоријем усвајању, и министар рада Зоран Ђорђевић, који сматра да акт у овом облику није функционалан. У причу је увучена и премијерка Ана Брнабић, која је такође поставила питање о применљивости Закона, а сукоб је у једном тренутко пренет и на терен политике.

Спекулисало се да Михајловићева, незадовољна што је премијерска фотеља припала Брнабићевој, прави пакт са Александром Јерков, координаторком Женске парламентарне мреже и посланицом ДС, ради рушења Ђорђевића и, посредно, и премијерке.

Јерков потврђује да је уговорила састанак са Михајловићевом у име ЖПМ.

– Позвали смо њу и Ђорђевића да нам објасне шта се дешава за Законом. Недопустиво је да због њихове свађе трпе жене у Србији. Све друго што се писало у вези са овом ситацијом је нетачно, укључујући и то да је Михајловићева назвала Ђорђевића „возачем на привременој функцији министра“.

Михајловићева данас није желела да коментарише ову причу, а Ђорђевић је само поручио да је Србија „зрела за нови, модеран закон о родној равноправности“.

ЗАМЕРКА ИЗ КЛУПА

КАКО наводе извори „Новости“, идеја потпредседнице Владе да се састане са ЖПМ није се допала њеним партијским саборцима, јер су је протумачили као њено настојање да заобиђе посланички клуб напредњака и да за одредбе Закона најпре обезбеди подршку опозиције.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Нема реакције међународне заједнице на испаде у Хрватској

Олуја тутњи Немачком, урагански ветрови, има страдалих

Запад има план: Срушити Додика методом — „да удари брат на брата“

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
18°
Sat
19°
Sun
17°
Mon
11°
Tue