pixabay.com, илустрација
Србија Хроника

БУКТИ ПОЖАР НА ОБРОНЦИМА МАЉЕНА И СУВОБОРА! Проглашена ванредна ситуација у три села код Мионице!

Мионица - Општински штаб за ванредне ситуације у Мионици прогласио ванредну ситуацију у селима Планиница, Горњи Лајковац и Брежђе због пожара на Сувобору и Маљену, изјавио је данас начелник Окружног штаба Милан Михаиловић.
pixabay.com, илустрација

– На тај начин, створени су услови за ангажовање људи и механизације из мионичке општине, као и за пружање помоћи МУП-а и Војске Србије – рекао је Михаиловић агенцији Бета.
Он је казао да је „протекле ноћи ситуација била боља, иако није било посебних активности како би се сачували људи у тешким условима, али да је од јутрос ‘пожар нападнут’ у циљу да се локализује“.
– Ако то не успемо, онда ће његово гашење трајати више дана – казао је Михаиловић.
Он је рекао да је монтиран резервоар из кога ће се хеликоптер МУП-а Србије, чија се помоћ данас очекује, снабдевати водом.
– Тај резервоар пуни се водом из реке Паклешнице и околних потока, где су у зајажене вирове потопљене пумпе које у њега избацују воду, па ће хеликоптер моћи да лебдећи у ваздуху натанкује и до једне тоне воде – рекао је Михаиловић.
Додао је да ће се на сличан начин снабдевати и ватрогасне и остале цистерне, као и са сличног резервоара на Богдановића брду, на путу Мионица-Дивчибаре, односно Ваљево-Рајковић-Дивчибаре, како не би морале да иду по воду у Ваљево и Мионицу.
– У гашење шумског пожара на Сувобору и Маљену, уз постојеће екипе МУП-а и Шумске управе ‘Борања’ укључене су нове посаде са возилима – казао је Михаиловић.
– Данас је ‘Дан Д’ у настојањима да се ватрена стихуја локализује и спречи њено ширење ка четинарском комплексу ‘Маљен 1’ и Дивчибарама, односно кућама у најугроженијим селима у којима је на снази ванредна ситуација – рекао је Михаиловић.
Пожар је избио у понедељак по подне, а јуче се на неприступачном терену разбуктао ношен ветром.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русофобично – Пенс: Храброст Црне Горе у фази руског притиска надахњује свет

ЧЕПУРИН: Очигледно је жеља неких снага да се нанесе додатна штета Србији, да се она учини рањивијом!

Сазнајте све о Путинову – српском селу посвећеном председнику Русије (ФОТО, ВИДЕО)

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri