Русија Свет

БРУТАЛАН ОДГОВОР МОСКВЕ НА ОПТУЖБЕ ЗАПАДА: За разлику САД, РУСИЈА не гађа ЦИВИЛЕ ЗАПАЉИВИМ БОМБАМА!

Руске ваздухопловне снаге не врше ваздушне ударе по стамбеним подручјима у Источној Гути и не користе запаљиве бомбе, за разлику од међународне коалиције под вођством САД", саопштило је Министарство одбране Русије, одбацујући извештаје сиријских про-опозиционих активиста као "очајне неистине".

Раније је „Опсерваторија за људска права“ у Великој Британији саопштила да су „руски ваздушни удари и запаљиво оружје убили цивиле у подрумима палењем или гушењем“ у граду Арбин у Источној Гути у четвртак. Контроверзна „хуманитарна“ група „Белих шлемова“ објавила је снимке онога за шта се тврди да је наводно последица руског ваздушног удара.

СТРАВА И УЖАС У КУПИНОВУ: Прегазио пекара аутом! Девојка кренула да трчи ка њему да му помогне, а преко њега прешла и друга кола!

Цивили који излазе из Источне Гуте кроз хуманитарне коридоре кажу да „Бели шлемови“ делују само у подручјима под контролом терористичке групе Ал Нусра, те да никада нису пружали никакву помоћ становништву, саопштило је Министарство одбране.

– Исто потврђују и представници оружане опозиције, који су донели одлуку да напусте Источну Гуту у подручје деескалационе зоне Идлиб. Узимајући у обзир ове чињенице, слепа спремност неких европских медија да објављују свакакве лажне информације у вези са „Белим шлемовима“ још једном узрокује наше разочарање – додаје се у саопштењу.

АЛАРМАНТНО: Ово пиће изазива СРЧАНИ УДАР

„Бели шлемови“ дуго су познати као хероји главних западних медија, а „Нетфлик“ документарац који их је похвалио као „ненаоружане и неутралне цивилне волонтере“ чак је освојио Оскара. Међутим, група је оптужена да има везе са терористима и да производи лажне извештаје.

„Хуманитарни“ активисти су снмљени како носе оружје и војне униформе, а Сиријци су их оптуживили да краду вредне предмете од повређених и мртвих, за пљачкање и друга кривична дела.

Што се тиче „Сиријске опсерваторије за људска права“, истрага РТ-а крајем 2015. године открила је да, упркос убедљивом називу организације, организацију заправо води само један човек у Конвентрију у Великој Британији, који је посљедњи пут посетио Сирију прије скоро две деценије.

(ВИДЕО) ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЗАПОЧИЊУ ТРИ ЗЕМЉЕ: Нису ни Русија, ни САД

Док је Русија оптужена за ваздушне ударе у Источној Гути, милитанти настављају свакодневно гранатирање сиријске престонице. У петак су испалили четири ракете и осам граната по стамбеном подручју града, убивши четири особе и рањавајући 18, саопштио је генерал Јуриј Јевтушенко, шеф Руског центра за помирење зараћених страна.

Према речима Јевтушенка, „већина цивила побегла је из подручја под контролом милитаната у Источној Гути“. Око 104.000 људи искористило је хуманитарне коридоре како би напустили опкољено преграђе Дамаска од краја фебруара.

МРАЧНА ДУБИНА ОКЕАНА КРИЈЕ ВЕЛИКЕ ТАЈНЕ: Научници изненађени оним што су открили

Повлачење милитантне групе Арар ал Шам из града Хараста настављено је у петак. Милитанти су постигли споразумом са сиријском владом, према којем могу изаћи из Источне Гуте у замену за слободан пролаз у провинцију Идлиб за њих и њихове породице. 4,120 милитаната и њихових породица су евакуисане из Харасте до Калат ал Мадика у Идлибу у последња два дана, рекао је Јевтушенко.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија диже мост према Северној Кореји

ДОДИК: Чланство у НАТО — понижење за све Србе

Бивши дипломата: Америка је дошла до најопасније тачке у историји

Извор: Восток

Оставите коментар