Друштво Србија

БРУКА! РИЈАЛИТИ НА ТЕСТУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ: После Цеце, и Фарма завршила у школама!

После стихова песама"Лепи громе мој" и "Кукавица" Светлане Цеце Ражнатовић у школским уџбеницима, јавност је шокирала вест да се на такмичењу средњошколаца из математике нашао и задатак у којем се помиње ријалити "Фарма", у ком су се учесници свађали, псовали, па чак и тукли!

Републичко такмичење из математике ученика медицинских школа недавно је одржано у Медицинској школи у Лесковцу, а задатак с „Фармом“ нашао се у тестовима за сва четири разреда.

СИЛОВАНОГ ДЕЧАКА ВРШЊАЦИ ТЕРАЛИ ДА ПИЈЕ УРИН! Злостављао га отац, АЛИ И „ДРУГАРИ“ ИЗ ШКОЛЕ!

Наша реалност

– Особа А је победила особу Б у дуелу знања и на тај начин је у популарном ријалитију „Фарма“ удвостручила гласове. Након тога је објављено да је особа А освојила 75 одсто, а особа Б 25 одсто гласова. Колики је однос процената био на гласању пре удвостручења? – гласи спорни задатак који је изазвао критике.

Појављивање „Фарме“ изазвало је негативне реакције. Међутим, један од аутора задатка Владимир Балтић не види ништа спорно.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕН МАСАКР: Седам лешева, међу њима четворо деце пронађено на имању у Аустралији!

– Ако се одржава на телевизији, значи да је то наша реалност. Овде је проблем то што је тај задатак с процентима веома лоше урађен, од 113 ученика 20 га је урадило тачно. То треба да буде проблем и то што се слабо улаже у науку и просвету, а не „Фарма“ – објашњава за Курир Балтић.

Одличан пример?!

ПАНИКА У МАЛОМ МОКРОМ ЛУГУ: Грађани усред ноћи видели ВУКОВЕ испред зграде, па дигли полицију на ноге!

Он додаје да је овај ријалити добар пример за задатак.
– На другим такмичењима нема таквог система промене процената, зато је „Фарма“ била добар пример – каже он.

Биљана Бојанић, председница Заједнице медицинских школа, која је организатор такмичења, наглашава да они немају увид у задатке пре краја теста.

– Било је неких негативних реакција и коментара колега. Да сам их ја састављала, можда би био други пример. Не бих сада о томе, шта је било било је. Деца су показала веома добро знање на такмичењу и заслужују похвале – закључила је Бојанићева.

ЦРНА ГОРА УМАЛО ДИСКВАЛИФИКОВАНА НА „ЕВРОВИЗИЈИ“: Потез њиховог представника ШОКИРАО свет

Професор Миодраг Матељевић
„Фарма“ је могла да се избегне

Бивши декан, професор на Математичком факултету, и академик проф. др Миодраг Матељевић каже да је помињање „Фарме“ могло да се избегне:

– Могло је да се убаци нешто где је гласање истог типа. Није морао то бити ријалити, али вероватно су у стварности ретки примери где се тако ради и гласа.

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Да ли Америка рачуна да би Путин дозволио „Олују“ у Украјини

БОРИЛА СЕ СА ПСИХИЧКОМ БОЛЕШЋУ: Намерно је нестала на 2 дана, а права НОЋНА МОРА је уследила када се вратила кући!

ЛУТОВАЦ И КЕНА УМАЛО СЕ ПОБИЛИ: Летело перје на страначкој слави демократа

(ВИДЕО) ДАЧИЋ ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Србија неће прихватити једнострану независност Косова – ОВО ЈЕ БОРБА ДАВИДА И ГОЛИЈАТА, АЛИ НЕЋЕМО СЕ ПРЕДАТИ!

Шта је Путин рекао Вучићу о путу у НАТО?

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
17°
Sat
16°
Sun
18°
Mon
11°
Tue