Pixabay
Политика Србија

БРУКА И СРАМОТА! Србин за наводни ратни злочин осуђен на 14 година затвора, ШИПТАР ОСЛОБОЂЕН!

Исто судско веће Еулекса судило је Зорану Колићу из Добротина код Липљана и Фатмиру Љимају, некадашњем комаданту ОВК. Колић је за наводни ратни злочин осуђен на 14 година затвора, а више од годину и по дана мисија владавине права ЕУ на Косову разматра његову жалбу, док је одлука о случају Клечка, где је један од оптужених био и Љимај, донета много брже. За разлику од Колића, њему је било дозвољено и да се брани са слободе, да буде са својом породицом, а пресуда за далеко обимнији и сложенији случај била је - ослобађајућа!

(ФОТО) ГАЊАЋУ ВАС ДО ПАКЛА И НАЗАД! Порука очајне мајке шокирала Србију: Дете ми је настрадало због хулигана!

С друге стране, Зоран, више од две и по године није видео своју децу, и не зна да ли је притвореник или затвореник у гњиланском затвору.

У мисији владавине права ЕУ на Косову, „Вестима“ је речено да је „судско рочиште у вези са жалбом одржано 25. септембра у Апелационом суду у Приштини“, али одлука ни после више од месец дана није стигла до породице Колић.

ЛАЗАНСКИ: Зашто је Русија тако хладнокрвна и смирена по питању Сирије?

– Да није реч о Зорану, рекла бих да је читаво суђење било трагикомедија. Када је бомбардован затвор у Дубрави, сви затвореници су пребачени у затвор у Липљану, где је Зоран био чувар и где је наводно ударио човека. На суду је закључено да је тај човек преминуо од последица Зорановог ударца, иако у обдукционом налазу који је стигао из Београда пише да је преминуо од последица рањавања гелером – прича Данијела Колић, која одгаја двоје малолетне деце са причом да је тата „на службеном путу“.

Она додаје да су током суђања, сведоци мењали изјаве.

СРБИЈА УЗ СИРИЈУ: Заветници уручили писмо подршке Амбасади Сирије у Београду!

– У првим изјавама у полицијској станици, име мог мужа се нигде не спомиње, а онда се одједном појављује извесни Ј.Р. који живи у Немачкој (а који је такође био те 1999. на затворској казни, као и већина сведока), и тада и ти други сведоци мењају причу, објашњавајући да су „чули“ од Ј. Р, а неки да су видели да је Зоран некога тукао. Ипак, на идентификацији многи нису могли да га препознају. Поједини сведоци су мог мужа чак описали и као мушкарца старог 40 година, иако је Зоран тада имао 25. Јавни тужилац је све време наводио њихове сведоке на одговор који је њима одговарао, а да судије на такве ствари нису реаговале – тврди она.

Сведоци одбране биле су и Зоранове колеге, бивши чувари затвора у Дубрави, који су се из Београда укључили видео линком, на који су, појашњава Данијела Колић, чекали шест месеци.

ОГЛАСИЛА СЕ БИВША ЖЕНА ЛУКЕ ЛАЗУКИЋА С КОЈОМ ИМА ЋЕРКУ: Ево шта она каже на то што је БРУТАЛНО ПРЕТУКАО Наташу!

– Толико смо чекали да нам се дозволи да се Зоранове колеге укључе као сведоци, али све што су они изјавили, нико није уважио. И изрицање пресуде се готово недељу дана развлачило и три пута одлагало, а онда смо чекали два месеца да писано стигне до нас. Пре годину и по дана смо се жалили, али и даље чекамо одговор – тужна је Данијела.

Наводећи неколико снажних аргумената његови браниоци су уложили жалбу.

(ВИДЕО) ХАОС У АМЕРИЦИ, ИМА И МРТВИХ Трамп јуче гађао Сирију, а већ данас му се небо свети!

– И тада и сада мислим да је то режирано суђење. Надам се да је Апелациони суд учинио своје и да ће исход бити повољан за Зорана Колића – каже Живојин Јокановић, Зоранов адвокат.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Захарова: Америка изгубила везу са реалношћу

Мадуро: Западни „ратни пси“ се богате на лешевима

Америка припрема нову казну за Русију

ПУТИН И РОХАНИ: Нови удари воде ка хаосу у Сирији

УМАЛО ДА САХРАНЕ ДРУГУ ЖЕНУ: Над отвореним ковчегом оплакивали баку, а онда су схватили да то није она!

СКОТ ТРАЖИ ОД ВУЧИЋА: Подржите нас

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon