pixabay.com
Србија

БРУКА И СРАМОТА! Преварени путници се вратили из Грчке без летовања и без пара!

Након више од два дана путовања до грчког острва Евиа и назад, јуче су се вратили путници који су уплатили аранжмане преко туристичке агенције "Blu trevel vorld" у Смедереву, а остали без летовања и новца јер агенција није платила њихов смештај.

– Дошли смо на Евију у среду у 8 часова, после 16 сати пута, али нису хтели да нас пусте у апартмане зато што није плаћено. Нисмо имали избора него да се одмах вратимо назад – каже путница која је остала без одмора и новца.

Она каже да су готово читав дан на сунцу чекали да се проблем реши. Петнаестак од 60 туриста одлучило да се врате кућама.Већина се, уз помоћ водича, сместила али и поново платила смештај по 300 и 150 евра.

– Остали су одлучили да остану. Неки су уплатили поново, а за неке су „залегле“ агенције односно субагенти преко којих је ишли, и нашли им смештај. Сви који су ишли преко смедеревске агенције „Блу тревел ворлд“ су се вратили -каже ова путница.

– Читав дан смо били заједно на улици. Они неће да изнесу ствари из аутобуса, ми не можемо да уђемо. Срећом да је дошао дупли аутобус, иначе не бисмо могли да се вратимо сви – каже Бојан Раилић, који је уплатио претходну смену.

Туристи из Смедерева још кажу да је овај скандал могао да се очекује.

– Кад смо пре десет дана стигли на море, имали смо сличне проблеме.Неки су два дана чекали смештај док није плаћен. Ми смо ушли у апартмане јер се Грк у вили „Рекс“ смиловао, али је још тада рекао да, уколико за следећу туру не буде плаћено, нико неће ући у наредној смени, што се, ево, догодило. Власник наше виле је раскинуо самоиницијативно уговор – каже Раилић.

Иначе, туристи тврде да нису тачне информације да су платили ласт минит 70 евра, већ 150 до 200 евра.
Проблеми са плаћањем аранжмана трају од јуна, кажу туристи.

– Најгоре од свега је то што је знао шта ће се десити, а није спречио. Возачима је рекао да је све плаћено, јер да су знали истину, возачи кажу да не би ни кренули. Звали смо полицију, министарсво, амбасаду, ЈУТУ али рекли су нам да није члан ЈУТЕ и да му је истекла лиценца – прича Јовица Васић.

Он наводи да му је ово четврто летовање са овом агенцијом, и да претходних година није било проблема.
Док је ова агонија трајала, власник агенције Дејан Милошоски се није јављао.
Агенција је и јуче, трећи дан заредом била затворена. На мобилни телефон који је остављен за контакт, нико се не јавља такође три дана.

Проблеми на повратку кућама

Путници кажу да су после скоро десет часова чекања кренули са острва, али опет су их чекали проблеми. Због штрајка радника на трајекту, морали су да иду у друго место, како би се пребацили на копно, што је око 100 километара дужи пут, а возачи су доплаћивали трајект својим новцем. Остаје нејасно како ће се туристи који су остали вратити, а верује се да ће им агенције обезбедити повратак.

Неизвестан одмор наредним турамаТуристи су тамо чули да ова агенција дугује око 10.000 евра власницима вила, и да ће се овакве ситуације могу дешавати и у наредним турама. Иначе, на агенцији стоји назив „Блу тревел плус“ д.о.о јер је агенција пререгистровала и променила седиште у мају ове године.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шокантно: Дете са заставом Исламске државе у Зеници!

Више нећете моћи ни пиво да попијете: Мења се закон, смањује се границa за пијанство

Вучић поручио хрватском дечаку: Навијај за Звезду или Партизан, а не за мале клубове као што су Ријека, Хајдук и Динамо (ВИДЕО)

Трагедија у Врању: Малолетници возили „Ауди“ по граду, погинуо дечак има тешко повређених

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri