Извор: pixabay.com
Свет

Брод са храном за Србе на Светом Мартину креће у недељу

Срби на Светом Мартину су добро и њима ће у недељу бити послата храна и најосновније намирнице, каже за Интернет портал РТС-а Зоран Милинковић, који се налази на карипском острву Мартиник.

Зоран Милинковић каже да је за Србе на француско-холандском острву Свети Мартин сакупљена најнеопходнија роба која ће бродом, на ком су три палете за српске држављане, у недељу бити послата са острва Гвадалуп. Његово видео обраћање можете погледати ОВДЕ.

Већ у понедељак Срби ће моћи да добију храну.

Према најновијим сазнањима која има Милинковић, Срби на Светом Мартину су добро.

„Успео сам да контактирам више од 20 Срба преко групе која се зове ‘Мисија’, коју смо креирали специјално за то, и сви су они у реду“, нагласио је Милинковић.

Извор: rts.rs

Међу српским држављанима на Светом Мартину су и трогодишње дете и тромесечна беба.

Иначе, сви наши људи налазе се на јужној, холандској страни Светог Мартина, где теже стиже помоћ, пошто су оштећени и аеродром и лука.

„Срби су се стационирали у неколико места, у групама су. Највероватније ћу моћи да их видим кад проради аеродром и онда ћемо имати више информација о свим Србима и уопште шта се десило на Светом Мартину“, напоменуо је Милинковић за Интернет портал РТС-а.

Извор: rts.rs

Ситуација је критична након што је острво опустошио ураган „Ирма“, прича Милинковић јер авиони не слећу на острво па се не могу снабдети намирницама и водом.

„Острво је одсечено од света, има много разбојника који упадају у куће. Жандармерија која се налази на Светом Мартину, а има их око 200, није довољна да обезбеди све објекте и приватне виле“, истиче Милинковић.

На карипским острвима Свети Мартин и Свети Вартоломеј, која је опустошио ураган „Ирма“, успостављена је струја за хитне потребе и снабдевање, саопштила је електро-компанија Француске (ЕДФ).

Два острва остала су потпуно без струје у налету разорног урагана „Ирма“, категорије пет, највише на скали за мерење јачине.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Успешан први лет новог хеликоптера који је Војска Србије наручила

Мексико, више од 60 мртвих у земљотресу

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ Института Батут: УВОЗИМО ИГРАЧКЕ ОПАСНЕ ПО ЖИВОТ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun