Политика

Брнабић за Си Ен Ен: о свом сексуалном опредељењу,Србији, Русији, ЕУ (ВИДЕО)

Председник владе Србије Ана Бранабић дала је први интервју америчкој телевизији Си Ен Ен у коме је говорила о путу Србије. Прво питање новинарке ЦНН-а ипак није било ни о Русији, ни ЕУ, ни о економији, већ о сексуланом опредељењу српске премијерке.

 

„Отворено сам геј целог свог живота и никада нисам имала проблем у Србији. Верујем да Србија није толико конзервативна и хомофобична. Наравно, има простора за промене и има људи који још верују да то није ок и да није део српске традиције и српских вредности. Мислим да геј особе јесу мањина у Србији, али упркос томе осећам да имам подршку људи у Србији“, изјавила је Брнабићева.

„Моја влада представља потпуни континуитет са претходном владом премијера Александра Вучића, имали смо велики успех у претходне три године, пуну фискалну консолидацију, пре тога смо били три месеца пред банкротством, а сад имамо пуну макроекономску стабилност“, рекла је премијерка.

Према њеним речима, Србија је дубоко и стратешки посвећена чланству у ЕУ.

„То нова влада јасно каже својим партнерима у ЕУ, својим грађанима, свим својим партнерима укључујући и Русију“, рекла је Брнабићева.

Брнабићева је додала да Русија за нас представља велико тржиште и да је велики трговински партнер Србије, као и да су Срби несумњиво историјски, верски, традиционално блиски са Русијом.

„Треба да будемо одговорни према свим грађанима и одржавамо наше везе са Русијом. То је важан извор нашег раста“, нагласила је Брнабићева.

На инсистирање новинара да се изјасни о наводном руском мешању на Балкану, са циљем да се регион, како је наведено, искористи као „одскочна даска“ за мешање у ЕУ и НАТО, уз помињање догађаја у Црној Гори и умешаност двојице Срба, премијерка је рекла да „не види да се то догађа“.

„Не видим да се то догађа и, да будем искрена, нисам видела доказ тих оптужби“, рекла је Брнабићева.

„Као што сам рекла, морам и да поновим, наш стратешки пут је ка ЕУ, увек смо имали једну и исту поруку – идемо ка ЕУ, Русија је наш пријатељ и наш економски партнер. И нема ничег више од тога“, нагласила је Брнабићева.

Прочитајте још и:

(ВИДЕО) ХОРОР У ЗЕМУНУ: БЕСКУЋНИКА МУЧИЛИ И ЖИВОГ ЗАПАЛИЛИ! Лекари му се боре за живот!

“Словенци скандирали “УБИЈ УСТАШУ“, УЕФА прети казнама (ВИДЕО)

“АРЕС НАСТАВЉА ДА КОСИ КРИМИНАЛЦЕ: Нова серија хапшења, заплењена већа количина наркотика

 

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu