intermagazin.rs
Политика Србија

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Тзв. Косово улази у ЕУ!

План ЕУ је да у своје чланство прими шест држава: Албанију, Србију, Црну Гору, Македонију, БиХ, али и самопрокламовану државу Косово, пише Фајненшел тајмс.

ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ПРЕД СМРТ: Милица (17) и Милан (17) направили селфи у кафићу, а 15 минута после слетели у Дунав!

Према наводима тог листа, главни разлог за такав потез Брисела је тај што Балкан служи гао главни „терен“ преко ког се на хиљаде миграната домогне тла Европске уније. Међутим, то није све. ФТ наводи и да стратеги ЕУ страхују да Русија опасно шири своју зону утицаја, управо на подручју где традиционално већ има савезнике.

Примећено је, наводи лист, да је Москва почела цинично да коментарише обећања која ЕУ даје земљама Западног Балкана у вези чланства, намећући себе као „алтернативу“.

(ВИДЕО)ТОТАЛНИ ОБРТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА НА ЗАКИНТОСУ: Најновији налаз обдукције може да ослободи притворене Србе!

– Значајан број грађана, наиме, у региону верује да се њихова земља никада неће прикључити ЕУ – изјавио је Флориан Бибер, стручњак за југоисточну Европу при Универзитету Грац, преноси „б92.нет“.

Нови план Брисела ће бити представљен Европској комисији управо 6. фебруара, када би ЕУ требало, према ранијим најавама, да представи свој план за Западни Балкан. Очекује се да ће нови план бити усвојен, наводи још Фајненшел тајмс.

Рок за „велико проширење ЕУ“ је датум који је већ помињан у српској јавности као оквир до ког би Србија требало да буде примљена у ЕУ, а то је 2025. Многи пак сматрају да је то преамбициозно, али ЕУ дипломате наводе да је то итекако потребно, како би се „учврстила веза између Брисела и држава насталих распадом СФРЈ“.

Инцидент током излагања амбасадора САД у Нишу: „Убице!“, „Косово је Србија!“

Један ЕУ дипломата који заговара проширење Уније рекао је листу да „та шесторка није ван ЕУ, већ да су они већ унутра и да су потребни Бриселу“. Такође, према његовим речима 2025. је оквир, који је подложан променама.

Међутим, Фајненшел тајмс истиче да ће поменута шесторка ипак морати, пре коначног пријема у ЕУ, да дефинитивно реши сва отворена питања која постоје већ годинама, као и проблеме корупције. У том смислу, како се истиче, најближе достизању циља 2025. су Србија и Црна Гора.

Лист још подсећа и да су Бугарска, која тренутно председава Унијом, али и Аустрија која ће је наследити, као своје приоритете одредиле управо проширење ЕУ на Западни Балкан.

РЕКЛАМА
Заветници: Истераћемо антисрпске НВО из београдских пословних простора!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Поповић и Суарез: Шпанија у Србији види и има пријатеља

Сад се ломи: Косово цепа Европу — чека се следећи маневар Београда

Америчка кухиња сервирала Франкенштајн решење за Македонију — прети нестанак државе

Извор: интермагазин.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu