Matt Dunham
Европа Свет

Британија понижена: Ово је највећи парадокс „брегзита“

Крајем прошле године британска влада најавила је да ће крајем 2019. вратити у употребу иконични, плави пасош, што је премијерка Тереза Меј описала као „израз наше независности и суверенитета“.

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋИ ПРИЗОРИ: Континент је већ почео да се цепа на два дела и то много брже него што су сви мислили!

Ових дана појавила се вест да ће уговор за израду новог-старог британског пасоша добити Француско-холандска компанија „Гемалто“.

ВЛАСНИК ИМАЊА КОД БЕОГРАДА НУДИ ПОСЕД СА КУЋОМ, ШУМОМ И ПОТОКОМ! Посед вредан 50.000 евра добијате БЕСПЛАТНО, уз само један услов!

Понуда те компаније је нижа од најближе ривалске за педесет милиона фунти (око 70 милиона долара). Укупна вредност уговора је процењена на око 700 милиона долара.

Раније је било речи да би се пасоши могли производити у Немачкој или Француској, пошто су компаније из тих земаља ушле у ужи избор.

Шешељ има идеју против беле куге! Ево који је његов предлог

Пробрегзитовски посланици оштро су критиковали одлуку да се пасоши штампају ван Велике Британије, а конзервативни посланик сер Бил Кеш оценио је да је „потпуно погрешна“.

„Мислим да је то, у најмању руку, неприкладно. Потпуно је непотребно, и симболички — потпуно погрешно. Без обзира на понуђене цене, ово је симболички догађај“, рекао је сер Кеш.

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ КАСАПЉЕЊА НОВИНАРКЕ: Милионер тело бушио ШРАФЦИГЕРОМ!

У међувремену, торијевски посланик Прити Пател оценио је одлуку као „ннационално понижење“ и позвао Владу да је опозове.

„Ово би требало да буде тренутак за славље. Повратак плавог, иконичног пасоша поново ће успоставити британски идентитет, али то што су посао добили Французи једноставно је запањујуће. То је национално понижење. Позваћу владу да размотри своја овлашћења и да види могу ли ишта урадити“, рекао је Пател британским медијима.

МИОДРАГ (70) ЦЕО ЖИВОТ ТРАЖИ БЛАГО КРАЉА МИЛУТИНА: Копао сам крампом и будаком, где год сам посумњао да се можда налази!

10 ДАНА УПОРНО ТРАГАО ЗА НЕСТАЛИМ СИНОМ МИЛУТИНОМ, ПА ГА ПРОНАШАО УТОПЉЕНОГ У РЕЦИ Отац Богомир неутешан: Дах ми је стао када сам угледао његово тело!

Вест да ће се британски пасош правити ван земље изазвала је узбуну на друштвеним мрежама а познати британски бизнисмен Данкан Банајин описао је као „лудило“.

Грађани Велике Британије су натполовичном већином гласали за излазак земље из ЕУ, средином 2016.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НАПРАВЉЕН ЈЕ ДА СМАЊИ БРОј НЕСРЕЋА! Аутоматски аутомобил УБИО ЖЕНУ док је прелазила улицу

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шифра „381“: Какву подвалу је смислила Приштина за годишњицу бомбардовања Србије

Мислили су да ће њихова игра трајати заувек, а онда је дошао он и све их одувао…

ДРЕЦУН: Од Србије се очекује да потврди да је статус Косова завршена прича

ДОДИК: РС не може да спаси појединац

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар