Printscreen YT
Политика Србија

БРИСЕЛУ СМЕТА ЕКОНОМСКА САРАДЊА БЕОГРАДА И ПЕКИНГА! ЕУ прети Србији због кинеских инвестиција!

Комесар Јоханес Хан упозорава да би и Србија и друге земље региона могле да имају озбиљних проблема због пословања са Кинезима. Европа тврди да Кина на Балкану спроводи 'дужничку дипломатију'

Европска унија прети Србији због крупних кинеских инвестиција у нашој држави, па чак индиректно поручује да неће бити ништа од чланства уколико се не одрекнемо милијарди из Пекинга!

ЛЕКАРИ МИРЕ МАРКОВИЋ ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ МОСКВЕ: Ево од чега је умрла удовица Слободана Милошевића

Како преноси Радио Слободна Европа, у Бриселу постоје страхови да би државе које узимају кинеске кредите могле да постану жртве „дужничке дипломатије“!?! То значи, објашњавају у Бриселу, да би државе могле да дођу у ситуацију да уступају Пекингу национална добра како би отплатиле дугове, што никако не одговара циљевима ЕУ на Балкану и у Европи.

Бриселско упозорење

ЧЕКАЛА САМ ТЕ ПЕТ СТРАШНИХ ХАШКИХ ГОДИНА И НИСАМ ТЕ ДОЧЕКАЛА – САД ТИ ЧЕКАЈ МЕНЕ! Овако се Мира Марковић опростила ОД МИЛОШЕВИЋА!

Да је Брисел решио да оштро упозори државе, међу којима је и Србија, да се сарадња са Кином коси са политиком ЕУ, потврђује и Јоханес Хан, европски комесар за проширење.

– Кинеске инвестиције често су праћене обавезујућим клаузулама, а то на крају има утицај на наше циљеве, као што је побољшање стабилности и економског развоја на Балкану. Области као што су утицај на животну средину, државна помоћ и набавке од сада ће сигурно бити детаљно праћене у контексту процеса приступања ЕУ – упозорава Хан.

МАРКО И МАРИЈА МИЛОШЕВИЋ ОДЛУЧУЈУ О САХРАНИ: Пријатељ породице открива да ли ће тражити да им МАЈКА ПОЧИВА ПОД ЛИПОМ УЗ ОЦА!

Иначе, према студији Европске инвестиционе банке, од 2007. до 2017. године Пекинг је најавио 12 милијарди евра у позајмицама за грађевинске пројекте у 16 земаља. Од тога је трећина отишла на Србију, затим у БиХ (21 одсто) и Црну Гору (седам одсто).

Двоструки аршини

Коментаришући ове наводе, шеф Центра за развој међународних односа Стевица Деђански оцењује да оно што каже Хан није важно ни самом њему.

МИРА МАРКОВИЋ ЈЕ НОСИЛА ЦВЕТ У КОСИ, ЕВО И ЗБОГ ЧЕГА!

– Хан ће већ од јуна, после избора у ЕУ, бити прошлост. А контрапитање је, ако бисмо уопште хтели да расправљамо о српским интересима, да ли ћемо одмах ући у ЕУ уколико немамо кинеске инвестиције. Као и да ли ће се и земље ЕУ одрећи свих досадашњих кинеских инвестиција. Но свако гради своју срећу, а нама са њима из Брисела среће изгледа нема па нема… – подвлачи Деђански.

Милисав Паић, председник Српског спољнополитичког круга, каже да је улазак Србије у ЕУ на „дугом штапу“.

ЊИХОВА ИДЕОЛОГИЈА ЈЕ СРБОФОБИЈА – расадник антисрпске пропаганде главна звезда опозиционих протеста!

– Бриселска бирократија показује завидну терминолошку креативност, попут ‘дипломатског дужништва’, кад схвати да Србија има инвестиционе алтернативе које Брисел не може да контролише. С друге стране, упркос чланству у ЕУ, највећи хрватски инфраструктурни пројекат, мост на Пељешцу, граде кинески извођачи! За то нема претећих порука бриселских бирократа, што још једном потврђује политику двоструких стандарда – закључује Паић.

Мост Земун – Борча

* вредност инвестиције 170 милиона евра
* отворен у децембру 2014. године
* 1.499 метара дугачак и 22,8 метара висок

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СТРАВИЧНУ НЕСРЕЋУ КОД КРАЉЕВА, НАСТРАДАО ВОЗАЧ: Покушао да претекне трактор, а онда се закуцао директ у камион! УЖАС НА ЛИЦУ МЕСТА

Изградња блока у ТЕ ‘Костолац’

* вредност уговора 715,6 милиона евра
* ради се и ревитализација блокова Б1 и Б2
* очекује се да све буде готово 2019. године

РТБ ‘Бор’

* уплатили 350 милиона долара за докапитализацију
* 63 одсто власништва над компанијом има „Зиђин“
* обавезали се да укупно уложе 1,26 милијарди долара

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Украјинци пуцају једни на друге: Војска против националиста

(ВИДЕО) СВЕДОК ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ У КОЈОЈ СУ ПОГИНУЛЕ 4 ЖЕНЕ ТВРДИ: Секунде су их делиле од сигурности, ево шта би их спасло!

(ВИДЕО) ХАОС: Жестока туча навијача! Хрватски хулигани брутално се сукобили у кафићу

(ВИДЕО) Патријарх Иринеј на Косову и Метохији: Морамо бити јединствени и сложни

(ФОТО) Ево како су Мира и Слоба изгледали на венчању: Један детаљ одредио је њихову судбину заувек!

Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
17°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
17°
Tue