Youtube
Регион

Братислав Дикић: Синђелић ме довео у заблуду

Оптужени Братислав Дикић говорио у наставку суђења за покушај тероризма. Генерал: Нисам знао за криминални план. Није ми речено за оружје и специјалце.

Ево зашто је Глоговац одбио Анђелину Џоли

СУЂЕЊЕ за наводни покушај тероризма и државни удар 16.октобра 2016. у Црној Гори на дан парламентарних избора настављено је изјавом оптуженог Братислава Дикића, бившег шефа српске Жандармерије, који је саопштио да је након хапшења месецима бележио све оно што се догађало како би то касније изнео на суду. Рекао је да Саша Синђелић никада није користио имена партија, па ни Демократског фронта, као ни име било ког од лидера, већ само „српска заједница“, „опозиција“, „наши Срби“. Оптужена Бранка Милић навела је да је допуна одбране Дикића изазвана притиском „и да се односи на претњу да ће робијати десет година“, на што је Дикић реаговао да допуну није изнео под притиском или претњама.

– Једини мој услов да обиђем протест против НАТО, био је да не буде никаквих нереда, што ми је Синђелић чврсто обећао, – казао је Дикић, додајући да је први пут чуо за ДФ тек након хапшења. – Када сам питао Синђелића ко ће да буде на том анти НАТО протесту, рекао ми је да ће бити наши људи из опозиције, али није никог именовао. Када су ме у тужилаштву питали да ли сам требао да предам специјални телефон Андрији Мандићу, казао сам да до тада нисам чуо за Мандића а да сам за тај специјални телефон чуо тек у списима предмета. Доведен сам у заблуду, јер нисам знао ни за криминални план. Синђелић ми никада није говорио за оружје, специјалце.

Инцидент током излагања амбасадора САД у Нишу: „Убице!“, „Косово је Србија!“

На питање тужиоца Саше Чађеновића – ко је требао да уђе у Скупштину Црне Горе, Дикић је одговорио да је Синђелић казао да је то требало да ураде лидери опозиције.

Који је разлог био уласка у Скупштину, питао је тужилац.

ЧУДОТВОРАН ЛЕК СТАР 2.500 ГОДИНА! Ево зашто ТИБЕТАНЦИ не знају за ТУМОРЕ, ИМПОТЕНЦИЈУ, БОЛЕСТИ СРЦА…

– Не знам, јер ми Синђелић није рекао разлоге одговорио је Дикић.

Уследило је питање Миливоја Катнића (СДТ) – зашто би неко ушао у Скупштину, на што је Дикић рекао да је највероватније то био „политички разлог“.

– Да ли бисте ми поверовали да сам дошао у кафић и рекао „Ја сам лидер опозиције“, питао је Катнић, оптуженог Дикића, изазвавши смех присутних, на што му је добацио Милан Кнежевић:

ДРАМА НА БАНОВОМ БРДУ: Пуцњава код вртића!

– Хоћеш ли то да се кандидујеш за председника Црне Горе?


РЕКЛАМА
Заветници: Истераћемо антисрпске НВО из београдских пословних простора!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трамп одобрио обелодањивање поверљивог документа, па поручио: Срамота, многи би требало да се стиде

Тирана:Бивши грчки полицајац убио албанског дилера дроге

Ево зашто је Глоговац одбио Анђелину Џоли

СВЕТ У СТРАХУ ОД НУКЛЕАРНОГ РАТА! Кина, Русија и САД се утркују у наоружању!

ЂОКОВИЋ ИГРА У ИНДИЈАН ВЕЛСУ!? Круже шпекулације широм света о Новаковом стању

Извор: Новости

Оставите коментар