Друштво Србија

БРАТ БЛИЗАНАЦ МУ ЈЕ ИЗГУБИО ЖИВОТ У РАТУ, ЖЕНА ГА НАПУСТИЛА, А ОБОЈИЦА СИНОВА ПОГИНУЛА У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Животна прича бескућника Душка ломи срца! Умро је без динара на пијаци, а сада га сахрањују као НН лице

Душко Николић, последњих година бескућник, који је умро на пијаци у Болечу, биће сахрањен као НН лице јер, нажалост, није дочекао да докаже ко је.

Од њега су се тужно опростиле жене које су му последњих година помагале, а њихово обраћање на Фејсбуку привукло је велику пажњу. Живот је почео као сироче, али се није предавао, радио је и отхранио два сина, али када је пре 15 година, једног кобног дана, живот обојице завршио у саобраћајној несрећи, Душко се сломио. Од тада за њега више ништа није било важно, сем да некако преживи до следећег јутра.

(ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК ПАОКА С ПИШТОЉЕМ УТРЧАО НА ТЕРЕН: Хаос у Грчкој после поништеног гола црно-белима из Солуна

„Биће сахрањен као НН лице на гробљу за бескућнике без присуства јавности. То је јако тужно, диван човек је живео међу нама. Некада је имао породицу, а биће сахрањен као да је нико и ништа“, рекла је једна од три жене која га је најчешће пазила.

Према њеним речима, захтев за проверу држављанства послали су још пре три године.

„Потврђено је да га има, али ту процедура стаје, не знамо зашто. На крају, из Центра за социјални рад у петак су јавили да је стигло држављанство, али он је преминуо у понедељак и није дочекао да тај папир узме у своје руке, због чега ће бити сахрањен као НН лице“, каже жена.

Искрен пријатељ, никада се није жалио

Она не жели да њено име излази у јавност, али прича да је у Душку имала искреног пријатеља који је увек био спреман да помогне и никада се није жалио. Када га је одвела у Прихватилиште за одрасла лица у Кумодрашкој улици у Београду тешко је подносио такав живот.

Недостајали су му његови пси које је називао „бебама“ и излазио је напоље како би отишао до Винче или Болеча да их нахрани. Често се није враћао по неколико дана па су у прихватилишту закључили да је напустио смештај, због чега није могао више да се врати назад у ове најледеније зимске дане.

Европа добила прву сатанистичку цркву

IN MEMORIAM 23.07.1970. – 05.03.2018.godine Proslo je nekoliko dana kako nas je Dule napustio. Pokusavam da saznam…

Posted by Ledy Gagga Gagga on Friday, 9 March 2018

Смрт дочекао поред тезге на пијаци

Тако је нађен мртав поред једне тезге на пијаци у Болечу, а нашла га је жена која му је свако јутро ту доносила храну. Да је било више емпатије, а мање бирократије државе, Душко би имао достојнију старост, уз документе могао би да прима и социјалнну помоћ, као и да се лечи.

Сузе су ми текле гледајући како дечак (5) нестаје у води: Потресни детаљи трагедије утапања детета у Ариљу

Душко је рођен је као близанац у сиромашној породици у Беочину и убрзо је остао сироче, па живот наставља у дому. Брат близанац Сава му гине у рату. После те трагедије и војске, Душко оснива породицу у Кладову одакле му је био отац. Када га је жена напустила, остао је сам са два сина која је сам отхрањивао. Но трагичног лета 2003. године обојица синова му гину у саобраћајној несрећи у Црној Гори.

Не зна шта га је спречило да се убије

„Рекао ми да није знао за себе и да не зна ста га је спречило да се тада не убије. Није имао жељу за животом. Одлази са посла и живи по викендицама где у некој од њих губи све документе.

Тада више није имао ни новца да вади нове и тако Душко Николић постаје бескућник и НН лице које полако почиње да се одаје алкохолу. Често је живео на пијаци где су га једном лопови претукли поломили неколико костију и изболи ножем, једва је преживео“, наставља саговорница.

(ВИДЕО) СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА НА МЕНХЕТНУ: Хеликоптер се срушио у реку, свих 5 путника погинуло! Сведоци снимили језив тренутак пада!

Поред свега што му се издешавало у животу, кажу да је био је благе нарави, увек насмејан, није мрзео људе, нити је био огорчен. Живео је живот који није био достојан уличног пса, али је задржао своје достојанство. Новац који су ове жене прикупиле на Фејсбуку да би се Душку урадили нови документи биће потрошен за храну за његове псе. Њихова последња жеља је да некако обележе гроб Душка Николића, да могу да га обилазе и спасу до заборава.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Пријатељство Србије и Кине нико не може да сруши

Србија има начин да одбије „лепо упаковану“ капитулацију коју јој сервира Америка

Завера Мисионара: Албанци освајају цркву у Македонији, а циљ — срце Србије

Извор: Блиц/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat