Србија Хроника

БРАНИО ДЕВОЈКУ У КАФИЋУ НА АДИ ХУЈИ, НАСИЛНИЦИ ГА УБИЛИ: Ненад је сада под земљом, а осумњичени на Тајланду чекају да случај застари! Изгледа да НИКО НЕЋЕ ОДГОВАРАТИ

“У јуну ће поступак против оптужених да су учествовали у тучи у којој је мој син Ненад задобио смртоносне повреде застарити, и ако се настави овом динамиком суђења, по свему судећи - нико неће да одговарати за то”.

Ово каже Петар Вучковић, чији је син Ненад претучен у ноћи између 16. и 17. јуна 2012. године, након што је у кафани “Царска охота” на Ади Хуји, хтео да одбрани девојку која је седела за суседним столом, а коју су Златан Ф. и Ненад Ћ. вређали. Управо су они Ненада и његову двојицу другова сачекали недалеко од кафане, претукли их и то палицама. У тој тучи учествовали су браћа Бојан и Александар Ч., који су са били у друштву са девојком коју су Златан Ф. и Ненад Ћ. вређали. Ненад је тада задобио кобни ударац, и то тупим предметом у потиљак, и касније је преминуо у болници. Убрзо су идентификовани учесници туче у којој је Ненад задобио смртоносну повреду.

ПОМПЕО: Убијена група од неколико стотина руских војника

– Ненад Ћ. и Златан Ф. су били у бекству, па је за њима расписана потерница. Ухапшени су после девет, десет месеци, а после плаћене кауције од по 10.000 евра, пуштени су да се бране са слободе. Браћа Бојан и Александар Ч. била су у притвору, али су пуштени после два, три месеца. Оптужени су за учествовање у тучи са смртним исходом, а сви су се бранили са слободе – прича Петар Вучковић.

На суђењу пред Вишим судом, агонија у којој су били Ненадови родитељи, само је настављена. Оптужени се нису појављивали, чак је утврђено да су суду достављали лажне лекарске налазе да би оправдали изостанке, али их судија није кажњавао. Рочишта су отказивана, сведоци су мењали првобитне исказе. И тужилац је преиначио оптужницу на учествовање у општој тучи.

– Наводно није било доказа за тучу са смртним исходом, јер није утврђено ко је мом сину задао смртоносни ударац – наводи Петар.

ЗАСАД НИШТА ОД АМЕРИЧКОГ НАПАДА НА СИРИЈУ: Трамп се састао са најближим сарадницима, одлучено да се настави ПРОЦЕНА СИТУАЦИЈЕ НА ТЕРЕНУ!

На крају су Златан Ф. и браћа Александар и Бојан Чантрић осуђени на по годину дана затвора, док је Ненад Ћ. ослобођен. Неправоснажно осуђени су се жалили на ту пресуду, па је Апелациони суд предмет вратио на поновно суђење. Сада је међутим, суђење у Првом основном суду, јер је оптужница блажа, и оптуженима прети максимална казна од три године затвора.

– Ново суђење је почело у децембру, и тада је судија хтео да следеће рочиште закаже за средину јануара. Међутим, оптужени Ненад Ћ. је рекао да не може тада јер је “на Тајланду”, а суд је то уважио па је наставак заказан 2. фебруара. На том рочишту се није појавио, као ни на следећем 8. марта јер је, како је навео његов адвокат, “још на Тајланду”. И други општужени Златан Ф. се није појавио јер је наводно поломио колено, о чему је документацију суду доставио његов бранилац. Моју сугестију да се провери веродостојност тих лекарских налаза, јер је и раније достављао лажну медицинску документацију, заменик судије је одбио јер наводно није надлежан јер је главни судија на семинару. На основу досадашњег искуства, очекујем даље опструкције, као што је непојављивање оптужених, и тако до јуна, када ће бити шест година од убиства мог сина. Тада наиме, наступа застарелост кривичног дела, јер оптуженима прети максимална казна три године. Нажалост, очекујем да ће сви проћи некажњено, а мог сина нема – каже неутешни отац и додаје да уколико се то деси биће принуђен да кривца за смрт свог сина тражи ван Србије, пред судом у Стразбуру.

ОТЕТА МЛАДА! У селу Прћиловци код Алексинца МЛАТИЛИ СЕ СЕКИРАМА И ЛОПАТАМА ЗБОГ НЕВЕСТЕ!

Суд: Рочишта одлагана на основу уредне документације

У Првом освном суду кажу да су три заказана рочишта од када је предмет у њиховој надлежности, заказивана на сваких месец дана, те да су одлагана на основу уредне лекарске документације. Наглашавају да се рочишта не могу одржавати без присуства окривљених, те да суд њихово привођење може затражити ако не оправдају изостанак са рочишта, што сада није био случај. Што се тиче одлагања рочишта због изостанка судије, у Првом суду кажу да је обука коју су све њихове судије пролазиле у том периоду била обавезна, те да се ни на том рочишту, уосталом, нису појавили окривљени. О боравку на Тајланду немају информација.

(ВИДЕО) БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПАЛИ У СИРИЈУ! Сиријци и Руси их у ТРЕН НЕУТРАЛИСАЛИ! Ово су сви детаљи акције

Насилници без казне

Занимљиво је да су Златан Ф. и Ненад Ћ. и раније оптуживани за насилна кривична дела, али и да нису кажњавани. Наиме, Златан Ф. је својевремено у Хрватској био осуђен на 15 година затвора због убиства из користољубља. Иако није био доступан хрватском правосуђу, жалио се на пресуду и Врховни суд Хрватске је, након што је доставио оверену изјаву бивше супруге да је оног дана када је убијена жртва била додела старатељства над дететом те да није могао да буде у Хрватској, јер је био у Београду, пресуду укинуо. Својевремено је је био осумњичен и за једну пуцњаву у Београду, а полиција га је нашла у стану вође једног криминалног клана. Ненада Ћ. је суд такође ослобађао оптужби.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) УНУК МИЛУНКЕ САВИЋ: Историчари ми замерају, али ово је права истина о мојој баби хероју

ВУЧИЋ: Немогуће оптужити Русију за случај „Скрипаљ“ без доказа

ОПРОШТАЈ МАРИЈЕ ОД СВОЈЕ ФИЛМСКЕ МАЈКЕ ЈЕЛЕНЕ: Не недостајеш ми јер си заувек ту

Вучић: Србија и Француска су истински пријатељске земље

Извор: Курир/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat