Србија Хроника

БОЖИДАР УБИО СИНА, СУПРУГУ И ШУРАКА, ПА ПУЦАО У СНАЈУ: Након крвавог пира ушао у порту цркве! ПОГОДИО МЕ ЈЕ СА 3 МЕТКА, АЛИ НИСАМ ПРЕСТАЛА ДА ТРЧИМ!

Божидар Дачић је крајем априла 2017. убио сина Мирослава, супругу Раду и шурака Павла Живковића, након чега се убио у порти сеоске цркве, а крвави пир једино је преживела снаја Горица.

Муж и ја смо се враћали из штале кад смо наишли на свекра. Мој Мирослав му је рекао: „Тата, што си нам исекао кабл од антене? Шта да ти радим, да ли да те пријавим?“ Божидар је отишао даље, али се заправо сакрио иза чесме. Сачекао је да мој муж изађе из котларнице и пуцао му у груди. Онда му је пришао и испалио му метак у главу.

СОРОШЕВЦИ ТРАЖЕ ХАПШЕЊЕ МИЛИЦЕ ЂУРЂЕВИЋ ЗБОГ НАТАШЕ КАНДИЋ!

Овим речима почиње своју исповест за Курир Горица Дачић (56), која је пре годину дана преживела крвави пир свог свекра у селу Барич код Голупца. Тог јутра Божидар Дачић (77), девизни пензионер из Аустрије, убио је сина Мирослава (57), супругу Раду (76) и шурака Павла Живковића, након чега се убио у порти сеоске цркве. Крвави злочин потресао је Србију и подсетио на трагедије у Јабуковцу, Великој Иванчи, Мартоношу и Житишту, у којима је убијено 33 људи.

Годинама их малтретирао

Иако тешко рањена, Горица је успела да се спасе од помахниталог свекра.

– Кад је убио Мирослава, почео је да јури мене! Толико сам бежала да нисам осетила да ме је метак погодио у груди. Пала сам и помислила да ће ме упуцати у потиљак, али сам се усправила и наставила да бежим. Други метак ме је погодио у лопатицу, а трећи ми је завршио у бради. Нисам престајала да трчим… Некако сам стигла до куће мог оца, који ме је ставио у кола и одвезао у болницу – прича Горица Дачић.

НАТО У ЖЕСТОКОЈ ПАНИЦИ: Спречити Србију да купи Панцир С1 и Ураган!

Она каже да је била свесна да је остала без мужа, али да није знала да су јој свекрва и брат убијени.

– У болници ми је друга пацијенткиња рекла да су сви сахрањени, до тада се то крило од мене – наводи наша саговорница.

Према њеним речима, свекар је целу породицу годинама психички малтретирао.

– Претио је да ће нас све побити. Он је то говорио другим људима пред продавницом, али смо га ми схватали олако. Чак је и унуку рекао након смрти моје мајке: „Сахрањиваћеш ти још.“ Били смо први у селу, а он нас је све упропастио – каже несрећна жена.

(ВИДЕО) ПОЛА ЧОВЕК – ПОЛА ЗВЕР, ИМЕ МУ ЈЕ ДИДИЕР! Дрогба испалио пројектил са 40 метара и разнео гол противника!

Спор због куће

Она истиче да је живот с Божидаром Дачићем личио на пакао.

– Често би нам искључивао струју или бацао шаку соли у храну коју смо спремали. Свекрву би закључао у кућу и отишао у Беч на недељу дана, па је морала да искаче кроз прозор. Такође, често јој је говорио да Мирослав није његов син. Када сам је питала зашто га не пријави, она је говорила да се плаши. Веома нас је мрзео, све наше ствари је избацивао из куће, све што смо ми куповали је бацао, родитељи ме због њега годинама нису посећивали. Истина је да је пре убиства био на суду, где је тражио половину моје куће – прича Горица.

На годишњицу крвавог злочина, 24. априла, Горица је са ћерком отишла у цркву у Клењу и одржала парастос за своје најмилије, али и за свекра.

– На гроб му не идем, али иде моја ћерка. Само она из куће, да ми унучићи не буду проклети. Довољно нас је Божидар ионако проклео – рекла је с тугом Горица Дачић из села Барич.

СКАНДАЛОЗНО! ЂИНЂИЋЕВ САВЕТНИК ИМА ВИЛУ ОД 5 МИЛИОНА ЕВРА: Од возача до милијардера!

Хронологија злочина

-Божидар је прво убио сина Мирослава у дворишту куће и покушао да убије снају Горицу
-Онда је сео на бицикл и одвезао се до куће шурака Павла, кога је убио испред прага
-Потом је провалио у кућу рођака, у коју се сакрила супруга Рада, и упуцао је у кревету
-Потом је ушао у двориште цркве и пуцао себи у главу

Конац, восак, катанац
Ишао код врачара у Јабуковац

Након убиства селом су кружиле приче да је Божидар Дачић одлазио код врачара у Јабуковац, у село у коме је 2007. убијено деветоро људи.

– Чули смо за то и верујемо да је тамо ишао. Након сахране смо нашли у кући нешто о чему се не прича… Конце, марамице, восак, катанац и кључ у једној кеси, и то у делу куће у ком смо живели Мирослав и ја – рекла нам је Горица Дачић.

ЛЕГИЈА: Чувао сам српског принца на Арканов предлог! То су могла да раде и 2 пензионера!

Тешке последице
Горица два пута оперисана

Горица Дачић у јануару је оперисана по други пут. Због тешких повреда које је задобила услед рањавања и данас трпи озбиљне последице.

– Метак који ми је прошао кроз груди пресекао ми је дебело црево па сам носила кесу. Пијем седам лекова сваког јутра, одлазим на контроле, а посећујем и психолога. Здравље ми је због свега врло нарушено – каже наша саговорница.

Најмасовнија убиства у Србији

-13 особа убијено у Великој Иванчи у априлу 2013, убица Љубиша Богдановић извршио самоубиство
-9 особа убијено у Јабуковцу 2007, двоје рањено, убица Никола Радосављевић ухваћен
-6 особа убијено у мају 2015. у Мартоношу, једна рањена, убица Раде Шефер убијен
-5 особа убијено, 22 рањено у Житишту у јулу 2016, убица Синиша Златић осуђен на 40 година

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ВОДИТЕЉКА СЕ УКЉУЧИЛА УЖИВО ИЗ АУТОМОБИЛА И ОПЛЕЛА БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Дала савет свим возачима, а оно што је потом рекла за све је био ШОК!

(ВИДЕО/УЖИВО) ХАОС НА ОТВАРАЊУ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ У ИЗРАЕЛУ! Убијено десет особа, рањено 500!

ВЕЛИКА ЧИСТКА У НАПРЕДЊАЦИМА: Ових 5 локалних шерифа чека смена?!

(ФОТО) ИСПОВЕСТ БОЈАНЕ (23) КОЈА ЈЕ ПРЕЖИВЕЛА ЈЕЗИВИ МАСАКР У ЖИТИШТУ И ОСТАЛА БЕЗ НОГЕ: Била сам на апаратима у коми, поново сам учила да ходам и једем!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
18°
Sat
20°
Sun
17°
Mon