Printscreen
Политика Србија

Бошко Обрадовић зове Вука Јеремића и Сашу Радуловића у коалицију

Двери су кренуле у формирање широког, како кажу, опозиционог блока у којем би волели да виде и Вука Јеремића и Сашу Радуловића.

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже, за „Новости“, да су они већ постали „стожер за окупљање у нови народни опозициони савез“:

– У њему се већ налазе „Здрава Србија“ Милана Стаматовића, Удружени синдикати Србије „Слога“ и бројни раднички штрајкачки одбори широм Србије. Отворени смо за разговор са Јеремићевом странком и Покретом „Доста је било“.

Обрадовић објашњава да они себе не доживљавају као десну странку, већ као „родољубиву политичку организацију која се залаже за породичну политику, подршку домаћој привреди и пољопривреди, као и правно и социјално угрожене грађане Србије“.

На питање да ли су спремни на разговор о таквој коалицији, у ДЈБ напомињу да су они странка центра, али да сарађују са „кредибилним људима и са левице и са деснице“:

– Истакли смо први своје принципе, програм и људе још у јулу месецу. Очекујемо да и друге релевантне опције које могу самостално да пређу цензус истакну своје. Тек тада се стичу услови за озбиљан разговор и за прављење заједничке листе за Београд. Релевентне политичке опције ће онда око себе окупити мање опције које не могу самостално на изборе, како не бисмо губили опозиционе гласове.

У тиму Вука Јеремића, који ових дана интензивно ради на припремама за формирање странке, јуче нису желели да коментаришу могућност удруживања на опозиционој десници. Они су раније више пута наглашавали да се залажу за укрупњавање и јединствен наступ опозиције на изборима за Скупштину града Београда.

Шансе за такву коалицију, међутим, више готово да не постоје пошто је Саша Јанковић поручио да не жели сарадњу са ДС због, како је тада рекао, спремности на сарадњу са Вучићем. Камен спотицања између Јаковићевог ПСГ и демократа био је предлог уставних промена који је ДС саставио и за који су поручили да су спремни да га представе свима, па и Вучићу.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БУГАРКЕ ЏЕПАРЕ ПО БЕОГРАДУ: Организоване банде харају по српској престоници

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
11°
Tue
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri