Жена

БОРИЛА СЕ СА ПСИХИЧКОМ БОЛЕШЋУ: Намерно је нестала на 2 дана, а права НОЋНА МОРА је уследила када се вратила кући!

Новинарка Естер Бедле (29) изгубила је свој дом, свој посао и човека кога је волела након што је пријављено да је нестала усред борбе са менталним здрављем. Две године касније, одлучила је да проговори о својим менталним потешкоћама.

Наиме, она је почетком 2016.године 41 сат шетала по граду, исцрпљена, на ивици самоубиства, а како сада верује, „намерно је нестала“.

СИЛОВАНОГ ДЕЧАКА ВРШЊАЦИ ТЕРАЛИ ДА ПИЈЕ УРИН! Злостављао га отац, АЛИ И „ДРУГАРИ“ ИЗ ШКОЛЕ!

Естер се водила као нестала два дана, пошто су њени најближи издали молбе за информације и пошто је њена слика објављена на вестима.

Све се завршило тако што је Естер изгубила своју кућу, посао који је волела и човека за кога се надала да ће имати заједничку будућност.

Сада је храбро и детаљно описала своје искуство.

Мислим да сам то намерно урадила, али моја намера никада није била да будем „нестала особа“. Завршила сам шетајући по Лондону, плаћајући све у кешу и избегавајући полицајце што сам више могла. На ивици да самој себи одузмем живот, ушла сам у Сент Томас болницу и затражила помоћ за ментално здравље. Да нисам то учинила, налазила бих се миљу далеко. Мртва. Сви можете да одахнете. Хвала на срећном завршетку, помогли су ми“, каже Естер.

Али, ова прича се не завршава овде, она има многе детаље и преокрете.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕН МАСАКР: Седам лешева, међу њима четворо деце пронађено на имању у Аустралији!

„Највећа грешка која се често појављује у случајевима несталих особа је што милсите да се са повратком та прича завршава. Прави пакао настаје тек када се особа врати. Тренутак повратка, поновног појављивања није закључак приче. То је само почетак. Оно што је следило, било је чудно, а мој живот се потпуно променио. То је убедљиво најтрауматичније и највише збуњујуће искуство које сам икада имала. Била сам у стању у ком сам се кретала као да сам глува и слепа.“, каже новинарка.

Ако одрасла особа „намерно „нестане, претпоставља се да постоји нешто од чега жели да побегне. У стварноти, то не мора бити разлог, депресија не мора нужно бити изазвана неким разлогом из спољног света.

„Када се вратите после нестанка, простор ком се враћате више није безбедан. Тако сте само доказали да је све крхко – да ваш ум и тело нису толико сигурни као што су некад били. Ваши вољени више не могу да верују да ћете бити безбедни ако будете сами. Чак и обична куповина млека ће почети да се планира као војна операција. Сваки простор у ком сте икада били, у кући, на послу или на друштвеним мрежама, сада је оштећен. Сваки простор је посебан ентитет за који морате да радите да бисте га поново прихватили“, пише Естер.

Враћање назад је логистичка, административна и емоционална ноћна мора, а ова девојка је сама прошла кроз њу.

ПАНИКА У МАЛОМ МОКРОМ ЛУГУ: Грађани усред ноћи видели ВУКОВЕ испред зграде, па дигли полицију на ноге!

„Покушајте да одговорите „зашто“ локалном продавцу који је видео на телевизијским вестима када сте нестали. Преслушавање говорне поште и читање порука од најдражих које се крећу од конфузије до беса, од суза до очаја, су такође стравичне. Суочавајући се са изненадном одговорношћу да се крећете међу напорним порукама бивших колега и пријатеља које нисте видели 25 година. Дођете кући и спавате у спаваћој соби коју су полицајци претресли, странци који се трпају у ваше приватне ствари, у све оно што сте мислили да је ваше. Размишљате о томе како да се вратите на посао, и одједном схватате да сте остали сами“, наставља она.

Када се особа врати после нестанка, она покушава да на друштвеним мрежама умири нервозу, слабо излази из куће и делује одсутно и дистанцирано.

„На крају, моја погрешна епизода је директно допринела томе да изгубим свој дом, да одустанем од посла који сам волела, и да изгубим човека са којим сам желела да проведем читав живот. И поред свега тога – ни једна авенија, ни једна рута ми није помогл да се покренем. Морала сам ово да урадим, а што се тиче остатка света, нестала сам. Једном сам разговарала са полицијом. Службеник је проверио моје име, адресу, датум рођења, да сам без кривичних дела. А онда је отишао. Није видео ни натписе на друштвним мрежама да сам „нестала“. Није знао да се враћам у Оксфорд. Због тога морамо радити на повратку интервјуа који су били законски оквир за враћене одрасле особе. Ако опет будем нестала, што постоји шанса да се може догодити са обзиром на моје менталне болести, онда нема много тога што полиција може да учини“, пише Естер.

ЦРНА ГОРА УМАЛО ДИСКВАЛИФИКОВАНА НА „ЕВРОВИЗИЈИ“: Потез њиховог представника ШОКИРАО свет

Интервјуи са враћени несталим особама су битни јер ће полиција тада знати да су те особе и раније нестајале, а такође и да имају душевне болести. Ипак, полиција је она која ће прва да види људе који се враћају након нестанка. Али, не треба само полиција да има улогу у томе, већ и социјалне службе.

„Две године од када сам нестала, била сам подржавана од стране тима за ментално здравље у заједници и ишла сам не терапији. Оно што још увек нисам могла да урадим је да истражим моју психу, бар не у терапеутском окружењу. Још увек сам на листи чекања за психотерапију, а то траје већ више од две године. Чак и сада осећам да третман за основни ментални поремећај није исто као психотерапија“, каже Естер.

САМО МИ НЕ ДИРАЈ ДЕЦУ: Последња порука заклане жене монструму открила да је знала да је чека смрт

– Оно што нам је потребно је развој сигурног, посвећеног простора у ком враћени одрасли могу да истраже шта им се десило, да се сложе са оним што су „урадили“ и да добију подршку у томе како се безбедно врате у друштво. Повратак после нестанка увек треба посматрати као прилику – да се научи, спречи, и пре свега, помогне некоме да поврати свој живот и своје ментално здравље – пише Естер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛУТОВАЦ И КЕНА УМАЛО СЕ ПОБИЛИ: Летело перје на страначкој слави демократа

(ВИДЕО) ДАЧИЋ ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Србија неће прихватити једнострану независност Косова – ОВО ЈЕ БОРБА ДАВИДА И ГОЛИЈАТА, АЛИ НЕЋЕМО СЕ ПРЕДАТИ!

Шта је Путин рекао Вучићу о путу у НАТО?

(ВИДЕО) ОПАСНИ АМЕРИЧКИ РУЛЕТ: Трамп изазвао иранску кризу, па улетео у изолацију, а Путин ће сада да покупи кајмак!

Још корак да Блиски исток постане опасно нуклеарно поприште

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Thu
28°
Fri
17°
Sat
20°
Sun

Истакнуто