Срби би радо вратили новчаник власнику када га пронађу на улици (Фото: Пиксабеј)
Занимљивости

БОЉИ СМО ОД КОМШИЈА: Срби поштенији од Хрвата!

На глобалној листи поштења, на основу истраживања спроведеног у 40 земаља света, на првом месту су Швајцарци, а Срби на 11.

Људи ће власнику пре вратити новчаник ако се у њему налази новац, али само ако га има много. То је закључак студије објављене у часопису Сајенс “Поштење грађана широм света”.

ШИПТАРИ СПРЕМАЈУ ЈУРИШ НА НИШ: Објављена мапа и план напада на Србе!

ЗЛОЧИН ИМ У КРВИ! Ово су синови познатих криминалаца који су КРЕНУЛИ ЊИХОВИМ ПУТЕМ! Неки су то већ ПЛАТИЛИ ЖИВОТОМ!

Истраживачи су у 355 градова у 40 земаља “оставили” 17.000 новчаника са или без новца. Резултати су показали да ће 40 одсто људи власнику вратити празан новчаник у коме се налазе само документа, а 51 одсто ако у новчанику има и новца. Ако је у новчанику износ новца већи од 100 долара (прерачунато у локалну валуту), то је већа вероватноћа да ће новчаник бити враћен власнику.

У сваком новчанику се налазио и списак намирница за куповину, три подсетнице, а у некима и кључ.

ЧЕПУРИН ПОСЛАО МИЛУ МОЋНУ ПОРУКУ: Ђукановићу, завршићеш као Порошенко!

ОВАКО СУ УКРАДЕНИ ТЕСТОВИ ЗА МАЛУ МАТУРУ: Игор направио диверзију, нико ништа није посумњао! Прво је искључио струју, па украо тест, а онда га је САКРИО на месту где се НИКО НЕ БИ УСУДИО ДА ПОГЛЕДА

“Резултати говоре да људи ипак брину о добробити других и да имају одбојност према томе да их доживљавају као лопове”, тумачи резултате истраживања Ален Кон са Универзитета у Мичигену.

Кристијан Зенд са Универзитета у Цириху наводи да је кључни доказ за то податак да што је било више новца у новчанику, то су људи имали јачи осећај кривице.

УЖАС НА ОВЧАРСКОМ ПУТУ: Аутомобил подлетео под камион, возач погинуо на лицу места!

Научници су сачинили и глобалну табелу поштења. На првом месту, као најпоштенији, нашли су се Швајцарци. Они су власницима вратили чак, 74 одсто празних новчаника и 79 одсто са новцем.

На дну листе нашла се Кина. Ту је враћено само седам одсто празних и 22 одсто пуних новчаника. Срби су на тој листи на 11. месту, а Хрвати на 13. Мада, у Хрватској је већи проценат оних који су вратили пун новчаник него у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ФОТОГРАФИЈА ИЗ БЕОГРАДСКОГ АУТОБУСА ЗАПАЛИЛА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Сви путници су одмах приметили овај детаљ у кабини возача!

Путин: Руска застава над Курилима никада неће бити спуштена

СНАЖНА ОЛУЈА И ГРОМОВИ НОЋАС ПРЕТЕ ОВОМ ДЕЛУ СРБИЈЕ: Сутра ће бити још горе, упаљен ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ!

ИРАН: Снажно ћемо одговорити на сваку претњу и агресију Америке! Нећемо дозволити повреду наших граница!

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon