Илустрација, Printscreen
Србија Хроника

Бојан (15) из Пећинаца преминуо услед гушења, мајка криви лекаре, а Хитна помоћ дала несхватљиво објашњење зашто није дошла по дечака

Петнаестогодишњи Бојан Трифуновић из Ашање код Пећинаца преминуо је у понедељак увече од последице астматичног напада, а његова мајка Бранка за синовљеву смрт криви лекаре пећиначке Хитне помоћи.

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 1)

Несрећни тинејџер је у свом дому у селу Ашања у понедељак добио гушење које је пратило повраћање, а његови родитељи су, видевши колико је стање озбиљно, кренули пут Хитне помоћи у Пећинцима. Његова мајка је испричала да су током пута позвали службу Хитне помоћи да крене у сусрет, што су лекари наводно одбили уз образложење да би се могли мимоићи.

Када је породица стигла у Пећинце, лекари су одмах започели реанимацију, међутим видевши да не могу да помогну Бојану, упутили су се ка Институту за мајку и дете у Београду. Нажалост, упркос напорима лекара да спасу тинејџера, он је преминуо и јуче је сахрањен.

ДАРКО КУКАО НА САВ ГЛАС ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Доведите ми ћерку, због ње морам да преживим!

Појединци су већ на друштвеним мрежама покренули лавину осуда на рад ове здравствене установе, због чега је челно руководство Општине Пећинци затражило да се спроведе детаљна истрага.

Унутрашња контрола због могућег пропуста установе

На иницијативу локалне самоуправе, у пећиначком Дому здравља „Др Драган Фундук“ започета је унутрашња контрола како би се утврдило да ли је било пропуста у раду Хитне службе.

НОВЦЕМ ОД ДРОГЕ ПЛАЋАЈУ ПОЛИЦАЈЦЕ Приштина широм света купује гласове за пријем у Интерпол!

– Тражимо да се испита одговорност свих у ланцу здравствене заштите и да се недвосмислено утврди да ли је било пропуста у раду Хитне службе пећиначког Дома здравља, као и да јавност буде обавештена о резултатима истраге. У проверу ће испред локалне самоуправе, у складу са својим надлежностима, бити укључен и саветник за заштиту права пацијената на територији Пећинаца – наведено је у саопштењу ове општине.

Директорка пећиначког Дома здравља др Дубравка Цветковић Мићић, за „Новости“, каже да је одмах формирана комисија. Она би требало да до краја ове недеље сачини записник о свим детаљима, од пријема пацијента до предаје истог на Институт за мајку и дете у Београду.

Откривено: ЦИА и МИ-6 хтели да убију Коштуницу!

– Младића су у веома лошем здравственом стању довезли родитељи – каже др Дубравка Цветковић Мићић.

– Наша екипа је добила само један позив и то од неке комшинице, која је захтевала да Хитна помоћ крене њима у сусрет како би га преузели. Али то није било изводљиво јер постоје три пута, а ми нисмо знали којим они иду. С обзиром на то да смо знали о коме се ради, пацијента смо дочекали са прописаном терапијом коју већ дуже време прима.

ШОК! ВИСОКИ НЕМАЧКИ ЗВАНИЧНИК: Можда Ангела Меркел оде с власти и РАНИЈЕ!

Када је младић почео да губи пулс одмах се започела реанимација, наводи директорка пећиначког дома здравља:

– Чим му је наша лекарска екипа успоставила ритам срца, кренули су према Београду. Током пута пацијент је губио пулс, па му је опет успостављан. Након што су га тамо преузели лекари, после сат времена реанимације, дечак је, нажалост, преминуо. Урадили смо све што је било у нашој моћи.

СКАНДАЛ: Расмусен посаветовао Белорусе да се угледају на Грузију и Украјину и сруше власт!

ПУТИН: На патриотизму почива непобедива сила духа нашег народа

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Жртвама секли тетиве и гулили кожу: Бруталан напад крагујевачког клана у препуној дискотеци

АКЦИЈА МУП И ПОРЕСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ! Ухапшен јер је оштетио буџет за 6,6 милиона динара

МИКРОСКОП ВЕЋ СПАСАВА ПАЦИЈЕНТЕ: Хитно оперисана жена у Новом Саду

МАЈКЕ ДА СПРЕМЕ ПОТВРДЕ: Ако нису вакцинисале децу следи озбиљан УДАРАЦ ПО ЏЕПУ

Извор: Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu