Занимљивости

БИЗАРНО: Зашто америчко ратно ваздухопловство тражи РУСКИ ГЕНЕТСКИ МАТЕРИЈАЛ?

Команда америчке војне авијације објавила је тендер за куповину рибонуклеинске киселине и синовијалне мембране Руса европеидне расе.

Према уговору, који је објављен 19. јула на сајту за јавне набавке „Федерал бизнис опортјунити“ (Federal Business Opportunity), војна авијација је заинтересована за куповину 12 узорака РНК и 27 узорака синовијалне мембране.

Сви узорци свеже замрзнуте синовијалне мембране здравог човека и рибонуклеинске киселине здравог човека морају бити руског/европеидног порекла“, наведено је у уговору. Међу условима уговора је и напомена да донатори синовијалне мембране не смеју да имају повреде мускулатурно-скелетног система, да болују од ХИВ-а, хепатитиса Б и Ц или сифилиса.

Приликом достављања узорака неопходно је указати на пол, старост, етничку припадност, навести да ли је реч о пушачу, приложити медицинску историју, висину, тежину и друге податке. Наведено је, такође, да се узорци донора из Украјине не прихватају.

У уговору није прецизирано зашто је команди за обуку при америчкој војној авијацији потребан биоматеријал Руса. Америчка војска у последње време често организује тендере који су на разне начине повезани са Русијом. У априлу је Министарство одбране САД објавило да планира да набави макете тенка Т-72, а у мају је Пентагон почео да тражи предаваче за руску војну терминологију.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НА „ЕКО“ ПУМПАМА КРАДУ ГОРИВО: Потрошачу украли 14,9 литара дизела

Србија у вртлогу бриселског дијалога – шта нам доносе нови преговори?

АМЕРИКА У ПАНИЦИ: Нова севернокорејска ракета може да погоди Њујорк! (ВИДЕО)

Оставите коментар