Profimedia
Друштво Србија

БИЗАРНЕ ЖЕЉЕ СРПСКИХ ТРУДНИЦА: Хоћу царски рез, да родим као елита! И темпирајте ми порођај, да дете има овај хороскопски знак!

"Хоћу да рађам као елита", само је један од бизарних изговора трудница у Србији које се све чешће одлучују за царски рез, али и темпирани порођај, како би испуниле неке од суманутих замисли - да дете буде одређеног хороскопског знака или да млађем и старијем детету истог дана буде рођендан.

Таква пракса, која се неретко виђа код „познатих“ личности у Србији, све више је заживела и међу „обичним“ људима, а уз поменуте разлоге, жеља да се тело ни минимално не деформише, можда је главни на листи разлога због којих жене све чешће бирају царски рез, иако је реч о озбиљној операцији.

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

У Србији се дневно уради око 50 „царских резова“, односно 17.000 на годишњем нивоу. У приватним породилиштима „царски рез“ кошта око 3.000 евра, показују подаци, а по речима београдског акушера са дугогодишњим искуством, број оваквих операција значајно се повећао временом.

МИНИСТАР БЕЗБЕДНОСТИ БиХ ОГРЕЗАО У КРИМИНАЛ: Драган Мектић продаје оружје и муницију, а са овом државом блиско сарађује

„На почетку моје каријере, око 17-18 одсто трудница порађало се царским резом, а данас томе прибегава свака шеста породиља. У неким случајевима то захтева стање труднице, али све чешће мајке дођу и изразе лекару свој захтев, и просто наметну жељу да буду порођене царским резом“, објашњава саговорник, запослен у једној приватној гинеколошкој клиници у Београду.

Према његовим речима, ова, нимало безазлена операција, постала је врло популарна код младих родитеља.

ДЕТАЉИ УБИСТВА АРКАНОВОГ КУМА Јокса је лежао у локви крви, Аркан је САМО ЗБОГ ЊЕГА ПЛАКАО, а ова реченица га је коштала живота!

„У питању је својеврсно утркивање, жеља за некаквом доминацијом, сматрају да је царски рез чак елитни начин да се породе. Из истог разлога често и мужеви утичу на супруге да се подвргну царском резу, обично су у питању млади и ситуирани парови“, каже овај искусни лекар.

Као један од разлога због ког се одлучују на овај потез, гинеколог помиње и превелику пажњу коју млади у данашње време посвећују физичком изгледу.

КУМ ИСПРИЧАО ДЕТАЉЕ СТРАВИЧНОГ УБИСТВА ДЕЧАКА Слободану је Албанка исекла стомак у облику крста, и извадила срце! ЈЕЗИВО!

„Желе да избегну да им се тело деформише током порођаја, а трудноћа сама по себи носи одређене промене: појаву стрија, целулита, деформацију трбушних мишића, и све те промене су индивидуалне, од жене до жене“, наводи саговорник Блица.

На питање како види жељу трудница да бебу донесу на свет царским резом, јер имају страх од природног порођаја, који би могао узроковати разне компликације, попут скока крвног притиска, уколико се уплашена породиља узбуди, он каже следеће:

ЦРНОГОРСКА СРАМОТА НЕ ПРЕСТАЈЕ! НЕДУЖНА САРА 5. ДАН У СПУЖУ! Млада Српкиња у притвору због лажних оптужби!

„Можда карикирам, али можете да се узбудите и у јавном превозу, па да вам позли. Природни порођај је природна ствар, а страх је нормалан, и на томе може да се ради. Кроз контролне прегледе ваља разбити страхове младих мајки, указати им на психофизичке припреме, које нису напорне, само изискују мало времена. Требало би припремити жену и онда не носи баук страха при уласку у породилиште“, закључује овај стручњак.

Постоје случајеви у којима мајке морају да прекину дојење, уколико је беба дуго у инкубатору, па су раздвојене, и просто не постоји могућност за подој. Међутим, има случајева и да жене намерно пију лекове који обустављају лактацију, јер не желе да доје. Један од разлога који се спомиње јесте да не желе да им се деформишу груди.

РУСИЈА И КИНА УЛАЗЕ У КОСОВСКУ ПРИЧУ! Десничари преузимају ЕУ, мењају се правила игре!

„Дешава се да по уласку у порођајну собу траже лекове за престанак лактације. Подој захтева одређен труд, а младе мајке често не желе да буду жртве и имају одбојност. Можда би едукација трудница о значају мајчиног млека смањила овакав број захтева“, каже искусни акушер једне београдске приватне клинике.

Докторка Слађана Раовић каже да пацијенти на њеној клиници немају таквих захтева, али да је од колега чула за случајеве трудница којима је астролог саветовао одређени хороскопски знак за бебу.

„Једна од последица заказивања царског реза на жељени датум јесте да беба може да буде незрела. Ипак, мислим да генерално не може бити последица јер ниједан гинеколог не би пристао да закаже такву операцију значајно раније и да тиме угрози пацијента. Обично се ради о два, три дана пред сам термин“, објашњава докторка.

Према њеном искуству, „монтирани порођаји“ нису толико чести, већ добијају пажњу у јавности јер их обично траже познате личности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

104. године Церске битке: Млади бежали у рат, а не од њега

ОПРАВДАВАО ЈЕ АГРЕСИЈУ НА СРБИЈУ: Постоје времена само за силу — овако је Анан говорио о Косову, Сребреници, НАТО агресији

БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! ЗАРАЖЕНИ КОМАРЦИ ПРЕТЕ СА 76 ЛОКАЦИЈА: Вирус Западног Нила хара Београдом, ово су најугроженији делови града!

ЖЕЛИМ ДА УПИШЕМ СВОЈЕ ИМЕ ЗЛАТНИМ СЛОВИМА! Ђоковић наоштрен за историјски меч!

ВОЗАЧИ, ОВО ГАРАНТ РАДИТЕ СВАКОДНЕВНО, А ДА НИСТЕ НИ СВЕСНИ КОЛИКИ ПРЕКРШАЈ ПРАВИТЕ: Казна ће вам олакшати џеп за чак 5.000, ово је правило ЛЕВЕ ТРАКЕ

Црногорска полиција спречила Амфилохија да одржи службу

Курир/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon