prokupljeonline.com
Политика Србија

БИВШИ ДИРЕКТОР МОСТНЕТ-а ПОД ЛУПОМ ПОЛИЦИЈЕ: Терете га за тешке проневере?

Полицијска управа у Прокупљу поднела је кривичну пријаву против Љубише Митића из Прокупља, због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

(ВИДЕО) ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ СЕ РАСПЛАКАЛА УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ: Није могла да заустави сузе, па напустила емисију, а ви ћете се ЦЕПАТИ од смеха кад чујете зашто

Пријава је поднета након провера које је ПУ Прокупље извршила по пријави надлежних у „Мостнет РТВ“, који су утврдили одређене неправилности у раду, у време док је Митић био директор ове телевизије.
На наше питање да ли зна да је против њега поднета кривична пријава и како то коментарише, Љубиша Митић каже: „Само ви радите свој посао. Драго ми је што сте ме позвали. Надам се да ћемо се упознати“.

Како сазнајемо, Привредно друштво „Мостнет“ ДОО Прокупље је, приликом утврђивања чињеничног стања и пословања претходног директора Љубише Митића, након додатне контроле утврдило одређене неправилности у раду, те је Полицијској управи у Прокупљу прошле године послало захтев за проверу.
-Потребно је утврдити на који начин је Митић 2015. и 2016. године правдао утошено гориво, по чијем налогу га је набављао и због чега је то учинио без одобрења Скупштине Друштва Удружења грађана за едукације и медије „Топлица мој крај“, које је оснивач телевизије „Мостнет“, без писаних одлука Управног одбора за реализацију службених путовања и путних налога. Молимо вас да вештачењем проверите на основу чега је претходни директор извршио готовинске исплате у 2015. години у износу од 83.815,00 динара и 2017. години у износу од 73.000,00 динара. Такође, тражимо да се Митић испита о томе где се налази видео-аудио миксета која је била у свакодневној употреби на телевизији, стоји између осталог у захтеву. Како кажу наши извори, Привредно друштво „Мостнет РТВ“ ДОО Прокупље упутило је и допис о утврђеном чињеничном стању на овој телевизији начелнику ПУ Прокупље.

БИВШИ МУЖ ГАСИО ЦИГАРЕТЕ ПО ЊОЈ: Ивана га је ТУЖИЛА, а ПРЕСУДА која је сад донесена ће ШОКИРАТИ многе

-Полицијској управи у Прокупљу упућен је и допис о затеченом стању на телевизији. Приликом утвђивања чињеничног стања, установљено је да нека средства која је директор купио недостају. На списку су таблет „Самсунг“, УСБ флеш меморија „Кингстон“, дигитални рисивер „Стронг“, Сет Топ Бокс „Томсон“, дигитални рисивер „Вивакс“ телефонска клешта, екстерни хард диск. Такође, у два наврата изнајмљивана је интернет платформа по цени од укупно 12.480 динара, а наводно није ни коришћена. Укупна дуговања 10. априла 2017. године износила су 4.373.570,67 динара, казали су извори познати редакцији „Прокупље онлајн“ и додали да се видело да ту „нешто не штима“, још оног момента када бивши директор телевизије, Љубиша Митић, није желео да обави законом прописану примопредају дужности.
Како портал сазнаје, комисија, која је иначе формирана на телевизији како би направила пресек стања, утврдила је да постоје и две активне тужбе запослених против ПД „Мостнет РТВ“ ДОО Прокупље за неисплаћене доприносе и плате.

-Од стране ОФПС добили смо податак да су активна три судска поступка за неплаћене рачуне. Даље, од стране СОКОЈ-а добили смо податак да је постојала ранија тужба за неплаћене рачуне, која је принудно наплаћена. Од стране РЕМ-а покренут је поступак за одузимање дозволе због неплаћања рачуна… Комисија је утврдила и да Љубиша Митић Скупштини Удружења није поднео финансијски извештај за 2016. годину о пресеку финансијског пословања, стоји у допису у који је протал „Прокупље онлајн“ имао увид.
У њему даље стоји да, према изјавама запослених, који су радили у време док је Митић био директор, телевизији недостају још нека средства, неопходна за нормалан рад.

(ВИДЕО) СНИМАК СА КРУЖНОГ ТОКА У БЕОГРАДУ О КОМЕ БРУЈИ СРБИЈА! Ево шта се заправо крије иза видеа, огласиле се градске службе!

-Линкови за живо емитовање програма, комплетна пратећа опрема за живо емитовање програма, видео миксета „Панасоник“, аудио миксета, каблови и прикључци за обе миксете, мали лаки статив за камеру, видео камера „Сони“, студијски исправљач за видео камеру “Сони“, сателитска антена са конвертором и носачем, дифузер.

Обзиром да је протал „Прокупје онлајн“ добио званичну информацију од Основног јавног тужилаштва у Прокупљу да је овај предмет, сходно „Закону о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције“, упућен Апелационом јавном тужилаштву у Нишу и по коме треба да поступа Специјално одељење Вишег јавног тужилаштва у Нишу, портал је, како би јавност сазнала докле се стигло са овим предметом, упутио захтев за приступ информацијама од јавног значаја и Апелационом јавном тужилаштву у Нишу и Специјалном одељењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Чекамо њихов званични одговор…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) БИО ЈЕ И ОСТАО НАЈВЕЋИ ЧУДОТВОРАЦ У КОПАЧКАМА: Ово је магија коју је могао да изведе само Роналдињо!

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА МИКЕ АНТИЋА: Није могао да говори, али је комшији послао цедуљу у ноћи када је умро и у 3 реченице СВЕ РЕКАО

ЦРКВА ХЕВИ МЕТАЛА И СВЕМИРСКИХ ЉУДИ! Ово су најбизарније религије на свету!

(ВИДЕО) РУСИЈА ОПТУЖУЈЕ: Британија има лабораторије у којима тестира хемијско оружје, а научник који зна формулу новичока ради за САД

Извор: prokupljeonline.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
20°
Thu
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun