Занимљивости

БИВША ЈУГА је за њим плакала, а стихови који су уклесани НА ГРОБУ Неше Лептира крију ТАЈНУ од које ћете се НАЈЕЖИТИ!

Његов живот се угасио у 31. години, 12. фебруара 1990.

(ФОТО) ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СРБИЈУ! Зашто се убила ТРУДНА ПРИПАДНИЦА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ шест дана пред свадбу?!

Легендарни певач Ненад Радуловић, познатији као Неша Лептир – кловн са тугом у срцу уз чије песме и данас пустимо сузу, рођен је 13. септембра 1959. Момак који је својим хумором, харизмом и невероватним талентом за музику и јавни наступ освајао срца широм старе Југе трагично је преминуо у 31. години, а иза себе је оставио хитове „Наташа“, „Јелени умиру сами“, „Груди балканске“, „Врати се“, „Срце од меда“…

ТАЈНО САХРАЊЕН ТАСА ИЗ СЕДМОРИЦЕ МЛАДИХ: Нико од колега није га испратио, а разлог је открила Сузана Манчић

Радуловић је још као дечак показивао дар за музику, ишао је на часове хармонике, а касније је савладао чак 11 инструмената, међу њима гитару, флауту, клавијатуре… Са тим талентом могао је да се мери још једино његов смисао за хумор, захваљујући ком се и прочуло његово име. Већ у Деветој београдској гимназији, коју је похађао, постао је прави шоумен, а његови спонтани комичарски наступи препричавају се и данас.

КАТОЛИЧКИ ИСТОРИЧАР ИСПРОЗИВАО ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ И НАТО!

„Последњу игру лептира“ Неша је основао 1979. са другарима из комшилука. О томе колико је био популаран у Београду сведочи чињеница да су имали више од 200 живих наступа и чак 15 пута напунили Дом синдиката пре него што су снимили први албум „Напокон плоча“. Песме „Наташа“ и „Врати се“ одмах су их прославиле широм Југославије.

Neša Leptir

Posted by Ex Yu Rock on Tuesday, 3 January 2017

Његов необуздани хумор и оригиналност су чинили од сваког наступа сценски спектакл, који је у исто време био и музички и комичарски шоу, а публика је једноставно била заљубљена у њега и на концерте долазила без икаквих кампања, плаката, пропаганде…

(ВИДЕО) ВУЛИН: Докле ћемо да објашњавамо Европи – УСТАШЕ СУ БИЛЕ ГОРЕ ОД НАЦИСТА!

Како је група добила име никад није објаснио, а занимљиво је да је Неша, ког су звали Лептир, имао огроман страх од лептира! Концерте је често почињао стиховима: „У мојој гитари живи један лептир и много је ствари које нас вежу, кад дођу кише и зима туге и њему и мени крила се стежу“. Песму коју је добио од другарице Сузане многи наводе као инспирацију за назив бенда, а тајна због чега су му били толико посебни никад није била откривена.

Неколико минута пред суђење са Наташом Лука Лазукић имао БИЗАРАН ЗАХТЕВ

Разболео се изненада. Имао је тумор у левом тестису, који лекари нису открили на време и који је метастазирао на плућа и мозак. После прве операције изгубио је косу, али од наступа није одустајао. Носио је шешир. За њим су многи туговали, а његове песме велики су хитови и дан данас.

„Свако од нас неку своју причу има што у тами тишти, а путеве бира само кад је хладно, кад умори зима, слутимо је тужни на крилу лептира…“ Ово су стихови које је фронтмен групе „Последња игра лептира“ Ненад Радуловић једном добио на поклон, а исте речи су се нашле на његовом гробу и сажимају сву лепоту и тугу живота који се угасио у 31. години 12. фебруара 1990.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАМПОВ ЧОВЕК У БЕОГРАДУ: Ако желите боље односе са САД…

Први пут се званично са Запада оправдава даље цепање Србије — шта ће бити одговор

Западни стил — напад без истраге

Извор: Espreso.rs

Оставите коментар