public
Политика Србија

БИСЕРКО ПРОТИВ ДЕКЛАРАЦИЈЕ О ОПСТАНКУ СРБА: То је против добросуседских односа

Према речима председнице Хелсиншког одбора за људска права Соње Бисерко, Србија је крива зато што обележава Олују, а не Хрвати који славе клање и протеривање Срба!
mc.rs

Бисерко је данас изјавила да обележавање акције „Олуја“ и најављена Декларација о опстанку нације показују да Влада Србије „нема озбиљне намере да се посвети регионалној сарадњи и нормализацији односа“.
– Све што се последњих дана чуло са разних говорница указује да актуелна власт није спремна да прихвати реалност и да у томе има широку подршку – рекла је, веровали или не, Соња Бисерко за портал аутономија.инфо.
Као прави хрватски агитатор она је „оценила“ и да је током обележавања годишњице акције Олуја у говору званичника и политичара коришћен „ратнохушкачки језик у функцији хомогенизације нације и подсећања на српске жртве из Другог светског рата“. Бисрко је додала да се на тај начин злочини почињени у Хрватској почетком деведесетих „перципирају као праведна освета“.
И то није једино што је председница Хелсиншког одбора за људска права рекла како би увредила и понизила своју земљу!
Наиме, говорећи о најављеној „Декларацији о опстанку нације“, Бисерко је рекла да је „дијалог о Косову био само пробни балон да би се евентуално поделила одговорност око Косова и да се хомогенизује нација управо на геостратешким питањима“.
Она је навела да је 2011. донета „Стратегија очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у регион“, у којој су наведени начини, методе и средства за њену примену.
– Стратегија је перципирана као Меморандум II у промењеним околностима – казала је Бисерко.

Извор: Информер, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА у београдском Мекдоналдсу (ФОТО)

Легендарни српски добровољац Дејан Берић рањен у Донбасу (ФОТО)

ПАНИКА У ЕУ: отровна јаја у продавницама 7 земаља чланица!

СКАНДАЛОЗНО: Саша Јанковић искоришћава људе преко мајке којој је одузето дете

ПРЕСУДА ПРЕДСЕДНИКУ ДEMOKRATA ЗА АФЕРУ ПАШЊАК ОТКРИЛА: ШУТАНОВАЦ на рачуну има чак 300.000 ЕВРА!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon