Foto: MUP Srbije
Спорт Хроника

БИО ЈЕ ТОЛИКО СИРОМАШАН ДА НИЈЕ ИМАО ШТА ДА ЈЕДЕ: Мирко је Пижона и Дару из Жикине династије учио да возе! ПРВО СЕ ЈАВЉАО НА ТЕЛЕФОН, А ЕВО КАКО ЈЕ ДОШАО НА ТВ

БЕОГРАД - Мирко Алвировић, познато телевизијско лице, аутомобилиста, аутор и водитељ емисије САТ, преминуо је данас у 72. години, после дуге и тешке болести.

Мирко се шест месеци лечио на Институту за онкологију и радиологију Србије.
Водитељ емисије САТ летос је оперисан у Немачкој, али се након хируршког захвата вратио у Србију и указао поверење домаћим лекарима. Породица и најближи пријатељи били су уз њега.

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Биће тумбања! Армије ће се дизати и падати, али само ова земља ће задржати војну моћ у Европи!

Одрастао у Дрвару, најмлађи од четворо браће. Јако сиромашна породица. Нисмо имали земљу, стоку… Имали смо стан са две собе, ВЦ у ходнику, купатило нисмо имали… За мене је откровење било кад сам могао да имам купатило, испричао је једном приликом Мирко Алвировић.

(ВИДЕО) ХАОС НА СНИМАЊУ, РЕАГОВАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Ера Ојданић се скинуо усред емисије, па га избацили!

Он је у емисији „Тако стоје ствари“ и „Балканском улицом“ испричао до тада непознате детаље из његовог живота.

Завршио је средњу учитељску школу у Бихаћу, студирао је књижевност а дипломирао журналистику. У Београд је дошао трбухом за крухом… Никога у Београду није познавао.

ШИПТАРИ ОДГОВОРИЛИ ЕРДОГАНУ – Ево шта је Фатмир Љимај поручио турском председнику

„Стигнем тако до Филсмког града… Хтео сам да нађем некога ко би ми помогао да се снађем… Знао сам да има људи из Дрвара који раде у Београду… Седим ја ту где стижу атобуси надајући се да ћу некога видети… Цео дан сам седео и никога нисам видео… Већ је сутон, прилазе два момка… Питају ме шта радим, ја реко чекам да видим неког свог земљака… Каже овај један – Е Николићу ај да га водимо нек спава код нас имамо онај празан кревет…“

У Београду му је првих година веома тешко било.

МИРА МАРКОВИЋ ОТКРИЛА: Легија хтео да отме авион са Слободаном! Рекао ми је: Ако га будем возио за Хаг, СКРЕНУЋУ НА ДРУГУ СТРАНУ!

„Купим земичку, па пола пре подне, пола послеподне… То сам јео. Кад сам кући отишао после 2 године имао сам 57 килограма… Мајка заплакала, рекла брату да ме пита да ли сам болестан. Буквално нисам имао шта да једем“, испричао је тада Алвировић.

Поносно је истицао да је захваљујући супрузи Тањи успео у свему.

Дуго је радио АМСС као иснтруктор вожње.

БРИТАНЦИ: Тестирање ракете „Сармат“ је „Ускршња порука“; РУСИЈА: Ми славимо Ускрс следеће недеље, распитајте се мало

„Имао сам други систем обуке. Код мене је могао да се обучава само онај ко би прихватио моје услове. Кад ја кажем да је научио онда може на полагање. То није било везано са бројем часова. Ако не положи, е онда га после тога ништа није коштало док не положи“, рекао је он.

Међу онима које је обучавао било је доста познатих личности. Међу њима један од наших најбољих фудбалера Владимир Петровић Пижон и глумица Дара Чаленић, коју публика највише зна из серијала „Жикина династија“ где је играла Дару – Жикину супругу.

(ВИДЕО) ХРВАТИ ВИЧУ У ПОДГОРИЦИ: ОВО ЈЕ СРБИЈА! Навијачи Цедевите узвратили „варварима“ истом мером!

„Понудили смо ми у једном тренутку да из ауто школе да пређем у слуижбу 987. Био сам дежурни на телефону и помагао људима.Са веће плате сам прешао на мању јер сма знао да ту могу да искористим нека своја знања. Слушајући њих видео сам колико им је потребна помоћ. Тако ме једном зове човек – вози шкоду 110… Хладно је, ниска температура. Возило му стоји на паркингу. Не може да га покрене, смрзло се гориво. Одвези га у гаражу и пусти га да једно 2 сата се цев отопи која доводи гориво…“

Сергеј Шестаков је инсистирао да Алвировић пређе 1986. године на ТВ.

(ФОТО) ЗАВЕЛА ЈЕ МИШУ, АЛИ И ПОЛА ТАДАШЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Ево како данас изгледа прелепа Наташа из Жикине династије

О Сатовој патроли испричао је мало познате детаље.

Никада за ових 23 године екипа САТ се није окупала у мору кад радимо патролу. Ми преподне једемо, следећи оброк је тек увече. То је изузетно напоран посао. Наша просечна брзина кад радимо САТ патролу је 35 километара. Моји снималтељи више препешаче него што се возе јер треба кадрове снимити са свих страна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) РАДИЈАЦИЈА ХИЉАДУ ПУТА ВЕЋА ОД ДОЗВОЉЕНЕ: Еколошка катастрофа на југу Србије, 9 радника водовода оболело од канцера, 8 умрло!

ЧКАЉИНЕ КОЛЕГЕ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ГОВОРЕ О СЛАВНОМ ГЛУМЦУ: Какав је био на снимању Камионџија и Бољег живота, како се понашао кад се угасе камере и због чега је двоје деце повикало: ЗАШТО ОВАЈ ЧОВЕК ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ

(ВИДЕО) ЗЛАТАН ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Погледајте спектакуларну голчину Ибрахимовића на дебију у новом клубу

ЗЛОКОБНО УПОЗОРЕЊЕ НОБЕЛОВЦА: Сатрће нас нова велика економска криза! Спаса има!

Извор: kurir.rs

Оставите коментар