Информер
Друштво Србија

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

Измене Закона о безбедности саобраћаја, које су у скупштинској процедури, предвиђају пооштравање казни за насилничку вожњу, затим вожњу под алкохолом и невезивање појаса, изјавио је данас директор полиције Владимир Ребић.

Он је рекао да се повећање новчаних казни показало да даје добар резултат само у првој години, тако да је циљ не само да се подигну казне већ да се успостави добар правни оквира за превенцију. Навео је да ће измена закона направити још бољи систем.

(ВИДЕО) Капитен Реала изазвао ПОМЕТЊУ: На тренинг стигао у ФИЋИ

Како каже, 2002. године су казне повећане 10 пута и то је дало резултате, пошто је 2001. било 1.275 погинулих а 2002. око 850, што је за око 30 одсто мање. Казне су повећане и 2009. и тада је број погинулих смањен 808 на 650 или за око нешто више од 20 одсто.

ЦРНА УДОВИЦА УБИЛА МУЖА УСРЕД СУБОТИЧКЕ БОЛНИЦЕ: Кришом ушла у собу и убризгала му ЦИЈАНИД

Ребић је истакао да је истраживање Агенције за безбедност саобраћаја показало да се људи на предњем седишту везују 76 одсто, а позади 12 одсто, иако више од 60 одсто погине управо због невезивање појаса.

„Зато смо и подигли казну за невезивање са 5.000 на 10.000“, навео је.

ГДЕ ЈЕ БАРБАРА ВИТЕЗ? Родитељи не верују у званичну верзију! Направили сајт посвећен случају који је шокирао Србију

Ребић каже да ће и остале полуге пратити нови закон – путеви, аутошколе, технички прегледи и слично.

Са друге стране, смањене су казне за прекршаје који не утичу директно на безбедност саобраћаја, на пример истек возачке дозволе, и сада је та казна од 5.000 до 10.000, што је преполовљено, затим вожња зауставном траком и слично.

ТРАЖЕ СЕ 4 КАНДИДАТА ЗА ПОСАО ИЗ СНОВА: 3 месеца путују ЕВРОПОМ, добијају 5.600 €, повратну авио-карту и плаћен смештај, а треба само ово да ураде

Такође, за вожњу са нечитљивим таблицама запрећена је већа казна, као и за вожњу под дејством алкохола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

Шта би могао да донесе нови устав СПЦ?

Бела кућа: Трамп жели конкретне потезе Пјонгјанга пре састанка са Кимом

Извор: РТС/Танјуг/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat