Youtube
Политика Србија

Безбедносна ситуација у Грачаници се поправља

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је данас да се безбедносна ситуација на том подручју из дана у дан поправља.

САРАЈЕВО СПРЕМА УДАР НА РС: Аутобуси из Сарајева спремни да крену на Трг Крајине – полиција Српске у највишој приправности!

Поповић је навео да је договорено редовно одржавање састанака у циљу праћења безбедносне ситуације, као и предузимање превентивних мера и решавање безбедносних проблема.

Крагујевачки педофил који је пуштен након хапшења поново је приведен, али сада неће тако лако на СЛОБОДУ!

„Од преузимања дужности председника Општине, инсистирамо да сарадња са безбедносним структурама буде што чешћа. Овакав вид састанка је пре свега превентива, јер желимо да предупредимо било какве ситуације које могу да угрозе безбедност грађана. Већа је видљивост полиције и КФОР-а, боља је размена информација и безбедносна ситуација се из дана у дан поправља“, казао је Поповић.

(ФОТО) СКАНДАЛ: После вица о малој Милици уследио нови шок! Ево шта се појавило на друштвеним мрежама

Председник Општине Грачаница осудио је инциденте који су у последње време били усмерени према Србима и њиховој имовини широм Косова, истакавши да они не доприносе миру којем сви тежимо.

„Искрено се надам да ће полиција урадити свој посао, решити последње, али и старије случајеве, како напада тако и крађа, и тиме послати сигнал људима који се баве криминалом да то не могу да раде“, додао је Поповић.

АЛБАНСКИ СНАЈПЕРИСТА УБИО ЈЕ РУСКОГ ВОЈНИКА! БАЋУШКЕ СУ ИМ ПРИРЕДИЛЕ ПАКАО! Амерички командос открио како су Путинови специјалци УНИШТИЛИ терористе на југу Србије!

РТК на српском језику преноси да је командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић казао да је, у односу на целокупну територију Косова, број инцидената у општини Грачаница у последња три месеца смањен.

„Грађани не треба да буду забринути, јер је у местима где је српско становништво већинско број инцидената попут крађа смањен. Када је општина Грачаница у питању, мали пораст инцидената приметан је на делу магистралног пута Приштина—Скопље, односно на деоници од Чаглавице до излаза из Лапљег Села. Углавном су у питању крађе и разбојништва у бизнис-зони“, казао је Трајковић.

Наводи се да су Поповић и Трајковић потписали споразум о уступању општинских просторија у Доњој Гуштерици и Лепини за стално присуство и рад припадника полиције.

Трајковић је казао да је из косовског министарства унутрашњих послова промењена категорија полицијске станице у Грачаници — из Ц у Б категорију.

„То конкретно значи да ће у Грачаници бити повећан број полицајаца. Б категорија предвиђа да полицијска станица треба да има од 55 до 120 полицајаца. На основу ранијих састанака и договора, број полицајаца ће бити повећан у рубним деловима општине Грачаница, од које смо добили две канцеларије у којима ће полицијски службеници обављати своје дужности“, казао је Трајковић.

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ПАНЧЕВЦУ! СЛЕТЕО АУТОМОБИЛ СА МОСТА! Има погинулих!

Састанку су присуствовали и припадници словеначког дела Кфора, односно Тима за везу и надгледање.

Наводи се да је договорено да се састанци на којим ће се подносити безбедносни извештаји и процењивати безбедносна ситуација одржавати једном месечно. Наредном састанку требало би да присуствују и директори општинских одељења за катастар, урбанизам, здравство, образовање, инспекције и јавне службе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХОЋЕ ЛИ ВОЗАЧКИ ПОСКУПЕТИ?! Строжија правила за ауто-школе доносе новине, ево шта чека кандидате

СВЕТСКА ЕКСКЛУЗИВА! ПУТИН ИЗДАО ХИТНУ НАРЕДБУ: Одмах започните Јужни ток (КОРИДОР)! Србија ће бити централно чвориште!

(ФОТО) ЦРНОГОРСКИ ТАКСИСТА „ОДРАО“ ТУРЦИМА КОЖУ С ЛЕЂА Наплатио им вожњу 500 евра од Тивта до Подгорице

Зашто Вашингтон прети Москви ракетама

После скандала у Јутарњем програму, Марић дао ШОКАНТНУ ИЗЈАВУ!

Полиција ушла на имање Фетулаха Гулена због пуцња

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue