Википедија
Друштво Србија

Без повратка на визе за грађане Србије

Неће бити повратка на визни режим за грађане Србије, који ће моћи и даље несметано да путују у земље ЕУ, истакао је европски комесар за унутрашње послове и миграције Димитрос Аврамопулос.

ДАВИТЕЉИ, СИЛОВАТЕЉИ, МОНСТРУМИ Седам најкрволочнијих серијских убица бивше Југославије

Неће бити повратка на визни режим за грађане Србије, који ће моћи и даље несметано да путују у земље ЕУ, истакао је у интервјуу за РТС европски комесар за унутрашње послове и миграције Димитрос Аврамопулос.

Аврамопулос је то рекао након што је Европска комисија данас усвојила први извештај о функционисању безвизног режима за осам земаља Западног Балкана и источне Европе.

езвизни режим је најјачи инструмент ЕУ у јачању контаката и веза између грађана наших земаља, рекао је Аврамопулос.

ПРЕСУЂЕНО МАЈЦИ ИЗ ПАКЛА: Убила је осмомесечну бебу у Београду, тело увила у најлон кесу и бацила на терасу!

Нагласио је да је Европска комисија у потпуности посвећена очувању слободног путовања за грађане Србије, на чему ЕУ ради заједно са владом у Београду.

Комесар каже да добар учинак Србије у испуњавању мерила значи да комисија нема намеру да предложи суспензију безвизног режима, али да он подразумева одговорност и грађана и надлежних власти.

„Поздрављам напоре Србије како би постигнути напредак био одржив а реформе производиле конкретне резултате. Тај посао мора бити настављен. Неосновани захтеви за азил држављана Србије опали су за више од 40 одсто, што је позитиван знак.

Српске власти треба да наставе ефикасну примену споразума о реадмисији са ЕУ и појачају циљану информативну кампању о условима и обавезама путовања без виза, као и да интензивирају истраге на разбијању мрежа организованог криминала“, рекао је Аврамопулос.

У ЧЕТВРТАК ЈЕ НАЈМРАЧНИЈИ ДАН У ГОДИНИ: Овај феномен се није десио 350 година и најбоље је да не излазите из куће

Европска комисија се у данас објављеном извештају усредсредила на три кључне области: функционисање споразума о реадмисији, борбу против организованог криминала и корупције.

Редовни извештаји део су новог надзорног механизма за функционисање безвизног режима усвојеног почетком године, по којем више земаља чланица или Европска комисија могу по убрзаном поступку затражити привремено враћање виза за грађане неких земаља у случају одређених ванредних околности.

КУПИЛА САМ АУТО ОД ЈЕДВА УШТЕЂЕНИХ ПАРА, А НА ШАЛТЕРУ ШОК! Уместо да ми преда таблице, службеница ми је рекла ужасну ствар

Европска комисија је усвојила извештај којим се констатује да земље Западног Балкана (Албанија, БиХ, Македонија, Црна Гора и Србија), као и земље Источног партнерства (Молдавија, Грузија и Украјина), настављају да испуњавају услове неопходне за одржање добијеног безвизног режима.

Извештај замењује документ који је о примени безвизног режима на Западном Балкану израђен 2015. године. Европска комисија ће овај извештај представити Европском парламенту и Савету у 2018. години.

У документу се наводи да су грађани Црне Горе, Србије и Македоније безвизни режим добили у децембру 2009. године, док грађани Албаније и БиХ могу без виза да путују у простор Шенгена од 2010. године.

(ВИДЕО) БОЖА СПАСИЋ: Аркан и Гишка су били асови подземља, српски криминалци су сарађивали са Ескобаром!

За Молдавију безвизни режим је ступио на снагу 2014. године, а за Грузију и Украјину 2017. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАВРШАВА ПОСЕТУ РУСИЈИ – Вучић добио почасни докторат

ДРАМА У ГАРАЖИ НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ: Мушкарац оставио бебу закључану у аутомобилу, њен плач одјекивао ходницима пола сата

ДРАМА У АЛЕКСИНАЧКОМ СЕЛУ: Дете упало у бунар дубок 18 метара, спасли га после неколико сати!

ПРЉАВИ ДИЛ СПС И СРС: Жестоко се пљували а сад праве коалицију за Београд

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu