Wikipedia
Политика Србија

ИЗБОРИ У БЕОГРАДУ: До 13 сати гласало око 23 одсто бирача!

Београђани данас бирају одборнике Скупштине града која ће изабрати свог 74. градоначелника. За градске изборе пријављене су 24 изборне листе, што је једна више него на изборима 2014. године. Поред Београда, данас се на локалним изборима гласа и у Бору, Аранђеловцу и Севојну.

ЛГБТ и НАТО активисти нападају Заветнике у изборној тишини

ЦРТА и ИПСОС стратеџик маркетинг „изашли“ су са новим проценама излазности на изборима за Скупштину Београда по којима је на биралишта до 13 часова изашло 23,2, односно 22,7 одсто уписаних.

– До 13 часова на гласање за одборнике за Скупштину града Београда је изашло укупно 23,2 одсто грађана уписаних у бирачки списак – саопштила је ЦРТА која каже и да је статистичка грешка износила +/- 0,3 одсто.

По подацима које је саопштио ИПСОС, до 13 часова изашло је 22,7 одсто уписаних што је мање него на председницкцим када је било 24, 9 одсто изашлих на биралишта.

На бирачка места до 12. часова на изборима за Скупштину Београда изашло је 18,2 одсто уписаних бирача, саопштио је Центар за праћење избора и изборних процедура.

(ФОТО+ВИДЕО) ПУТИН НА МИТИНГУ ЗАПЕВАО СА ПРИСТАЛИЦАМА: Скоро 100.000 људи певало као један

Како је рекао Никола Лазић из те невладине организације, на основу тога се може закључити да је повећана излазност у односу на почетак дана.

Излазност на изборима за одборнике за Скупштину града Београда до 10 часова била је мања у односу на излазност у престоници на председничким изборима 2017. године и на парламентарним 2016. године, саопштила је ЦРТА.

Програмски директор ЦРТЕ Раша Недељков рекао је да је до 10 часова на бирачка места у Београду изашло седам одсто грађана што је за 2,79 одсто мање него прошле године на префседничким и за 1,3 одсто мање него на парламентарним изборима 2016 године.

СПРЕМА СЕ КРВАВИ СЦЕНАРИО ЗА СРПСКУ: Амери и Британци у пет фаза желе да сруше Додика и ПРЕУЗМУ КОНТРОЛУ НАД РС!

Недељков је на конференцији за новинаре навео да су на пет одсто бирачких места забележене неправилности, попут фотографисања бирача на бирачким местима, непоштовања процедуре о контролном листићу који није на време убачен у гласачку кутију.

ЦРТА ће, како је најављено, следећи пресек о излазности направити у 13 часова, а следећу конференцију за новинаре одржаће у 15 часова.

РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУРСКО БОМБАРДОВАЊЕ СИРИЈЕ: Страдало 36 провладиних бораца у Африну

Руски војни извор: Амерички ПРО сада може да гађа врапце

(ВИДЕО) ЦИКЛОН БОМБА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Због велике опасности наложена ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА СТАНОВНИШТВА!

Извор: telegraf.rs

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu