pixabay.com
Друштво Србија

Београдски џепароши сваког дана украду 14 новчаника: Ови делови града су најопаснији

Пракса је показала да се обично џепароши осуђују на неке условне казне и тек после неколико осуда добијају затворске казне.

СКАНДАЛ: Застава тзв. Косова у Паризу ,,раме уз раме“ са победницима Великог рата!

Без новчаника сваког дана у Београду остане око 14 грађана. Џепне крађе нису новост, па је током прошле године пријављено скоро 5.000 кривичних дела тог типа само на територији престонице. Грађани су, кажу, опрезни, а из полиције апелују на то да се свака крађа пријави.

Каже се да је задњи џеп на панталонама туђ. А, ако торбу носите иза себе, лако можете остати без ње. Џепарење је стари занат, а на мети лопова нашли су се многи.

Порошенко и патријарх Вартоломеј потписали споразум о формирању украјинске цркве

– Имала сам једно искуство јако давно када ми је неко украо новчаник у аутобусу. Почела сам да носим ташне које су испред мене, а не иза, не ранац – каже једна Београђанка.

– Био сам два-три пута, не више, оџепарен. Зато све важне ствари држим унутра, чак и телефон, некад кад је гужва, држим унутра – наводи један грађанин.

Путинове поруке свету — враћамо се својој култури и традицији

– Обично држим ташну испред себе ако имам нешто да заштитим – говори мештанка о томе како се она штити од џепароша.

Како би пронашли своје личне ствари, студенти често користе друштвене мреже. Међутим, из полиције апелују да је за проналазак значајна свака пријава кривичног дела надлежним институцијама.

Тежак удес на путу Дежева – Голија: Страдао малолетник, шесторо повређено

– На основу пријаве грађана ми можемо да пројектујемо неке наше активности и да преусмеримо нашу пажњу на одређене локације и време у којем се те крађе најчешће дешавају. Често се дешава да ми ухватимо лопова који је извршио кривично дело џепне крађе, а да при том нема код себе неки документ да бисмо могли да га повежемо са оштећеним, и уколико оштећени не пријави то кривично дело ми нећемо имати коме да вратимо те предмете – рекао је Александар Митровић, шеф Одсека за сузбијање џепних крађа.

ДАЧИЋ О НЕСРЕЋИ ЂОРЂА МИЛИЋЕВИЋА: Шокирала ме је вест, верујем да ће бити све у реду!

Пешачки прелаз код тржног центра Ушће, Вуков споменик, Кнез Михаилова улица, Теразије, Зелени венац – места су на којима грађани најчешће доживљавају непријатна искуства. Као добру прилику, џепароши виде и градски превоз.

– За наше кориснике је важно да знају у ком возилу се то десило, на којој линији, и да нам кажу смер. Најбоље, уколико успеју да запамте и гаражни број возила како бисмо одмах и директно контактирали возача – наводи Јована Пауновић из ЈКП Градско саобраћајно предузеће „Београд“.

Руси лупили шаком о сто! Власти у Приштини не могу да раде шта хоће са СПЦ!

За овај проблем закон предвиђа новчане казне или казну затвора.

– Пракса је показала да се обично џепароши осуђују на неке условне казне и тек после неколико осуда добијају затворске казне које се крећу отприлике око 10 месеци – истиче Александар Митровић.

(ВИДЕО) Камере снимиле СТРАВИЧНУ ЕКСПЛОЗИЈУ! У ваздух одлетео аутомобил бизнисмена

Технике којима се џепароши служе разликују се у зависности од узраста и искуства. Млађи преступници раде у групама, док се старији ослањају на вештину.

Тренутак непажње довољан је да се остане без вредних ствари, зато се поред чувања торби испред себе, саветује и избегавање шпица у граду, али и градског превоза када са собом носите више новца.

ПОРОДИЦА ТОШЕТА ПРОЕСКОГ ПОСЛЕ 11 ГОДИНА ОТКРИВА ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ Након трагичне смрти направили су потез од ког ћете се најежити!

(ФОТО) ТЕЛО ПРОНАЂЕНО ОБЕШЕНО О ДРВО Купио другарици конопац и помогао јој да се убије. Поред леша пронађена последња порука

ПОСЛАНИК СПС СТАБИЛНО НАКОН ТЕШКОГ УДЕСА: Милићевића ускоро из болнице у Ваљеву пребацују за Београд

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАМПА ОД БЕЋКОВИЋА: Е сад ти, Мило, ни мртав нећу у Црну Гору!

УБИЛА СЕ НАСТАВНИЦА У ЛЕСКОВЦУ Бацила се са солитера, иза ње остало троје деце и супруг

СКАНДАЛ! СВЕШТЕНИК (45) ПРИЗНАО ДА ЈЕ ИМАО СЕКС СА ТИНЕЈЏЕРКОМ (17): У његовој кући пронађени кондоми и позитиван тест на трудноћу!

ПОТРАГА ЗА ДЕВОЈКОМ Скочила са моста, екипе на терену!

УХАПШЕН ГЛУМАЦ КОГ СВИ ОБОЖАВАМО Потукао се насред улице, разлог је заиста невероватан!

Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun