beograd.rs
Друштво Србија

БЕОГРАД: Ево када ће бити укључена новогодишња расвета

Екипе ЈП ,,Јавно осветљење" поставиле су декорацију на 81 локацији у граду, навео је градоначелник Београда Синиша Мали, а она ће бити укључена данас.

Претходно су у току протекле ноћи рађене и светлосно-техничке пробе.

„Вечерас ће Београд засијати у пуном сјају, и тако спремно чекати новогодишње празнике. Спремамо спектакуларни дочек Нове године, очекујемо још већи број туриста него прошле године, и зато нам је важно да Београд буде и лепо украшен“, најавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Наводи да је новогодишња расвета постављена на скоро 30 нових локација, које прошле године нису биле украшене, а средином овог месеца ће се започети и са постављањем расвете по општинама ван самог центра града.

ВЕЛИКА ПРЕДИЗБОРНА АНКЕТА ПОРТАЛА ГОВОРИ СРБИЈА: Када би избори били данас овако би изгледали резултати

Додао је да ће ове године бити додатно декорисане и локације у граду на којима је рађена реконструкција, као што је Трг Славијa.

Истиче и да је ове године свуда постављена ЛЕД расвета, тако да ће бити потрошено 60 одсто мање струје него прошле године.

„Желимо да сваке године инвестирамо све више у новогодишњу расвету, како бисмо имали и што већу зараду од туризма. Зато смо и ове године, као и прошле, купили нове украсе, а са тим ћемо наставити и у будућности. Ми смо прошле године за новогодишње празнике у сектору туризма и услуга зарадили 21 милион евра, а сада очекујемо још већу зараду, тако да је ово у ствари инвестиција у туризам и лепши Београд“, истакао је градоначелник.

Наводи да ће програми у оквиру „Београдске зиме“ почети 1. децембра и да ће се одржавати сваког викенда на неколико локација у центру града, а да ће се од 15. децембра програми одржавати сваког дана.

Извор: РТС, Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПУТИН УРУЧИО ОРДЕН НИКОЛИЋУ: Ускоро нови ниво сарадње две земље

Марјановић затворске дане проводи у друштву монструма из Раковице

Млади српски математичари тријумфовали у Москви

Мере против свих бахатих амбасадора

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri