Мондо
Друштво Србија

БЕОГРАД БЛОКИРАН ЗБОГ МАРАТОНА: Ево које улице ће данас бити затворене

У Београду се данас одржава Први београдски полумаратон који ће садржати две трке - "Београдских 21" и "Београдских 10", а поједине улице у српској престоници биће затворене за саобраћај.

Учешће на Првом београдском полумаратону најавили су и градоначелник Београда Синиша Мали и његов заменик Андреја Младеновић, који је рекао да ће се трке одржати упркос снегу који је падао целу ноћ и завејао улице којим ће маратонци трчати.

(ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ ЗАШТО ЈЕ ТИТАНИК МОРАО ДА НЕСТАНЕ: Потапање брода омогућило је формирање једне моћне институције

– Све улице првог приоритета су очишћене. Бачено је преко 650 тона соли и застоја у саобраћају није било. Град у потпуности нормално функционише и обе трке ће бити одржане- рекао је он.

Младеновић је објаснио да је првобитна замисао организатора била да се трка одржи крајем септембра или почетком октобра, али је град инсистирао да се све одложи док се не окончају велики инфраструктурни радови у центру града.

Трка почиње у 11 сати, а старт је исти као и за маратон, на углу Булевара краља Александра и Ресавске.Улице којима ће се трчати биће затворене за саобраћај до 16 часова, па се грађанима саветује да се информишу пре поласка у град.

Трка „Београдских 10“

Старт трке је у 11.00 сати на раскрсници улица Булевар краља Александра и Ресавске и трчи се улицама: Булевар Краља Александра – Београдска – Старине Новака – Двадесетседмог марта – Џорџа Вашингтона – Цара Душана – Булевар Војводе Бојовића – Париска – Кнеза Симе Марковића – Поп Лукина – Бранкова – Краљице Наталије – Кнеза Милоша – Краља Милана – Теразије.

Трка „Београдских 21“

Трчи се улицама: Булевар Краља Александра – Београдска – Старине Новака – Двадесетседмог марта – Џорџа Вашингтона – Цара Душана – Булевар Војводе Бојовића – Париска – Кнеза Симе Марковића – Поп Лукина – Бранкова – Булевар Николе Тесле – 22. октобра – Александра Дубчека – Булевар Михајла Пупина – Омладинских бригада – Булевар Милутина Миланковића – Булевар уметности – Булевар Милутина Миланковића – Милентија Поповића – Булевар Зорана Ђинђића – Антифашистичке борбе – Булевар Михајла Пупина – Бранкова – Краљице Наталије – Кнеза Милоша – Краља Милана – Теразије.

(ФОТО) НАЈМИСТЕРИОЗНИЈЕ ЦРКВЕ БАЛКАНА: Остаци моћне државе од ПРЕ НЕМАЊИЋА који данас ЗБУЊУЈУ И ИСТОРИЧАРЕ

Градски превоз вози измењеним трасама

Како наводи Секретаријат за јавни превоз, највећи број трамваја, тролејбуса и аутобуса своје трасе ће изменити од 10.00 до 14.00 часова, након чега ће се већина вратити у редовну трасу кретања.

У недељу ће од трамвајских линија, трасу кретања променити линије број 2, 5, 6, 7, 10, 11 и 12, док ће линије број 3, 9, 13 и 14 радити у редовном режиму.

Од 10.00 до 12.00 линије број 2, 5, 10 и 11 ће изменити своју режим кретања, па ће 2 радити на релацији Пристаниште – Главна железничка станица – Трг Славија – Вуков споменик – Омладински стадион.

Линија број 5 ће се из правца Устаничке упућивати на Омладински стадион, док ће се 10-ка упућивати на Пристаниште, а 11 на релацији Блок 45 – Пристаниште, а број 6 неће саобраћати од првих јутарњих полазака до 12.00 часова, док ће 7 и 12 радити преко Славије.

ТРОЛЕЈБУСИ

Тролејбуске линије 19, 21, 22 и 29 ће од првих јутарњих полазака до 17.00 часова кретати уместо од Студентског трга, од Трга Славија на којем ће се користити привремено успостављена стајалишта у Улици Макензијева – у смеру ка Тргу Славија, непосредно пре наиласка на раскрсницу са улицом Проте Матеје Ненадовића и у смеру ка периферији, 40 метара по изласку из кружног тока на Тргу Славија.

Доћи ће и до измена тролејбуских линија 40 и 41, када ће уместо њих радити аутобуси са ознаком 41А на релацији Адмирала Гепрата – Бањица 2 од првих јутарњих полазака до 15.00 часова.

АУТОБУСИ

ШОКАНТНО!Лазански оптужује досовску власт: ЗА МИЛОШЕВИЋЕВУ ГЛАВУ УЗЕЛИ 10.000.000 ДОЛАРА!

Од аутобуских линија, број ЕКО 1 неће радити од првих јутарњих полазака до 14.00 часова.

Линије број 16 и 96 ће од 10.00 до 12.00 саобраћати на скраћеној траси из правца Панчевачког моста до раскрснице Булевара деспота Стефана са Цвијићевом улицом, где ће променити смер и кретати се Улицама Поенкареова – Јована Авакумовића – Булевар деспота Стефана, а од 12.00 до 14.00 ће саобраћати на релацији Трг Републике – периферни терминуси (Карабурма, Борча).

Линије 17 и 88 ће од 10.00 до 14.00 часова радити редовном трасом до Сава центра, ауто-путем до Улице Тошин бунар, искључење са аутопута у Улицу Тошин бунар, Ивићева, Вртларска, 22. октобра, Николаја Островског и даље редовним трасама.

Од 10 до 14 часова линија број 18 ће се кретати трасом – Земун Бачка, Првомајска, Прилаз, Тошин бунар, ауто-пут Београд – Загреб и даље редовном трасом ка Медаковићу 3.

Линија 23 ће се од 10 до 14 часова поделити на линију број 23А од Карабурма 2 до Цвијићеве и 23Б од Адмирала Гепрата до Видиковца.

Линија 24 ће од првих јутарњих полазака до 12.00 из правца насеља Неимар радити на скраћеној траси до Трга Славија, а од 12 до 17.00 ће изменити трасу – Трг Републике, Македонска, Дечанска, Булевар краља Александра и даље редовно ка Неимару.

Линија 26 ће од првих јутарњих полазака до 10 изменити трасу у делу од Вуковог споменика до улице Цара Душана, од 10 до 12 ће радити на релацији Браће Јерковић – Омладински стадион, а од 12.00 до 17.00 часова линија ради на потезу Дорћол (Дунавска) – Браће Јерковић и саобраћа Македонском, Дечанском и Булеваром краља Александра у оба смера.

Од првих јутарњих полазака до 12 часова линија 27 радиће из правца Миријева до Вуковог споменика, где ће вршити промену смера кретања Улицама Рузвелтова – Краљице Марије – Булевар краља Александра – Рузвелтова.

За линије 27Е, 35 и 43 промене ће наступити од 10 до 12 на скраћеној траси где ће промена смера кретања бити у улицама Булевар деспота Стефана – Цвијићева – Поенкареова – Јована Авакумовића – Булевар деспота Стефана, а од 12 до 14 линије ће уместо до терминуса Нови Београд /Блок 20/ и Нови Београд /Ушће/ саобраћати до терминуса Трг Републике.

ОЛИВЕРА КОВАЧЕВИЋ ИЗАЗВАЛА ХАОС НА РТС: Своју емисију претворила у суђење Србији за агресију на Хрватску и БиХ!

Доћи ће до мањих промена и код осталих аутобуса градског превоза, који се могу погледати на сајту Секретаријата за јавни превоз.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЊУЈОРК ПРОТИВ ТРАМПА: Председника дочекале барикаде и повици да „иде у затвор“

Сиријска војска приказала оружје отето од терориста (ВИДЕО)

Америчка војска прима психопате у активну службу?

Извор: Информер.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu