screenshot
Забава

БЕЛОСВЕТСКА НАМЕШТАЉКА ВЕКА! ОТКРИВЕНО КАКО СУ ЕВРОВИЗИЈСКИ ВОДИТЕЉИ ИЗРЕЖИРАЛИ ДРАМУ У ИЗРАЕЛУ: Шведска и Северна Македонија славиле победу, а ХОЛАНЂАНИН ИХ ПРЕШИШАО У СЕКУНДИ! А ево и како…

Драма у Тел Авиву на Евровизији 2019 подигла је и публику, али и телевизијске гледаоце на ноге након што су водитељи направили тоталну збрку гласовима стручног жирија, али и поенима публике.

Српска листа победила на ванредним изборима на КиМ

Ево решења евровизијске загонетке.

Први део: Гласови жирија

Сви знамо да такмичари најпре добијају гласове од стручних жирија из 41 земље које учествују у гласању.

Сваки жири додељује 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 и 12 поена, односно 58 укупно. Укупно 41 жири по 58 поена, у тоталу 2.378. (То је наш тајни пријатељ, чаробни број 2.378! Да ли сте га запамтили?)

Ево како је изгледала табела после свих гласова жирија:

Шведска 239 поена од жирија

Северна Македонија 237

Холандија 231

Италија 212

Азербејџан 197

Аустралија 154

Чешка 150

Швајцарска 148

Русија 125

Малта 75

Данска 69

Кипар 69

Француска 67

Исланд 48

Норвешка 47

Грчка 47

Словенија 46

Албанија 43

Србија 38

Естонија 38

Немачка 32

Белорусија 18

Сан Марино 16

Велика Британија 13

Израел 12

Шпанија 7

(ФОТО/ВИДЕО) СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ ТУТЊИ КРОЗ СРБИЈУ: Немилосрдни ГРАД НЕМА НАМЕРУ ДА СТАНЕ

PRINTSCREEN

Други део: гласови публике

Е сад долази део који огромна већина очигледно није схватила: гласови публике, или такозвани телевотинг.

Гласови публике се сабирају на нивоу сваке државе која гласа, а затим се такмичарима додељују поени по принципу 1-2-3-4-5-6-7-8-10-12, као и код гласова жирија.

У случају гласова из Србије на пример, песма која је освојила највише гласова публике из Србије добиће 12 бодова, прва следећа 10 и тако све до једног бода. Све песме које су освојиле мање гласова од оне која је освојила 1 бод, добијају 0 (нула) бодова.

ГЛАВНИ МАКРО ПОРОДИЦЕ ИЗ ПАКЛА! ХВАЛИ СЕ ВЕРСАЋЕ СТВАРИМА ОД БОЛЕСНО ЗАРАЂЕНИХ ПАРА: Подводили девојку од сина за 100 евра по сату!

Тако ће од публике из сваке државе бити додељено укупно 58 бодова (1+2+3+4+5+6+7+8+10+12), што значи да су у другом делу гласања, по гласовима публике, у игри још 2.378 поена. Односно 58 бодова пута публика из 41 земље.

Гласови публике се затим, ради веће тензије, саопштавају најпре такмичарима који су најслабије прошли у првој рунди гласања (у овом случају Шпанији), а затим редом до првопласираних у првој рунди – Шведске, Македоније и Холандије.

Појаснимо то на примеру Шпаније, која је у првој рунди гласања, по жиријима, добила само 7 бодова и завршила на последњем месту.

Када је дошло до гласова публике, уместо да се такмичару из Шпаније саопшти колико је гласова публике добио у којој држави, од ове године се сви ти бодови сабирају и саопштава му се само укупна цифра: 53 бода од свих држава.

Што значи да је освојио укупно 60 бодова: 7 од жирија свих земаља које гласају плус 53 од публике свих земаља које су гласале.

САД И НАТО У ФРЦИ! ПУТИН СПРЕМА ОПАСАН ГЕНЕТСКИ ИНЖЕЊЕРИНГ: Окупио младе научнике, његове речи оџвањају у Вашингтону и Лондону!

PRINTSKRIN

Трећи део: Расте напетост

Такмичење је тако настављено синоћ објављивањем колико је који такмичар укупно освојио бодова од публике.

У једном тренутку Русија добија одлична 244 бода од публике и избија на прво место са укупно 369 поена.

ЂОРЂЕ СЕ САЖАЛИО НА ТУЖНУ ПРИЧУ БЕКИМА, ПА ГА ПУСТИО ДА РАДИ КОД ЊЕГА, А ОН ГА УБИО СЕКИРОМ! Шок код Неготина! Син упорно звао оца, а онда у кући затекао ХОРОР!

Ускоро је претиче Италија која добија 253 бода од публике и са гласовима жирија (212) сада има укупно 465.

Остало је да се саопште још само гласови публике за Холандију, Македонију и Шведску. И ту долазимо до велике завршнице коју ће обележити једна ситница о којој организатори Евросонга изгледа нису размишљали.

PRINTSCREEN

Магија чаробног броја 2.378

Овде зовемо у помоћ „тајног пријатеља“ број 2.378. Сећате ли га се с почетка приче?

Оно на шта организатори Евросонга очигледно нису рачунали је да ако редом саопштавају број гласова публике од најслабије рангираног учесника у првој рунди до најбољег рангираног, ми у сваком тренутку можемо да израчунамо колико је бодова још остало да се подели на преостале такмичаре.

Ово је нови шеф Слободарске партије Аустрије

Тако су синоћ, пре Холандије, Македоније и Шведске, претходна 23 такмичара добила укупно 1.966 бодова од публике – Шпанија 53, Израел 35, Британија 3 и такод даље. Пошто је укупан број бодова од публике 2.378, ни бод више ни бод мање, то значи да је за расподелу Холандији, Македонији и Шведској остало тачно 2.378-1.966=412. Ни бод више, ни бод мање.

PRITNSCREEN

У том тренутку је распоред ових земаља на табели следећи:

Италија 465 бодова (212 од жирија и 253 од публике)

(ФОТО) ОТВОРИЛО СЕ НЕБО НАД БЕОГРАДОМ! Град и јаки пљускови са грмљавином обрушили се на престоницу!

Шведска 239 бодова од жирија

Македонија 237 бодова од жирија

Холандија 231 бодова од жирија

Холандија следећа сазнаје колико је бодова добила од публике. Драма у Тел Авиву је на врхунцу!

PRINTSKRIN

Славље може да почне, али не почиње?!

Математика је сада јасна: Холандији је потребно најмање 235 бодова од публике да би избила испред Италије.

Ако најмање толико и добије, јасно је да је Холандија већ и победник, јер ће за поделу Македонији и Шведској остати премало бодова за поделу да би престигли Холанђане.

После краће напетости, манекена Бар Рафаели и њен колега водитељ објављују да је Холандија од публике добила чак 261 бод, што је ставља на прво место са недостижних 492 бода!

Ево табеле ове четири земље у том тренутку:

Холандија 492 бода (231 од жирија + 261 од публике)

Италија 465 (212 жири + 253 публика)

Шведска 239 од жирија

Македонија 237 од жирија

ШТА СВЕ ТРЕБА ДА ЗНАТЕ КАД ВОЗИТЕ КРОЗ ГРДЕЛИЦУ? Колика је максимална брзина, како до мотела Предејане и шта не смете да радите у тунелима!

Сада је остало да се на Шведску и Македонију подели само 151 преостали бод, што је премало да би престигле Холандију.

Холандија је већ победник! Славље може да почне! Ваљда ће то неко и саопштити младом Холанђанину?! Не! велика Евросонг игра се наставља! Холанђанин је без икакве потребе у прединфарктном стању док очекује колико ће гласова од публике добити Македонија и Шведска. Очигледно је несвесан да је увелико победник Евросонга!

PRITNSCREEN

Сви у неверици

И није само он у незнању. Несвесни су и такмичари из Македоније и Шведске, као и цела хала у Тел Авиву, али и 2 милиона Македонаца, 10 милиона Швеђана и 17 милиона Холанђана који на ногама прате финале!

Гласање се наставља, на реду су сјајна Тамара Тодевска и Македонија. “Узбуђење” је на врхунцу! Два милиона Македонаца и 17 милиона Холанђана су на ногама! Да ли ће Тамара успети да од публике освоји 256 поена колико јој је потребно да избије на прво место?

Да ли ће Тамара Тодевска као тотални аутсајдер са квотом 501 на кладионицама успети да приреди највеће изненађење у историји Евросонга и надмаши суперфаворизованог Холанђанина који је имао квоту само 1,5?

(Увелико знамо да неће, јер је у игри остао само 151 поен. Али водитељи Евросонга не хају за то -или не знају – и ложе публику све више и више.)

Ево чуда, Тамара на општи шок осваја само 58 поена од публике. Видно је разочарана, али достојанствено признаје пораз и захваљује се публици.

PRINTSCREEN

Лажна драма достиже врхунац!

Бар Рафаели и њен колега настављају да прже такмичаре из Холандије и Шведске. Обавештавају публику да је Швеђанину потребно да добије 254 поена од публике да би у фото финишу избио испред Холандије.

Већ је јасно да се то неће догодити јер знамо да ће Швеђанин добити тачно 93 преостала поена, а то је премало за победу. Али водитељи не хају, ложење се наставља.

Холанђанин крши руке, а увелико поражени Швеђанин у незнању стиска песнице у нади да ће доживети свој “људи, да л је то могуће” животни тренутак. На иглама је 27 милиона људи у Шведској и Холандији! Наравно, беспотребно. Јер Холандија је увелико победила…

После неколико минута лажне драме, гле чуда: Шведска добија баш 93 поена, колико је једино и могла. Швеђанин је у неверици, изгледа као да је добио шлог; ерупција одушевљења у табору Холандије.

PRITNSCREEN

Лажна драма уступа место правој еуфорији. Следеће године се ложимо у Амстердаму! А можда је овако и лепше?

Наравоученије: Учите децу математици, користиће им чак и на Евросонгу.

PRITNSCREEN

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАНИКА У ТРИ НАСЕЉА У БЕОГРАДУ: Неко баца отровну храну, забринути власници паса, али и родитељи за децу!

(ВИДЕО) НОВИ ПРОМОТИВНИ СПОТ СНС: Могу они да нас мрзе, али ми ћемо Србију да волимо више!

ЛАЗАНСКИ: Шта је лакше маркетиншки „продати” својој и светској јавности – рат против Ирана или против Венецуеле?

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ЕГИПТУ: Нема српских туриста међу повређенима у Каиру!

(ВИДЕО) УМОР И НАДАЛ СЛОМИЛИ ЂОКОВИЋА: Новак изгубио борбу гладијатора! Рафа и даље влада Римом

Kurir.rs, Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon