Austria and EU
Аналитика Европа

БЕЧ ПРОТИВ БРИСЕЛА: За нову аустријску власт прерасподела миграната међу државама ЕУ погрешан корак

Прерасподела миграната међу државама чланицама Европске уније у складу са обавезним квотама, којима се многе државе оштро противе, је према мишљењу Себастијана Курца погрешан пут који води у још већи раскол унутар ЕУ.

НАСЛЕДНИЦИ НАТАШЕ КАНДИЋ ЗАВРШИЛИ НА СУДУ ЗБОГ НАСИЉА! Србе називали злочинцима!

Нови аустријски канцелар поручује да бриселска политика присиљавања држава ЕУ да прихвате мигранте неће допринети напретку саме Уније већ ће, напротив, само продубити постојеће политичке несугласице унутар европске породице народа.

Он истиче да је неопходно да се државама чланицама омогући да саме одлуче да ли ће прихватати мигранте и у ком обиму ће то чинити. „Једино самосталност у доношењу одлука може да сачува демократски капацитет и транспарентност Европске уније“, нагласио је Курц у интервјуу за немачки часопис Билд ам Соннтаг.

Читава расправа о избегличким квотама је према мишљењу Себастијана Курца потпуно бесмислена. „Свима нама је јасно да мигранти, који беже према Европи, не желе у Бугарску, Румунију или Мађарску већ пре свега у Немачку, Аустрију и даље ка северу у Скандинавију“, био је изричит Курц.

Он је рекао да је мигрантима потребно помоћи пре свега у државама њиховог порекла односно, уколико то није могуће, у првим суседним државама. Уколико се и то покаже као немогуће онда је према речима Курца неопходно да се мигрантима обезбеди помоћ и подршка на њиховим континентима како они не би масовно долазили у Европу.

„Сматрам да би у том погледу ЕУ морала да преузме потребну организацију па чак и, уколико то буде потребно, да војно заштити људе.“, нагласио је председник новоформиране аустријске савезне Владе.

СПРЕМА СЕ БРУТАЛАН НАСТАВАК СЕНКИ НАД БАЛКАНОМ! Стиже појачање, откривамо све детаље! Вођу окултног култа тумачиће једна од ОМИЉЕНИХ српских глумица, ево која!

Подсећамо да се Себастијан Курц још као министар аустријске дипломатије залагао за рестриктивнији приступ у политици Брисела према мигрантској кризи, тражећи да се државама чланицама пружи могућност да по питању прихватања миграната адекватно заштите своје државне и националне интересе. Тако је у једној од својих званичних изјава поручио да би ЕУ азиланте морала да задржи на острвима како би им се онемогућило да уђу у Европу.

Он се тада позвао на модел који се од 2013. године примењује у Аустралији, а у оквиру којег специјални ратни бродови благовремено пресрећу пловила са мигрантима након чега их преусмеравају у супротном правцу још пре него што стигну до копна. Према аустралијском моделу подносиоци захтева за азил немају право да се населе у Аустралији па чак и ако је реч о ратним избеглицама. Курц је тада инсистирао и на увођењу законских мера које би мигрантима који су илегално ушли у Европу аутоматски укинуле право на подношење захтева за азил.

„На Источну Европу гледају са висина“

Нови шеф аустријске Владе такође је критиковао и западне чланице ЕУ, позивајући их да покажу „мало више поштовања“ према државама на истоку Европе. Према његовом мишљењу „стара Европа“ још увек са висина гледа на младе државе чланице на истоку због чега у тим државама долази до пораста евроскептицизма и анти-ЕУ осећања. Курц је том приликом истакао да је управо због тога у Аустрији и Немачкој неопходно људима објаснити да су све државе чланице ЕУ „равноправне и једнаке“, на чему мора и да се заснива изворна идеја европских интеграција.

Упркос томе Курц је ипак подржао поступке које је Европска комисија покренула против Пољске, тврдећи да су „правна држава и демократија темељи модерне Европе, о којима се не може преговарати.“.

Подсећамо да је новоформирана аустријска власт коју чини и Слободарска партија Аустрије, иначе позната по својој подршци територијалном интегритету Србије и очувању Републике Српске као своје приоритетне задатке дефинисала одлучан обрачун са политиком радикалног ислама и обуздавање мигрантске кризе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ДАЧИЋ СЕ ОПЕТ ЛАТИО МИКРОФОНА: Овога пута у дуету са Јошком Брозом запевао ” Са Овчара и Каблара”

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Терористи оборили авион изнад Хаме, убили пилота, леш показују као трофеј

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon